Don Mancini belooft een terugkeer naar ongecompliceerde horror in de nieuwe 'Child's Play'-show

Inhoudsopgave:

Don Mancini belooft een terugkeer naar ongecompliceerde horror in de nieuwe 'Child's Play'-show
Don Mancini belooft een terugkeer naar ongecompliceerde horror in de nieuwe 'Child's Play'-show
Anonim

De beruchte moordenaarspop Chucky is klaar om tochucky terug te brengen in de vorm van een televisieshow voor het SyFy-netwerk. Al meer dan 30 jaar is Chucky een steunpilaar in de popcultuur; films in de franchise bevatten acteurs zoals Aubrey Plaza en het personage is zelfs op de WCW verschenen.

Chucky's co-creator en belangrijkste creatieve kracht achter de films Don Mancini sprak onlangs met SyFy Wire over de show. Hij besprak de evoluerende toon van de serie, maar zegt dat de show een terugkeer zal zijn naar ongecompliceerde horror.

Speelgeschiedenis van kinderen

Het originele Child's Play werd uitgebracht in 1988. Het werd geregisseerd door Tom Holland (uiteraard niet de jonge SpiderMan-acteur) en geschreven door Mancini, John Lafia en Holland. Het gaat over een seriemoordenaar, Charles Lee Ray, die zijn ziel in een pop stopt als hij op het punt staat te sterven. De pop komt terecht in de handen van een jongen genaamd Andy. Chucky, ingesproken door Brad Dourif, moet zijn ziel in Andy's lichaam overbrengen of voor altijd als een pop gevangen worden.

De film had een brutowinst van $ 44,2 miljoen tegen een budget van $ 9 miljoen. Twee sequels volgden snel in respectievelijk 1990 en 1991, beide waarin Andy nog steeds probeert Chucky af te weren. Mancini schreef beide films; Lafia regisseerde Child's Play 2 terwijl Jack Bender Child's Play 3 regisseerde. Controverses volgden de serie op dit punt, waaronder een gerucht dat de serie in Europa zou worden verboden.

Afbeelding
Afbeelding

De serie nam een korte rust voordat hij terugkeerde in 1998 met Bride of Chucky, geschreven door Mancini en geregisseerd door Ronny Yu, die uiteindelijk Freddy vs. Jason zou gaan regisseren. Zoals de titel al doet vermoeden, introduceerde de film een vrouwelijke tegenhanger van Chucky, Tiffany gespeeld door Jennifer Tilly. Het personage is een ex-vriendin van Chucky die hij vermoordt en in een pop opsluit. Bride of Chucky is de meest winstgevende film van de serie met $ 50,7 miljoen. Mancini maakte zijn regiedebuut met het vervolg uit 2004, Seed of Chucky, dat zich richtte op de kinderpop van Chucky en Tiffany.

Mancini schreef en regisseerde twee direct-to-videofilms in 2013 en 2017. In deze films was Fiona Dourif, de dochter van Chucky-acteur Brad Dourif, het doelwit van Chucky's nieuwste plannen.

Herstarten

De originele film werd gedistribueerd door MGM, maar de rechten op de sequels werden overgenomen door Universal. MGM had echter nog steeds een optie om de originele film opnieuw te maken; wat ze besloten te doen.

Het nieuwe Child's Play, uitgebracht in 2019, is geschreven door Tyler Burton Smith en geregisseerd door Lars Klevberg. De film vertelde hetzelfde basisverhaal van het origineel, maar met bijgewerkte technologie; Chucky is niet alleen een pop in de film, maar ook een met A. I. mogelijkheden.

Afbeelding
Afbeelding

De film speelde Aubrey Plaza, Gabriel Bateman en Brian Tyree Henry samen met Star Wars-ster Mark Hamill als de nieuwe Chucky. De remake is de eerste en momenteel enige film in de franchise zonder enige betrokkenheid van Mancini.

Klevberg sprak dit aan in een interview met Empire en zei: "Hij bleef bij zijn standpunt dat hij niets te maken wilde hebben met deze remake, wat ik respecteer. Zijn versie is ontwikkeld met Universal, maar MGM bezit de rechten voor de originele Child's Play-film. Wat voor mij belangrijk was, was de inkt op de pagina's, het script dat ik las was zo'n geweldig script… Ik heb niet met [Mancini] gesproken - hij zal zijn televisieprogramma ontwikkelen en doen, en ik kan hem gewoon het beste wensen dat ik kan. Dit zal zijn eigen leven leiden."

Chucky op tv

In 2018 werd aangekondigd dat Mancini een tv-serie aan het ontwikkelen was die als voortzetting van de films zou dienen. SyFy pakte de serie op, getiteld Chucky, en lichtte eerder dit jaar een heel seizoen groen op. Brad Dourif zal naar verwachting terugkeren als Chucky.

De serie is van toon veranderd. Bride of Chucky maakte van de serie een zelfbewuste satire na het enorme succes van Scream. Curse of Chucky uit 2014 was bedoeld om de serie terug te brengen naar een serieuzere aangelegenheid of zo serieus als een kinderspelfilm kan worden. Mancini zegt dat hij van plan is hetzelfde te doen met de show.

Hij vertelde SyFy Wire: "Met deze tv-show was het onze missie om de ongecompliceerde engheid van de originele film of de eerste paar films te behouden. Maar ga tegelijkertijd door met dit steeds groter wordende tapijt van een consistent verhaal dat we hebben gedraaid in de loop van zeven films en een aantal jaren van 30. Ik denk dat fans het geweldig zullen vinden om de nieuwe personages te zien die we in dit rijk introduceren en gewoon om te zien hoe ze van onze klassieke personages afkwamen. Niet alleen Chucky, maar enkele van de anderen die je misschien hoopt te zien. Er is een goede kans dat ze opduiken."

Er is geen huidige releasedatum voor Chucky, maar deze wordt ergens in 2020 verwacht.

Aanbevolen: