Wat te verwachten van de nieuwe film '7500' van Joseph Gordon-Levitt

Inhoudsopgave:

Wat te verwachten van de nieuwe film '7500' van Joseph Gordon-Levitt
Wat te verwachten van de nieuwe film '7500' van Joseph Gordon-Levitt
Anonim

Joseph Gordon-Levitt keert terug naar het grote scherm in zijn nieuwe film 7500 en dit is wat je kunt verwachten van de nieuwe actiethriller. Gordon-Levitt is geen onbekende in rollen die de dood tarten, hij speelde in 50/50, The Walk en Looper, maar zijn rol in 7500 zal de grenzen van zijn acteercapaciteiten verleggen. De nieuwe film zal in juni 2020 op Amazon Prime verschijnen.

Joseph Gordon-Levitt in 7500
Joseph Gordon-Levitt in 7500

Gordon-Levitt heeft gezegd dat de dood en het mysterie eromheen intrigerend voor hem zijn en dat rollen van dit kaliber leuk zijn om te spelen, want ze bieden geen opwindend entertainment, maar verleggen zijn grenzen als acteur. De titel van de film, 7500, komt van de code die wordt gebruikt voor een vliegtuigkaping en dat is precies wat deze film is. Een actiethriller hoog in de lucht leveren is een ontmoedigende taak, maar de cast en crew van 7500 hebben ervoor gekozen om een moeilijk te vertellen verhaal te beginnen met de mogelijkheid van een harde ontvangst.

Het Verhaal

7500 volgt Tobias (Gordon-Levitt), een jonge piloot die een routinevlucht van Berlijn naar Parijs gaat vliegen. Het vliegtuig wordt echter gekaapt door een groep terroristen en kort na het opstijgen wordt de cockpit bestormd, waardoor alle levens aan boord in gevaar komen. Tobias is in staat om de terroristen uit de cockpit te houden, maar zijn copiloot, Michael, blijft ernstig gewond achter en Tobias moet moeilijke keuzes maken om hem, de bemanning en de passagiers te beschermen. De wending van dit alles is dat zijn vrouw aan boord schijnbaar vastzit buiten de cockpit die door deze terroristen wordt gegijzeld, samen met de rest van het vliegtuig.

Joseph Gordon-Levitt
Joseph Gordon-Levitt

De plot van deze film lijkt interessant en zou kunnen zorgen voor de actiethriller die velen willen en verwachten te zien. Een Amerikaanse piloot die gedwongen wordt terroristen af te weren terwijl duizenden voeten in de lucht zijn, is niettemin schrijnend en angstaanjagend, maar potentieel ook controversieel. Gordon-Levitt voelde zich aangetrokken tot de film, grotendeels omdat regisseur Patrick Vollrath aan het roer stond. Gordon-Levitt was geboeid door het proces van Vollrath en voelde zich meteen aangetrokken tot het project, maar de vraag is of het publiek net zo enthousiast zal zijn om aan boord te springen als Gordon-Levitt.

Hoe het kan worden waargenomen

Het lijdt geen twijfel dat deze film een ongelooflijk verleidelijk uitgangspunt heeft waardoor het publiek zou blijven wachten op de piloot om binnen te komen en de dag te redden. Het probleem bij de hand is de gevoeligheid van een dergelijk project. In een wereld na 9/11 lijken verhalen over gekaapte vliegtuigen en terroristen aan boord taboe, want de gebeurtenissen van 11 september maakten Amerika bang voor mogelijke aanvallen, vooral vanuit de lucht. Met de aangescherpte beveiligings- en kapingsmaatregelen voor mogelijke incidenten, is de aard van vliegen allesbehalve routine geworden. Of deze film zo'n onderwerp met gratie en respect aankan, v alt nog te bezien.

Joseph Gordon-Levitt in 7500
Joseph Gordon-Levitt in 7500

Uiteindelijk is deze film gewoon een bron van vermaak. Films moeten entertainen, onderwijzen en inspireren en een film als deze heeft een grote verantwoordelijkheid om niet als cliché over te komen en gewoon een eenvoudig verhaal te bieden. Levitt heeft gezegd dat de film veel meer zal zijn dan dat en zijn deel zal doen om het goede versus het kwade trope te benadrukken en niet alleen helden tegen schurken te zetten. Om een publiek aan deze film te laten vasthouden, moeten ze hun eigen angsten over het onderwerp van een kaping loslaten en het als een grijs gebied zien, niet alleen als een zwart-witkwestie. 7500 zal ongetwijfeld solide entertainment bieden en het publiek zal op het puntje van hun stoel blijven hangen terwijl de ideeën over dood en heldhaftigheid worden verkend in een vrij uniek en interessant medium.

Aanbevolen: