Gebruikt Disney The Mandolarian om een Star Wars Arrowverse te maken?

Inhoudsopgave:

Gebruikt Disney The Mandolarian om een Star Wars Arrowverse te maken?
Gebruikt Disney The Mandolarian om een Star Wars Arrowverse te maken?
Anonim

Het grootste Star Wars-verhaal van 2019 was niet Rise of Skywalker maar The Mandalorian. De Disney+-serie is een groot succes geweest dankzij het uitstekende verhaal, de verbluffende effecten en natuurlijk Baby Yoda. Seizoen 2 staat gepland voor debuut in oktober, en de buzz ervoor is enorm. Een belangrijke factor is dat Rosario Dawson het lang populaire geanimeerde personage Ashoka Tano zal spelen. Ze is niet de enige, want Katee Sackhoff zal haar rol hernemen uit Star Wars Rebels van krijger Bo-Katan Kryze. Er is ook gemeld dat Sabine Wren, het personage van de rebellen, ook in het seizoen zal verschijnen.

Dit roept meer speculaties op dat Disney en Lucasfilm een spin-off van Mandalorian plannen. Niet alleen dat, maar de mogelijkheid dat het bedrijf de leiding van de CW's "Arrowverse" kan volgen en een heel sterrenstelsel van Star Wars-shows kan maken. Dat klinkt misschien geweldig… maar heeft ook grote uitdagingen.

Afbeelding
Afbeelding

Een melkweg van potentieel

Er zijn in de loop der jaren pogingen geweest om verschillende tv-shows met een Star Wars-thema te maken. Het is gemakkelijk in te zien waarom, aangezien het potentieel voor verhaallijnen bijna eindeloos lijkt. Mandalorian speelt zich af in de periode na de originele filmtrilogie en laat al zien hoe het gefragmenteerde rijk vecht om te overleven. Het bewijst dat het Star Wars-universum meer is dan alleen Rebellion vs Empire of Jedi vs Sith. Dit kan leiden tot geweldige shows die zich richten op verschillende periodes en personages.

Het is mogelijk dat de shows zich aan het zelfde tijdsbestek van Mandalorian houden om ideeën zoals de nieuw gecreëerde Republiek voor een intergalactisch politiek drama te bevatten. Het kan ook verklaren hoe het rijk verandert in The First Order waarbij Palpatine/Snoke aan de touwtjes trekt. Van een familiedrama tot een bende smokkelaars die werken om Firefly te overleven, er zijn fantastische verhalen te vertellen.

Je gaat ook verder terug naar de periode na de prequels waarin het rijk in opkomst is. Een geweldig idee zou zijn dat Cameron Monaghan een live-action versie van zijn Fallen Order-videogamekarakter zou doen om andere Jedi te vinden. Of zelfs een miniserie over de oorsprong van een jonge Palpatine zou fascinerend zijn. Je zou een dozijn Star Wars-tv-programma's kunnen hebben … wat een probleem kan zijn.

Gerelateerd: George Lucas zegt dat Boba Fett niet dood is… aangezien zijn terugkeer wordt geplaagd door The Mandalorian

de opkomst van skywalker star wars
de opkomst van skywalker star wars

Te veel Star Wars kan slecht zijn

Het lijkt misschien vreemd om te klagen dat er "te veel" Star Wars is. Toch denken fans wel dat een cruciale fout van Disney was om elk jaar minstens één Star Wars-film te maken. Rogue One was een hit, maar Solo was zo'n enorme teleurstelling dat geplande spin-off films over Boba Fett en Darth Maul werden geannuleerd. Evenzo wordt de veel gehypte Obi-Wan-serie met Ewan McGregor momenteel opgehouden met zorgen om het te laten werken.

Gezien de (om liefdadigheid te zijn) gemengde reactie op Rise of Skywalker en de zorgen over de overbelasting van Disney op Star Wars lijken gerechtvaardigd. Terwijl de geplande film van Taika Waitii buzz genereert, is er nog steeds een deel van de fanbase die beweert dat Disney de saga "verpest" door het in verschillende richtingen te nemen zonder een algemeen plan, alleen de MCU. De saga leek belangrijker toen het maar een paar films waren die over jaren (en zelfs decennia) verspreid waren, in plaats van gewoon een andere franchise.

Disney+ proberen te overspoelen met Star Wars-series kan een grote misrekening zijn. Zelfs CW's Arrowverse lijkt soms te overdreven en moeilijker voor nieuwe fans om in te komen. Er is ook de logistiek om zoveel shows te laten werken in de zeer complexe Star Wars-mythologie. Een andere factor is dat het moeilijk zou zijn om shows te hebben die zich afspelen in een post-ROTJ-tijdperk zonder Luke, Leia of Han en het casten van nieuwe acteurs in deze iconische rollen erg moeilijk zou zijn. Zoveel fans kunnen dromen van dergelijke shows, het kan voor hen onmogelijk zijn om aan die verwachtingen te voldoen (vooral met een tv-budget).

Stel je Rosario Dawson voor als Ahsoka Tano in Star Wars
Stel je Rosario Dawson voor als Ahsoka Tano in Star Wars

Het kan Star Wars naar een nieuwe toekomst leiden

Hoezeer het ook een uitdaging is voor een Star Wars TV-universum om te werken, het leidt tot een groot potentieel voor de franchise. Een tv-show zorgt voor veel betere verhalen, aangezien een seizoen van tien afleveringen veel dieper kan gaan voor personages dan een film van twee uur. Het kan ook gloednieuwe personages creëren waar fans net zoveel van zullen houden als Baby Yoda.

Er is ook een gewaagd idee om tv te gebruiken om de franchise naar een nieuwe toekomst te brengen … letterlijk. Star Trek-fans zullen het erover eens zijn dat The Next Generation-show die hele franchise nieuw leven heeft ingeblazen door decennia na de originele serie te spelen. Het idee van wat dit sterrenstelsel een eeuw of twee na de films kan zijn, biedt onbegrensde mogelijkheden, die ook voor andere films kunnen werken. Het bevrijden van zijn complexe mythologie biedt nieuwe verhaalmogelijkheden voor de franchise.

Misschien is de grootste uitdaging voor elk Star Wars-project het winnen van de beruchte veeleisende fanbase. Zelfs Mandolorian heeft zijn tegenstanders en het is bijna onmogelijk om alle Star Wars-fans tevreden te stellen. Terwijl sommigen graag meer projecten zien, zouden anderen liever hebben dat de franchise een "minder is meer"-benadering is. Toch is het nog steeds Star Wars, een franchise met een uitstraling die niemand anders kan aanraken en de uitbreiding naar een tv-universum leidt tot de mogelijkheid dat dit sterrenstelsel ver, ver weg groter is dan ooit.

Aanbevolen: