HBO Max lanceert Anna Kendrick's Bubbly Anthology Romcom 'Love Life

Inhoudsopgave:

HBO Max lanceert Anna Kendrick's Bubbly Anthology Romcom 'Love Life
HBO Max lanceert Anna Kendrick's Bubbly Anthology Romcom 'Love Life
Anonim

Nieuw streamingplatform HBO Max trapt af met Love Life, een aangename, pakkende romcom-anthologiereeks met Anna Kendrick in de hoofdrol.

De streamer werd gelanceerd op 27 mei en bracht drie afleveringen uit van de serie waarvan het concept eenvoudig maar boeiend is, en de streaminggegevens bewijzen het.

Love Life, zoals de naam insinueert, volgt elk seizoen een andere persoon tijdens het daten - van de eerste liefde tot de laatste liefde en alles daartussenin.

De reactie van het publiek op de show heeft ervoor gezorgd dat HBO Max de release van de afleveringen heeft versneld, van één per week nadat de eerste drie zijn uitgebracht tot drie in één keer op 4 juni, met de laatste aflevering uitgezonden op 11 juni

Anna Kendrick is de ster van het liefdesleven

Kendrick schittert als Darby Carter, een jonge vrouw die in New York City ongemakkelijk jongleert met daten en carrière. Terwijl ze een baan als museumconservator probeert te bemachtigen, wordt Darby verliefd, ervaart ze haar eerste echte liefdesverdriet met Augie (Jin Ha) en moet ze herstellen.

De show van Sam Boyd speelt ook Zoë Chao en Sasha Compère als Sara en Mallory, Darby's vrienden en huisgenoten, en Hope Davis als Darby's moeder. De rustgevende, alwetende en slechts af en toe veroordelende stem van de voor een Oscar genomineerde actrice Lesley Manville leidt het publiek door Darby's hoogte- en dieptepunten.

Kendrick is uitvoerend producent naast filmmaker Paul Feig, en de twee werken opnieuw samen nadat ze samenwerkten aan A Simple Favor, met ook Blake Lively in de hoofdrol. Zoals het soms gebeurt met Kendrick, typeert een getalenteerde actrice vaak als het buurmeisje dat een zelfverklaarde puinhoop is.

Sara staat centraal wanneer haar relatie met oude vriend Jim (Peter Vack) wordt geanalyseerd. Dit geeft Chao's komische timing en levering een plek om te gedijen buiten de niet-blanke beste vriend-trope.

Liefdesleven is een reis naar een bestemming

Love Life gebruikt dezelfde truc als andere rondreizende romcoms van jaren, zoals How I Met Your Mother en de film Absoluut, Misschien uit 2008 met Ryan Reynolds en Abigail Breslin in de hoofdrol. De kijkers worden al vroeg ingelicht over het lot van Darcy, maar haar reis naar die bestemming is nog onbekend.

Aan het einde van de eerste aflevering vertelt de stem van Manville de pijn van Darcy's eerste liefdesverdriet, terwijl de scène naar voren flitst en een oudere Darcy laat zien terwijl ze haar babybuil streelt.

Dit verhalende apparaat, samen met Kendricks chemie met haar vrienden, maakt Love Life tot een gemakkelijk eetbare show die anders verloren zou zijn gegaan in een zee van romantische komedies. Tegelijkertijd dwingt deze truc de acteurs ook om dubieuze pruiken te dragen voor personages die enkele jaren jonger zijn dan hun werkelijke leeftijd, wat op zijn best afleidend is; in het slechtste geval belachelijk.

Anna Kendrick als hoofdrolspeler Darby Carter
Anna Kendrick als hoofdrolspeler Darby Carter

Maar het korte, anthologische formaat van Love Life maakt het goed en maakt van het verhaal een interessant experiment, waarbij Manville scherpe observaties uitspreekt, veel interessanter dan die van Carrie Bradshaw ooit waren op Sex And The City.

Love Life laat zien hoe de mensen met wie je je hele leven date, op de een of andere manier vormgeven aan wie je gaat worden. Hoezeer dit ook een stijlfiguur lijkt die zich afspeelt in High Fidelity, in de boek-, film- en televisie-aanpassingen - de nadruk lag op de liefdesverdriet die door de minnaars werd doorstaan, terwijl Love Life de schijnwerpers op groei en positieve verandering richt. En de zekerheid dat alles uiteindelijk goed komt - dat, net als Darcy, ook de kijker een bestemming heeft om te bereiken. Dit is meer dan je zou kunnen vragen in zulke onzekere tijden, zowel collectief als individueel.

Aanbevolen: