Mike Flanagan belooft een terugkeer naar kosmische horror met nieuwe Stephen King-aanpassing

Inhoudsopgave:

Mike Flanagan belooft een terugkeer naar kosmische horror met nieuwe Stephen King-aanpassing
Mike Flanagan belooft een terugkeer naar kosmische horror met nieuwe Stephen King-aanpassing
Anonim

De romans van Stephen King zijn al lang rijp voor aanpassingen. Bijna al zijn verhalen zijn aangepast, inclusief klassieke horrorfilms zoals Carrie van Brian De Palma en The Shining van Stanley Kubrick.

Na het succes van It en het vervolg uit 2017 werden er veel King-aanpassingen aangekondigd, waaronder een remake van Children of the Corn. De nieuwste verfilming die wordt aangekondigd is Revival, die zal gaan over kosmische horror, volgens filmmaker Mike Flanagan.

'Revival' zal een terugkeer zijn naar kosmische horror

In mei werd aangekondigd dat Warner Bros., de studio achter de recente succesvolle tweedelige bewerking van King's It, een bewerking van zijn roman uit 2014, Revival, aan het ontwikkelen was. Regisseur en schrijver Mike Flanagan zou het scenario schrijven, met een optie om te regisseren.

Flanagan verscheen op The Kingcast om de aankomende film te bespreken.

"Wat ik er zo leuk aan vind, is dat het een terugkeer is naar kosmische horror, waarvan ik denk dat het zo leuk is", zei Flanagan. "Het is meedogenloos donker en cynisch en daar geniet ik enorm van. Dit is gewoon somber en gemeen en daar hou ik van."

Geïnspireerd door Frankenstein, beschrijft King's website Revival als: "Een duistere en opwindende roman over verslaving, fanatisme en wat er aan de andere kant van het leven zou kunnen bestaan."

Net als Frankenstein gaat het boek over een personage dat elektriciteit gebruikt om de doden tot leven te wekken. Deze experimenten onthullen helaas duistere en angstaanjagende geheimen over het hiernamaals.

"Deze rijke en verontrustende roman beslaat vijf decennia op weg naar de meest angstaanjagende conclusie die Stephen King ooit heeft geschreven", luidt de synopsis. "Het is een meesterwerk van King, in de grote Amerikaanse traditie van Frank Norris, Nathaniel Hawthorne en Edgar Allen Poe."

Flanagan heeft andere koningsverhalen aangepast

Dit wordt Flanagans derde bewerking van een King-verhaal. Hij regisseerde ook Gerald's Game voor Netflix en Doctor Sleep voor Warner Bros. Beide films werden positief beoordeeld, maar Doctor Sleep stelde teleur aan de kassa en verdiende slechts $ 72,3 miljoen.

Flanagan's andere werk omvat de Netflix-serie The Haunting of Hill House en het vervolg daarop, The Haunting of Bly Manor. Flanagan is ook van plan om The Midnight Club aan te passen voor Netflix.

Er is geen huidige releasedatum voor Revival.

Aanbevolen: