Thanos heeft de halve wereld weggeplukt en krijgt een Hollywood-ster

Inhoudsopgave:

Thanos heeft de halve wereld weggeplukt en krijgt een Hollywood-ster
Thanos heeft de halve wereld weggeplukt en krijgt een Hollywood-ster
Anonim

Stel je voor dat je verantwoordelijk bent voor het letterlijk wegvagen van de helft van al het leven, niet alleen in de wereld maar in het universum. Stel je voor dat je door duizenden fans positief wordt ontvangen, terwijl je je nalatenschap voor altijd omhelst met een applaus, een ster op Hollywood Boulevard? Waarschijnlijk niet, maar dat is precies wat er gebeurt voor veteraan acteur Josh Brolin, bij velen bekend als de man achter Thanos.

Brolin was altijd in de buurt

Jonge Josh Brolin in Goonies met grijs shirt en rode hoofdband
Jonge Josh Brolin in Goonies met grijs shirt en rode hoofdband

Toegegeven, Brolin is niet echt verantwoordelijk voor het vernietigen van de helft van het universum, maar voor het spelen van een personage in de Avengers-serie die de helft van het universum vernietigde. Thanos is slechts een van de nieuwste, in een lange geschiedenis van personages die Brolin tot leven heeft gebracht op het grote scherm.

Brolins reis naar een ster op de Hollywood Walk Of Fame is lang en moeilijk geweest. Grote studio's en regisseurs met grote namen, zoals de broers Coen en Russo, klopten niet altijd op zijn deur en vroegen hem om naast Robert Downey Jr. en Samuel L. Jackson te schitteren. Geboren uit acteur James Brolin en natuuractivist Jane Agee, kreeg de jonge Brolin zijn eerste rol op het scherm in 1985 als Brand, in de cultklassieker en de enorme succesfilm The Goonies.

Helaas kreeg Brolin pas wijdverbreide bekendheid en aandacht voor hij eind dertig was, meer dan 20 jaar nadat The Goonies voor het eerst uitkwamen. Brolin becommentarieerde zijn gebrek aan filmsucces door te zeggen: "Al 22 jaar ging de telefoon nooit."

Het was niet alsof Brolin geen werk kreeg, sterker nog, hij had gestaag banen in de rij en betaalde huur van zijn filmrollen zoals Thrashin (een film die ervoor zorgt dat Brolin instort en toegeeft dat hij nodig had om een nieuwe carrière te vinden, of veel beter te worden in acteren), The Road Killers, The Mod Squad en All The Range. Het probleem was dat geen van deze films kassuccesverhalen waren, en Brolin had de gewoonte om grote franchises van hoofdrolspelers af te wijzen.

Oliver Stone, regisseur van W. met Brolin als George W. Bush. zei over Brolin: "hij is erg kieskeurig. Hij heeft veel rollen afgewezen toen hij geen inkomen had. Josh heeft zeker een aantrekkingskracht en zou een leidende man kunnen zijn, maar ik denk niet dat hij dat per se wil zijn."

Het keerpunt

Josh Brolin als arts in een misvormde prothese
Josh Brolin als arts in een misvormde prothese

Dat veranderde allemaal in 2007 toen Brolin speelde in Planet Terror van Robert Rodriguez, als Dr. William Block, een gestoorde dokter die wraak wil nemen op zijn vreemdgaande vrouw, en als Llewelyn Moss, een cowboy die struikelt op drugsgeld in No Country For Old Men. Deze twee rollen waren het begin van een reeks kaskrakers, herkenning en veranderde Brolins kijk op genrefilms.

Marvel Rundown: Sebastian Stan Talks Avengers 5

Binnenkort zou Brolin doorgaan met rollen in True Grit, Men In Black 3, Sicario, Deadpool 2 en Avengers: Infinity War/Endgame, als de gekke titaan Thanos. In 2008 ontving Brolin zijn eerste Oscar-nominatie voor zijn rol als Dan White in Milk.

Brolin voegt zich bij Antonio Banderas, Jackie Chan, Tom Hanks, Morgan Freeman, Drew Barrymore, Audrey Hepburn, Sarah Silverman en Taraji P. Henson met zijn eigen ster op de walk of fame. Sterren worden uitgereikt aan een beroemdheid die al meer dan vijf jaar beroemd is, kan aantonen dat hij deskundig is en ervaring heeft in hun vak en die de zeskoppige selectiecommissie versteld doet staan.

Voor 2021 wordt Brolin vergezeld door zijn MCU-castmates Don Cheadle en Benedict Cumberbatch, evenals 32 andere sterren, waaronder Nick Cannon, Zac Efron, Courtney Cox, Big Boy, Morris Chestnut, Christian Slater, Kelly Clarkson, en tal van andere namen.

Aanbevolen: