Hier is waarom Homecoming seizoen 2 beter is dan de eerste

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Homecoming seizoen 2 beter is dan de eerste
Hier is waarom Homecoming seizoen 2 beter is dan de eerste
Anonim

Alfred Hitchcock staat bekend als 'The Master Of Suspense'. Bijna een eeuw geleden begon Hitchcock het publiek te imponeren met zijn creatie van spanning op het grote scherm. In de huidige 'Golden Age of Television' maakt regisseur, schrijver en producer Sam Esmail naam als een maker van spanning op het kleine scherm. Homecoming seizoen 2 en de Homecoming-serie als geheel blijkt een kliniek te zijn in het vertellen van een spannend verhaal voor een bingewatchende generatie.

Dit wil niet zeggen dat Esmail de Hitchcock-status heeft bereikt, maar zijn avonturen in het suspense-horror-genre zijn tot nu toe vruchtbaar geweest. Esmail staat vooral bekend om zijn doorbraakproductie van Mr. Robot, met in de hoofdrol Rami Malek. Mr. Robot is een enorm succes geweest met het gebruik van spanning door de angst voor systemen, grote bedrijven en structuren.

Homecoming doet bijna precies hetzelfde, maar raakt ook consumptie en wat ons beïnvloedt om te consumeren. Seizoen 2 van Homecoming doet geweldig werk door macht, status en ambitie uit te beelden als de drijvende kracht achter de verlangens en angsten van het hoofdpersonage. Wat in seizoen 1 begon als een verhaal over soldaten die werden behandeld voor PTSS, is uitgegroeid tot een emotioneel achtbaanverhaal van bedrog door bureaucratie en machtssystemen. Het is ook een verhaal dat betrekking heeft op de tijd waarin we leven.

De geheimen van structuren en karakters

Seizoen 1 begint langzaam en komt aanvankelijk niet over als een psycho-thriller. Wat het publiek vasthoudt, zijn de optredens van de geweldige cast van acteurs en de compositie en het camerawerk van het productieteam. De set van Homecoming heeft alledaagse saaie structuren van bedrijfsgebouwen omgetoverd tot mysterieuze plekken die zoveel binnen de muren verbergen.

Het toont ook door de prachtige omlijsting van deze structuren de verschillende niveaus van bureaucratie en status waar de hoofdpersonen naartoe willen stijgen en ook afbreken. Hong Chau, die Audrey Temple speelt, speelt uitzonderlijk goed de ambitieuze maar onzekere bedrijfsleider van Geist. Chau begint pas mainstream succes te hebben in haar acteercarrière. Haar recente rollen waren in Downsizing naast Matt Damon en Kristen Wiig, en Watchmen als Lady Trieu.

Seizoen 2 is uitzonderlijk goed gecast met aanstormend talent vermengd met ervaren acteurs. De personages afgebeeld in seizoen 2 zijn uniek, vooral voor gekleurde vrouwen en LGBTQ-relaties op televisie.

Thuiskomst Set
Thuiskomst Set

Een langzame verbranding die het wachten waard is

Seizoen 1 van Homecoming zet het tweede seizoen zo goed neer, ook al begint het niet waar het was gebleven. Dingen zijn nooit wat ze lijken in een thriller. Fans van Mr. Robot zullen al weten dat Esmail op de meest onverwachte manieren voor spanning zorgt. Hij houdt kijkers gebiologeerd door de angstaanjagende schoonheid van zijn gecomponeerde frames. Ook al regisseerde hij geen enkele aflevering in seizoen 2, Kyle Patrick Alvarez behield dezelfde toon en framing waar Esmail om bekend staat.

Het tempo van seizoen 2 is vergelijkbaar met seizoen 1 omdat het zijn eigen tijd kost om de waarheid te ontdekken. De overige personages in seizoen 2 hebben allemaal te maken met macht, ambitie en status. Ze strijden om het te hebben, het te consumeren of het naar beneden te halen. We houden er allemaal van om structuren die we als benauwend of slecht beschouwen, neer te halen, en dat is misschien niet altijd het geval. Het is wat Homecoming aantrekkelijk maakt voor kijkers en echt een verhaal dat actueel is in onze tijd. De korte afleveringen helpen ook om kijkers pauzes te geven om te verwerken wat er net is gebeurd. Het is een nieuw en slim tijdformaat bij het presenteren van een psycho-thriller.

Thuiskomst seizoen 2
Thuiskomst seizoen 2

Suspense-podcasts vertalen naar tv

Homecoming is het bewijs dat een spannende podcast zich goed verta alt naar televisie. Eerder pakte Amazon Prime Lore op, een podcast met horrorbloemlezingen, maar het duurde slechts 2 seizoenen. Facebook Watch pakte in 2019 de populaire podcast Limetown op met in de hoofdrol Jessica Biel en Stanley Tucci, maar werd na slechts één seizoen geannuleerd. Homecoming staat slechts voor twee seizoenen gepland, maar het is het bewijs dat het kan. De korte afleveringen zijn goed te vertalen vanuit de podcastvorm. Voor een door bingewatching gedreven televisiegeneratie is dit de juiste keuze.

Makers van spannende verhalen hebben vaak naar Hitchcock gekeken voor inspiratie bij het maken van nieuwe verhalen in het genre. Het is zeker muf geworden in de afgelopen decennia, omdat het publiek gewend is geraakt aan het verhaalformaat en al weet wat er gaat komen. Televisie heeft een heel andere weg geopend in het vertellen van verhalen met spanning. Sam Esmail leidt de leiding bij het creëren van nieuwe, slimme en vooruitstrevende verhalen in het genre. Hij komt niet in de buurt van Hitchcocks oeuvre en is geen verteller van één genre zoals Hitchcock was. Esmail heeft een geweldige serie gemaakt in Homecoming die de psycho-thriller in een nieuw licht heeft geplaatst dat meer doet dan alleen spanning creëren. Het spreekt tot onze menselijkheid en tot onze tijd.

Aanbevolen: