Deze 'It's Always Sunny In Philadelphia'-afleveringen hebben de show bijna geannuleerd

Inhoudsopgave:

Deze 'It's Always Sunny In Philadelphia'-afleveringen hebben de show bijna geannuleerd
Deze 'It's Always Sunny In Philadelphia'-afleveringen hebben de show bijna geannuleerd
Anonim

In een tijdperk van annulatiecultuur beleeft tv een ruw ontwaken, omdat meer shows worden genoemd omdat ze politiek incorrect zijn. Maar van de serie die nog steeds wordt uitgezonden, is de komische cultklassieker It's Always Sunny In Philadelphia erin geslaagd zich sterk te houden. Het assortiment van ongelooflijk goed geschreven afleveringen bewijst de kracht van de show. Maar de duurzaamheid van It's Always Sunny komt misschien als een verrassing, aangezien de shenanigans van 'de bende' met elke voorbijgaande aflevering schandaliger worden. Of het nu gaat om het maken van grappen over nonchalant racisme, scènes van opgravende lichamen of zwartkijkende personages, de waarheid achter de schermen is dat de cast van Always Sunny controverse niet schuwt.

Dit wil echter niet zeggen dat de show ongeschonden is gebleven door felle kritiek. In de loop der jaren zijn verschillende afleveringen geannuleerd met de dreiging de stekker uit de show te trekken. We doorlopen de afleveringen die de grens overschreden en bijna eindigden. Het is altijd zonnig voorgoed.

'America's Next Top Paddy': Seizoen 4, Aflevering 3

De serie heeft veel verkeerde aandacht gekregen vanwege de herhaalde scènes met gele vlakken, waarbij één bepaalde aflevering veel verontwaardiging opwekte. In het zijplot van deze aflevering is te zien hoe de vrouwelijke hoofdrolspeler van de serie, Dee (Kaitlin Olson), probeert virale video's te maken voor de pub. Dee's video bevat een reeks aanstootgevende stereotypen, van een dronken Ierse vrouw tot een bok-getande Aziaat genaamd "Taiwan Tammy", met hun aanstootgevende afbeeldingen gespeeld met protheses, pruiken en valse accenten - triggerde de personages uit de shows Charlie (Charlie Day) om op te merken, "Dit is zo racistisch."

Dit personage leidde er ook toe dat zowel Hulu als Netflix U. K. deze aflevering in juli 2020 van hun platforms verwijderden. De aflevering kreeg echter hernieuwde aandacht toen deze onverwachts weer op Hulu verscheen.

'Dee Reynolds Shaping America's Youth' en 'Dee Day'

In deze aflevering droeg Mac (Rob McElhenney) blackface terwijl hij acteur Danny Glover imiteerde als Murtaugh in Paddy's enscenering van "Lethal Weapon 5". Paul W alter Hauser verscheen ook en droeg een blackface om een middelbare scholier te spelen in hun versie van de film, terwijl Frank (Danny DeVito) een gevlochten pruik droeg om een Indiaans figuur te portretteren.

De verwijdering van deze aflevering is het vermelden waard, omdat het leidde tot een bredere discussie over de vraag of Netflix genoeg deed om de aanstootgevende inhoud die het streamde tegen te gaan. Hoewel het gebruik van blackface door de bende moet worden aangepakt, beweerden sommigen dat het censureren van bepaalde 'Sunny'-afleveringen slechts een symbolische actie van Hulu en Netflix was, aangezien talloze andere racistische, seksistische en aanstootgevende afleveringen nog steeds beschikbaar zijn om te streamen.

Ondanks dat er al verschillende geannuleerde afleveringen waren vóór seizoen 14, konden de schrijvers het niet helpen om enkele van hun meest controversiële personages nieuw leven in te blazen. Dee Day weerspiegelt het concept van een eerdere aflevering genaamd Mac Day, die de traditie van de bende introduceert om een dag aan een bepaald bendelid te wijden. Op Dee's verzoek, op haar speciale dag, draagt Frank een bruin gezicht om zijn rol van Martina Martinez opnieuw te spelen, terwijl Mac een geel gezicht gebruikt om een Aziatisch personage uit te beelden.

Dee Day is verwijderd van de dvd van seizoen 14 - de aflevering kan nu alleen legaal worden bekeken via een Google-aankoop. Ondanks de voortdurende steunpilaar van Always Sunny op Netflix, heeft deze omissie ervoor gezorgd dat fans zich recentelijk afvragen of er groeiende verontrusting is over de aanhoudend buitensporige en aanstootgevende komische stijl van de show.

'It's Always Sunny' creëerde een metareactie op zijn eigen speling

Terug in seizoen 6 hercreëert de bende een andere cult-klassieke filmfranchise, Lethal Weapon. In de originele Lethal Weapon speelt Danny Glover als Roger Murtaugh, maar in plaats van zwarte acteurs te vinden, neemt de bende beledigende gedaanten aan, waarbij Rob McElhenney een blackface draagt als Mac om Roger Murtaugh uit te spelen.

Maar in seizoen 15, aflevering 2, koos It's Always Sunny voor een meta-aanpak om de verontwaardigde reacties die in de buitenwereld circuleren aan te pakken. Binnen de show erkent de bende de fout in hun manier van doen en besluit hun politieke incorrectheid aan te pakken door nog een film te maken, Lethal Weapon 7. Mac erkent zijn fout door op te treden als een zwarte man, terwijl Dennis en Charlie zowel Dee als Mac eraan herinneren dat ze een blackface hadden. als de Murtaughs ook in seizoen 6. In een verdere poging om het probleem op te lossen, besluit de bende een lokale zwarte acteur in te huren om de hoofdrol te spelen van Lethal Weapon 7.

'Het is altijd zonnig' en de verontrustende opgravingsscènes

De bende verzint talloze pogingen om wraak te nemen op elkaar na kleine incidenten. Een van de meest duistere wraakplannen werd bedacht door Frank, nadat Dennis en Dee hem ervan beschuldigen gek te worden.

Frank begint met het opgraven van de hond van de overleden moeder van Dennis en Dee. Hij vindt alleen een doos met alleen contant geld en vertelt hen het idee in hun hoofd dat hun moeder niet echt dood is, waardoor het paar gedwongen wordt hun eigen moeder op te graven om de leugens van Frank te weerleggen. Het is duidelijk dat ze de verontrustende ontdekking doen van het lijk van hun moeder.

Wat heeft de cast van 'It's Always Sunny' gezegd over geannuleerde afleveringen?

Sprekend op een FX Network Press-evenement, sprak de maker van de show, Rob McElhenney, de blackface-controverse waarin de show was verankerd aan. Hij gaf toe dat zijn grappen soms te ver gingen en legde uit: "Ik vind dat mijn barometer voor wat soms gepast is in situaties" omdat "we 15 jaar bezig zijn geweest met het maken van een show over de slechtste mensen op aarde, en omdat het satire is, leunen we zo zwaar op dit idee".

Hoewel hij ook erkende dat de humor van de show "precies op het scherp van de snede" is, ging hij verder met te zeggen: "dat is de enige manier waarop satire werkt. En dan ga ik iets anders doen, en misschien pitch ik iets, en dan realiseer ik me, oh, het is totaal ongepast voor de show… omdat dit verondersteld wordt echte mensen te zijn.”

Aanbevolen: