Dit is wat er bij het kiezen van een nieuwe James Bond hoort

Inhoudsopgave:

Dit is wat er bij het kiezen van een nieuwe James Bond hoort
Dit is wat er bij het kiezen van een nieuwe James Bond hoort
Anonim

Daniel Craigs laatste James Bond-film No Time To Die staat gepland voor de herfst van 2020, en nu de jacht op een nieuwe James Bond begint, is dit wat er komt kijken bij het kiezen van een nieuwe 007. Decennia lang hebben de Britten spion heeft gezorgd voor actie en avontuur op het grote scherm in wat het topproject van Ian Fleming is. James Bond is de tijdgeest van de wereld binnengegaan en drukt in elke film zijn stempel op de filmgeschiedenis.

No Time To Die ligt sinds de lockdown op ijs, de releasedatum is verschillende keren verschoven om dat weer te geven. Veel van het plot is nog onbekend, maar fans kunnen een geweldige actiefilm verwachten vol romantiek, spionage en intriges. De zoektocht naar een nieuwe 007 is ontmoedigend, maar veel solide keuzes staan voor de franchise om het over te nemen als Bond.

Wat gaat er in een band

De kenmerken van elke Bond zijn anders, meestal afhankelijk van de acteur, maar ook van het klimaat van de wereld op dat moment. Toen Roger Moore James Bond werd, werd hij gezien als de playboy-achtige, vlotte prater die toevallig de beroemdste spion ter wereld was. Toen Timothy D alton het overnam, verschoof de rol naar een meer echte, rauwe en authentieke spion, een die meer een afspiegeling was van de boeken van Fleming. D alton, die een fervent lezer van de boeken was, koos ervoor om terug te gaan naar de roots van Bond en een totaal andere kijk op de zaak te geven. Wat betreft het algemene uiterlijk van een Bond, het is die zachte, lange, atletische look met het vermogen om alle emoties van vreugde, angst en nonchalantheid over te brengen. Natuurlijk kan sex-appeal nooit kwaad als 007 langskomt.

Voor deze nieuwe ronde van het kiezen van een obligatie, zal het interessant zijn om te zien welke rol diversiteit speelt in de beslissing. Gezien de tijd van protesten en oproepen tot verandering, lijkt het passend dat de Bond-franchise deze keer naar een minderheids-Bond zou kijken. Idris Elba is al vaak genoemd en Elba zou een geweldige Bond zijn. Hij vinkt alle vakjes af en alleen al zijn talent maakt hem tot een uitblinker in de succesvolle franchise. Elba heeft aangegeven dat het vaak ontmoedigend voor hem is om Bond te spelen, want wat de uitkomst ook is, zijn race zal altijd centraal staan. Dit is een zeer terechte mening van Elba, en hoewel deze lichte angst duidelijk duidelijk is, heeft hij gezegd dat hij ja zou zeggen als hem daarom werd gevraagd.

Wie wordt overwogen

Als het gaat om een "korte lijst" van obligaties, is deze allesbehalve kort. Om aan de top te blijven, moet de franchise een serieuze zoektocht ondergaan naar het exacte type acteur dat ze 007 willen vertegenwoordigen voor een reeks films. Afgezien van Elba zijn er veel A-listers genoemd. Richard Madden zou een interessante Bond maken, het meest herkenbaar uit Game of Thrones en Bodyguard, maar hij lijkt misschien te veel op eerdere Bonds. Tom Hardy zou een interessante keuze kunnen zijn, en na de flop die Capone was, heeft Hardy een solide rebound nodig in Bond. Tom Hiddleston, vooral bekend als Loki uit Marvel's Thor, zou hoogstwaarschijnlijk die playboy-achtige Bond zijn die zou verschillen van Craig. Outlander-acteur Sam Heughan heeft interesse getoond en zou die Schotse smaak naar het personage kunnen brengen. Wie er ook voor Bond wordt gekozen, de vraag blijft hoe dicht producenten en makers willen dat het personage bij Craig's Bond komt. De zoektocht is waarschijnlijk nog lang niet voorbij, maar de sjabloon van een solide 007 is klaar en fans zullen reikhalzend uitkijken naar de grote aankondiging.

Aanbevolen: