BBC cast eerste zwarte acteur als Doctor Who

Inhoudsopgave:

BBC cast eerste zwarte acteur als Doctor Who
BBC cast eerste zwarte acteur als Doctor Who
Anonim

Ncuti Gatwa wordt de nieuwe Doctor, die Jodie Whittaker overneemt als de Time Lord in Doctor Who. De Schotse acteur, die vooral bekend is van zijn rol als Eric Effiong in Netflix's Sex Education, zal nu dienen als de eerste gekleurde persoon die de Doctor vertolkt in de langlopende BBC-show.

Ncuti Gatwa maakt zich op voor zijn rol als veertiende dokter

Zoals fans van de Britse show al weten, bevat de show een plotapparaat waarmee een nieuwe acteur om de paar jaar de Doctor kan spelen. Het idee is simpel - wanneer het personage te gewond raakt om te genezen - regenereert het in een nieuw lichaam. De vertolking van elke acteur is uniek, maar ze vertegenwoordigen allemaal fasen in het leven van hetzelfde personage.

Ncuti klonk opgewonden om als 14e dokter mee te doen aan de serie.

“Er zijn niet echt de woorden om te beschrijven hoe ik me voel. Een mix van diep vereerd, meer dan opgewonden en natuurlijk een beetje bang', zei Ncuti in een verklaring op de officiële Doctor Who-website. “Deze rol en show betekent zoveel voor zovelen over de hele wereld, waaronder ikzelf, en elk van mijn ongelooflijk getalenteerde voorgangers heeft die unieke verantwoordelijkheid en dit voorrecht met de grootste zorg behandeld.

Hij vervolgde: “Ik zal mijn uiterste best doen om hetzelfde te doen. Russell T Davies is bijna net zo iconisch als de dokter zelf en met hem kunnen werken is een droom die uitkomt. Zijn schrijven is dynamisch, opwindend, ongelooflijk intelligent en bruisend van gevaar.”

Ncuti Gatwa vervangt de eerste vrouwelijke hoofdrol van de show

Ncuti was eerder te zien als onderdeel van de ensemble-cast van de Netflix-komedie Sex Education en zal ook samen met Margot Robbie de hoofdrol spelen in de aankomende Barbie-film. Ncuti zal de eerste zwarte man zijn die de Doctor speelt, een rol die talloze acteurs hebben gespeeld sinds het debuut van de show in 1963.

Ncuti zal Jodie Whittaker vervangen, die geschiedenis schreef als de eerste vrouw die als de dokter verscheen nadat de BBC haar in 2017 voor de rol had gecast. stel haar vervanger voor.

Aanbevolen: