Wat is er gebeurd met 'Wet & Order: Hate Crimes'?

Wat is er gebeurd met 'Wet & Order: Hate Crimes'?
Wat is er gebeurd met 'Wet & Order: Hate Crimes'?
Anonim

Law & Order: Hate Crimes is al twee jaar in de maak. Nu de meeste fans het bestaan ervan zijn vergeten, heeft NBC besloten nog een paar stappen te zetten om de nieuwe show werkelijkheid te laten worden. Met de lancering van het Peacock-streamingplatform kunnen NBC-producenten een van de problemen oplossen waardoor de show stand-by bleef.

De Law & Order-franchise is buitengewoon succesvol en er zijn al verschillende spin-offs. In feite is de spin-off Law & Order: Special Victims Unit nu populairder dan de originele serie. De populariteit van SVU is een van de redenen waarom de spin-off van Hate Crimes werd gelanceerd en vervolgens werd opgeschort. Volgens Deadline legde NBC-producer Warren Leight, de showrunner van SVU, uit dat het creëren van een nieuwe show voor Chris Meloni de eerste prioriteit van uitvoerend producent Dick Wolf was. Hij verklaarde: "… die show gaat eerst" in verwijzing naar de SVU spin-off met in de hoofdrol Meloni genaamd Georganiseerde misdaad. Hoewel Hate Crimes als eerste werd gegooid, smeekt Chris Meloni's fanbase al meer dan negen jaar om zijn comeback. De georganiseerde misdaad voldoet eigenlijk aan een direct verzoek van fans die teleurgesteld waren toen acteur Chris Meloni SVU verliet.

Hoewel Hates Crimes een schare fans zal moeten opbouwen, is de noodzaak van de show duidelijk. De Black Lives Matter-beweging heeft alle populaire media geïnspireerd om het bewustzijn over racisme en haatmisdrijven te verspreiden. Volgens Fansided heeft Warren Leight in een recent podcastinterview de status van Hate Crimes bevestigd. Na bijna twee jaar in de pre-productiefase te hebben gestaan, gingen veel fans ervan uit dat de spin-off nooit het daglicht zou zien. Leight legde de reden uit waarom er een aanvankelijke vertraging was bij de productie. Hij verklaarde: "De woordenschat die mensen gebruiken wanneer ze haatmisdrijven plegen, is niet acceptabel voor netwerktelevisie." Om racisme nauwkeurig weer te geven, moet de spin-off van Hate Crimes racistische opmerkingen gebruiken die bij reguliere tv-stations verboden zijn

Hoewel netwerk-tv niet de vrijheid heeft om grafische taal te gebruiken, hoeft een streamingplatform zich niet aan dezelfde regels te houden. NBC lanceert in juli een nieuwe stoomdienst genaamd Peacock. Fansided meldt dat zowel uitvoerend producent Dick Wolf als showrunner Warren Leight hebben bevestigd dat Peacock het beste huis zou zijn voor Hate Crimes. Dus nu de show een platform heeft, heeft hij nog steeds een ster nodig.

Warren Leight heeft geen nieuws aangekondigd over een mogelijke cast voor Hate Crimes. Desalniettemin, toen de show voor het eerst werd gepresenteerd, meldde Deadline dat de eenheid Hate Crimes zou werken onder toezicht van SVU en zelfs hun detectives zou kunnen lenen om misdaden op te lossen. Daarom is er niet alleen ruimte voor overlap, maar zou Hate Crimes wel eens de spin-off kunnen zijn waar Ice-T op heeft gewacht.

Ice-T zit al 20 jaar op SVU en heeft een grote schare fans. Als enige zwarte detective in de SVU-ploeg heeft hij al kwesties van raciale rechtvaardigheid aan het licht gebracht in de huidige serie. Hates Crimes zou de perfecte gelegenheid zijn voor Ice-T om eindelijk een headliner te worden en meer diepgang te geven aan het karakter van sergeant Tutuola.

Amerika is eindelijk klaar om de realiteit te bespreken dat racisme nog steeds wijdverbreid is in de samenleving van de 21e eeuw. Aangezien NBC-producenten al werkten aan een spin-off die specifiek racistisch geweld zou aanpakken, is dit het moment om Hate Crimes te realiseren. De Peacock-streamingservice geeft NBC-producenten de vrijheid om meer proces te maken bij het lanceren van Hate Crimes. Fans zullen op de hoogte moeten blijven, maar Ice-T zou de perfecte kandidaat zijn om in een nieuwe show te schitteren, en hij heeft zeker zijn contributie aan het netwerk betaald.

Aanbevolen: