Het kantoor: Jim & Pam's bruiloft had oorspronkelijk een gekke draai

Inhoudsopgave:

Het kantoor: Jim & Pam's bruiloft had oorspronkelijk een gekke draai
Het kantoor: Jim & Pam's bruiloft had oorspronkelijk een gekke draai
Anonim

De aflevering van The Office getiteld "Niagara" was een tweedelig verhaal over het huwelijk van Pam Beesly met Jim Halpert. Het was een aflevering van zes seizoenen in de maak, en miljoenen fans stemden af om te zien hoe hun favoriete televisiekoppel eindelijk in het huwelijksbootje stapte. Het was een heel lieve en aangrijpende aflevering, met net genoeg belachelijkheid om nog steeds dat klassieke Office-gevoel te hebben. Dat zou echter niet altijd het geval zijn.

Als het aan Greg Daniels had gelegen, destijds de maker en showrunner, zou de aflevering heel anders zijn verlopen. Zoals onthuld in het populaire nieuwe boek The Office: The Untold Story of the Greatest Sitcom of the 2000s, an oral history opgenomen door Andy Greene, wilde Daniels oorspronkelijk dat de plot van de bruiloft - het tweede deel van de aflevering - veel dramatischer zou zijn, met een gastoptreden van een personage dat het publiek sinds het vorige seizoen niet meer had gezien.

Volgens schrijver Paul Feig:

"Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Pam en Jim midden in hun ceremonie waren en Roy spookte rond en had er spijt van dat hij haar liet gaan en haar terug wilde. ceremonie, het was de bedoeling dat Roy te paard de kerk binnenrijdt, gekleed als een witte ridder om haar terug te winnen."

Dat klopt: in het originele script voor deze aflevering zou Roy de bruiloft van Jim en Pam verpesten. Hij zou zich realiseren, toen hij hen bij het altaar zag (en merkte dat Pam nu zwanger is) dat hij misleid en gek was om te denken dat Pam hem terug zou willen. Hij moet dan zijn paard omdraaien en terug door het gangpad rijden.

Dat zou op zichzelf best grappig zijn geweest, en een goede terugkoppeling naar alles wat Jim en Pam hadden meegemaakt om bij dat altaar te komen. Het zou zonde zijn geweest om hun bruiloft zo te verpesten, maar over het algemeen zou het stuk waarschijnlijk grappig genoeg zijn geweest om het goed te maken … als dat was waar de gekte was geëindigd.

De paardencontroverse

Er was echter een tweede deel van het Roy-gets-a-horse-plot, dat veel gekker en controversiëler was dan dat. Kijk, na de bruiloft zou Roy er nog gewoon zijn, buiten zitten met een paard dat hij voor niets had gehuurd. Dwight, die een boer was, zou vrijwillig het paard voor een dag uit handen nemen… ze waren daar. Zoals lijnproducent Randy Cordray het zegt:

"Dwight merkt op de een of andere manier dat hij langs de oevers van de Niagara-rivier rijdt … realiseert zich dat hij te dicht bij de rand van de Niagara-watervallen is gekomen en het paard ziet er angstig uit en … Dwight realiseert zich eindelijk dat hij van het paard moet springen en veilig zwemt We snijden naar Jim en Pam die een romantisch moment hebben op de boeg van de Maid of the Mist-boot, en op de achtergrond zien we dit witte paard over de Niagara-watervallen tuimelen en zeshonderd voet naar beneden storten."

Er was veel controverse over dit idee vanaf het moment dat het uitkwam. Daniels stond erop dat het zou werken, maar veel van de schrijvers waren er fel tegen. Andere schrijvers waren er niet zeker van of Daniels, met wie ze een nogal familiale relatie hadden, dit deed om met hen te sollen. Toch belandde het in de eerste afgewerkte versie van het script: Cordray moest zo ver gaan dat hij een kerk vond met deuren waar een man op een paard doorheen zou passen.

Het was Steve Carell die een einde maakte aan de grap. Veel mensen weten niet dat hij, naast het spelen van Michael, ook een producer van de show was, dus hij had veel aantrekkingskracht als het op dit soort beslissingen aankwam. Nadat de tafel het script had gelezen, benaderde hij Daniels en vertelde hem (en Mindy Kailing, die ook aan boord was met het idee): "Ik hou van de aflevering, maar je kunt geen paard over Niagara Falls gooien … Dit is een tekenfilmgrap Dit is een grap die we misschien in The Simpsons zien… Ik ben hier geen voorstander van."

De aflevering die we in de plaats hebben gekregen

Na het horen van de vele klachten en twijfels van zijn team, besloot Daniels uiteindelijk het idee te schrappen. Hij was toen boos, maar hij gaf in het interview voor het boek toe dat het geluk was dat ze hem hadden overgehaald.

Als gevolg van deze last-minute wijziging moesten de schrijvers natuurlijk klauteren om op tijd nieuw materiaal voor de aflevering te vinden. Dat is waar de virale dans op de bruiloft vandaan kwam: ze keken veel YouTube in hun downtime en vonden de video van het paar dat oorspronkelijk die dans had gedaan voor hun bruiloft. Ze namen het en renden ermee weg, en iedereen in de cast en crew vond het geweldig hoe het uitpakte.

Hoewel het heel grappig en dramatisch zou zijn geweest om Roy op een paard te laten rijden, en hoewel Greg Daniels er uiteindelijk in geslaagd was het paard over de Niagara-watervallen te sturen, was het uiteindelijk goed dat ze dat deden' t. Al die slapstick-humor zou de emotie en ontroering van de aflevering hebben weggenomen, en dat is niet iets waar je mee wilt rotzooien voor een bruiloft die zo belangrijk is. De manier waarop ze het uiteindelijk filmden was een veel zoeter eerbetoon aan niet alleen Jim en Pam (die dit kleine stukje ongestoord geluk meer dan verdiend hadden), maar ook aan iedereen op kantoor.

De dansreeks bracht de bruiloft samen voor de show. Het liet zien hoezeer alle collega's van Jim en Pam echt van hen hielden en om hen gaven, en vice versa. (Ook dat moment aan het einde van de aflevering waarin Jim en Pam alleen op de boot te zien zijn, is een van de meest ontroerende in de hele serie: het is echt een geluk dat het niet werd ontsierd door de dood van een paard.)

Aanbevolen: