Voormalige vrijgezellinster Rachel Lindsay's wens vervuld als eerste zwarte vrijgezellencast

Inhoudsopgave:

Voormalige vrijgezellinster Rachel Lindsay's wens vervuld als eerste zwarte vrijgezellencast
Voormalige vrijgezellinster Rachel Lindsay's wens vervuld als eerste zwarte vrijgezellencast
Anonim

Sinds het einde van seizoen dertien vecht Rachel Lindsay, de eerste Afro-Amerikaanse vrijgezellin, voor meer diversiteit op The Bachelor. Lindsay heeft zich actief uitgesproken tegen het gebrek aan diversiteit als het gaat om de in aanmerking komende mannen en vrouwen die elk seizoen de aandacht trekken.

Het lijkt erop dat ABC'S The Bachelor, schijnbaar, Linday's oproep tot actie heeft beantwoord door hun eerste Afro-Amerikaanse vrijgezel, Matt James, te casten.

De beroemde liefdeszoekshow, waarin mooie, succesvolle vrouwen en mannen potentiële geliefden zoeken, heeft meer dan achttien jaar en vierentwintig seizoenen geduurd om eindelijk een zwarte, mannelijke hoofdrol te selecteren. Matt James is volgens zijn bachelorprofiel een makelaar, ondernemer, oprichter van een gemeenschapsorganisatie en een hilarische persoonlijkheid op TikTok.

Op 28-jarige leeftijd werd James beschreven als het totale pakket, afgestudeerd in economie van Wake Forest, speelde hij van 2011-2014 wide receiver voor de Demon Deacons voordat hij zich bij Carolina Panthers en New voegde Orleans Saints oefenploeg. Uiteindelijk werd hij uit beide teams verwijderd en vestigde hij zich in New York, waar hij ABC Food Tours oprichtte, een organisatie die zich inzet voor kinderen van risicogemeenschappen, met fysieke en mentale welzijnsprogramma's, terwijl hij ook uitstapjes organiseert naar lokale restaurants in New York.

James zou als aanbidder deelnemen aan het Bachelorette-seizoen van Clare Crawley, maar het seizoen werd uitgesteld vanwege COVID. Bachelor executives leken onder de indruk van zijn charme en persoonlijkheid, en beschouwden hem als een potentiële hoofdrolspeler voor seizoen 24, voordat ze voor Pete Weber kozen, wat de toch al twijfelachtige geschiedenis van The Bachelor met diversiteit niet hielp.

ABC Entertainment-president Karey Burke zei over de aanwerving: "we kregen het voordeel van de tijd om Matt te leren kennen en iedereen was het erover eens dat hij een perfecte vrijgezel zou worden."

Rachel is niet onder de indruk

Lindsay, die uiteindelijk in het huwelijksbootje stapte met haar seizoen dertien keuze, Bryan Abasolo, is zeer vocaal geweest over het gebrek aan diversiteit in de show en had zelfs gedreigd alle banden met de serie te verbreken als serieuze veranderingen niet zouden komen optreden.

Haar reactie op de casting van James was voorzichtig optimistisch, omdat ze vreest dat de showcasting een "knie-jerk"-reactie was op het huidige sociale klimaat en de landelijke kijk op raciale ongelijkheid.

ABC-managers blijven onvermurwbaar dat Lindsay's vocale protest, evenals de petitie met meer dan 80.000 handtekeningen waarin wordt opgeroepen tot meer gekleurde mensen, hun beslissing om James te casten niet heeft beïnvloed.

Hoewel Lindsay verheugd is om James het volgende seizoen te zien leiden, voegt ze eraan toe: "Ik wil producenten van kleur. Ik zou graag willen dat ze leads casten die geïnteresseerd zijn in daten buiten hun race, die niet alleen hun eerste ervaring opdoen voor de eerste keer op de nationale tv. Ik heb de erkenning daarvan nodig."

Aanbevolen: