Stephen King wil Jason Voorhees martelende kant van het verhaal schrijven

Inhoudsopgave:

Stephen King wil Jason Voorhees martelende kant van het verhaal schrijven
Stephen King wil Jason Voorhees martelende kant van het verhaal schrijven
Anonim

De auteur die meer kindernachtmerries heeft veroorzaakt dan Freddy Krueger, heeft besloten dat het tijd is voor een nieuwe draai aan een oud verhaal. Stephen King, de legendarische auteur achter IT, Carrie, The Shining en Pet Sematary, kondigde aan zijn Twitter-volgers aan dat hij graag nog een Jason Voorhees-verhaal zou zien, vanuit het oogpunt van de bovennatuurlijke seriemoordenaar.

Zijn naam is Jason Voorhees

De serie die in 1980 uitkwam, gaf ons twaalf films over het zwaaien met een machete, Jason, de residentiële tienermoordenaar van Camp Crystal Lake (technisch 11, aangezien zijn moeder eigenlijk de eerste moordenaar was). Het uitgangspunt van Jason is simpel, hij verdronk in Camp Crystal Lake terwijl hij werd gepest door andere kinderen vanwege zijn misvormde gezicht, nu besluipt hij de campings als een volwassen, kolos van een man, met de bedoeling op creatieve wijze iedereen te doden die in zijn bossen ronddwa alt.

De fascinatie voor de ondoden Jason is onthutsend en toch hebben we sinds de middelmatige remake van Friday the 13th, met in de hoofdrol Supernatural-ster Jared Padalecki, geen ander deel van zijn moorddadige verhaal gezien.

De film was bedoeld om de falende serie nieuw leven in te blazen, nadat critici en fans het langverwachte Freddy vs. Jason-uitje hadden aangezet. Helaas was de remake niet in staat om zijn eigen pech te doorbreken, met 26% op rotte tomaten en een iets betere, maar even teleurstellende, 46% publieksscore.

Maar dit is niet wat de onstuitbare moordmachine heeft gestopt.

Juridische ellende

Het probleem ligt bij Jasons twee vaders, of makers, Sean S. Cunningham, de oorspronkelijke regisseur, en Victor Miller, de oorspronkelijke schrijver. Beiden zitten tot aan hun knieën in de juridische strijd om de volledige creatieve rechten op Jason.

Het maakt niet uit wie het argument wint, we verliezen het allemaal, want Miller schreef alleen de eerste film waarin een heel andere Jason aan het eind een heel kort moment te zien is. Wat betekent dat als hij wint, de Jason die we zullen zien in niets zal lijken op de hockeydragende reus, zoals we vandaag weten.

Cunningham zou, als hij wint, het moderne karakter gebruiken, maar zou niets uit de originele film kunnen opnemen, wat vaarwel aan Jason's achtergrondverhaal betekent, evenals de kenmerkende Friday the 13th-titel.

The Horror King voegt zijn gedachten toe

Het lijkt erop dat een van Jasons grootste fans niemand minder is dan de koning van de horrorromans, Stephen King. Hij maakt bekend dat hij het beu is om hetzelfde oude verhaal te zien van Jason die het gekwelde slachtoffer is van eindeloos sterven en wedergeboorte. King denkt dat het een veel beter verhaal zou opleveren als de volgende inzending in de Voorhees-saga vanuit het perspectief van de moordenaar zou worden verteld.

King lijkt zelfs met het idee te hebben gespeeld en voegde eraan toe: "Het beste nieuwe idee dat ik nooit heb geschreven (en waarschijnlijk ook nooit zal doen) is I JASON, het eerstepersoonsverhaal van Jason Voorhees, en zijn helse lot: vermoord keer op keer in Camp Crystal Lake"

Zal dit ooit gebeuren? Waarschijnlijk niet, aangezien King de juridische problemen en hoofdpijn erkent die het gewoon niet waard zouden zijn, in zijn vervolgtweet.

"Alleen al denken aan het juridische struikgewas waar je doorheen moet om toestemming te krijgen, maakt me hoofdpijn. En mijn hart, dat ook. Maar jeetje, zou iemand niet Jasons kant van het verhaal moeten vertellen…"

Toch kunnen fans hopen.

Aanbevolen: