Denzel Washington produceert nog een augustus Wilson-film met Netflix

Inhoudsopgave:

Denzel Washington produceert nog een augustus Wilson-film met Netflix
Denzel Washington produceert nog een augustus Wilson-film met Netflix
Anonim

Een toneelstuk van August Wilson bereikte uiteindelijk het grote scherm in 2016. De film Fences werd geproduceerd, geregisseerd en speelde Denzel Washington in de hoofdrol. Ergens aan het einde van dit jaar zal een toneelstuk van Wilson van augustus zijn debuut op het kleine scherm maken op Netflix. Ma Rainey's Black Bottom wordt tot leven gebracht en geregisseerd door de legendarische Tony Award-winnende regisseur George C. Wolfe. Washington zal opnieuw een handje helpen om het tot leven te brengen, maar deze keer alleen als producer.

Washington zal opnieuw samenwerken met Viola Davis die zelf Ma Rainey zal spelen. De laatste keer dat Washington met Davis samenwerkte aan een filmaanpassing van August Wilson, nam Davis Oscar-goud mee naar huis. Het zal spannend zijn om te zien wat Davis, een van de grootste actrices van haar generatie, doet met een uitzonderlijk geschreven rol als Ma Rainey.

In het verleden hebben we een aantal geweldige bewerkingen gezien van toneelstukken die zijn omgezet in films. Grote toneelschrijvers als Arthur Miller en Edward Albee hebben hun toneelstukken The Crucible en Who's Afraid Of Virginia Woolf respectievelijk verfilmd zien worden. Het is geweldig om de toneelstukken van August Wilson eindelijk op film te zien komen. De verhalen van Wilson verheffen de gewone mensen die toevallig Afro-Amerikaans zijn. Het vertellen van zijn verhalen is een belangrijke stap voor vooruitgang en diversiteit in het vertellen van verhalen.

Denzel Washington maakt de weg vrij

Denzel Washington staat vooral bekend om zijn legendarische rollen in films als Malcolm X, Training Day, Glory en meest recentelijk Fences. Zijn oeuvre als acteur heeft niet alleen gekleurde acteurs geïnspireerd, maar zijn artistieke werk is een gouden standaard in de industrie geworden.

Washington heeft echter de weg vrijgemaakt voor het vertellen van Afro-Amerikaanse verhalen, niet alleen als acteur, maar ook als producent en regisseur. Hij regisseerde en produceerde films als Antwone Fisher en The Great Debaters. Er zijn ook berichten dat Washington een groep acteerstudenten van Howard University financierde om te studeren aan een zomerprogramma in het buitenland aan de universiteit van Oxford. Een van die acteerstudenten is toevallig Chadwick Boseman van Black Panther.

Het is passend dat Washington het werk van August Wilson naar deze generatie kijkers brengt. Washington ontving zelfs een Tony Award voor zijn vertolking van Troy Maxson in Fences voordat hij het naar het grote scherm bracht. De verhalen van August Wilson zijn belangrijke verhalen voor het begrijpen van rassenrelaties in het hedendaagse Amerika, maar zijn ook belangrijke literaire werken van het gewone volk.

Ma Rainey's zwarte kont

Ma Rainey's Black Bottom opende in 1982 als toneelstuk. Het toneelstuk speelt zich af in Chicago in de jaren twintig. Het zal intrigerend zijn om te zien hoe de verfilming deze scènes en deze periode in de geschiedenis herschept. Ma Rainey is gebaseerd op de echte blueslegende zelf. Rainey werd aangekondigd als de "Mother of The Blues" en was een van de pioniers van de bluesmuziek.

Ma Rainey's Black Bottom gaat over kwesties als ras, kunst, religie en de historische uitbuiting van zwarte artiesten door blanke producers. We weten dat Viola Davis kan acteren, maar als ze de rol van Ma Rainey speelt, moet ze een paar deuntjes uithalen. Kan Viola Davis de blues zingen?

Ma Rainey's Black Bottom is opgenomen in Pittsburgh, de geboorteplaats van August Wilson. Fences werd ook in Pittsburgh neergeschoten. Oorspronkelijk was Washington in gesprek met HBO om de toneelstukken van 9 augustus Wilson te verfilmen. De deal is echter verplaatst naar Netflix, maar we hopen nog steeds dat er meer films van August Wilson zullen worden gemaakt.

Wie is August Wilson?

Voor degenen die niet bekend zijn met Amerikaanse toneelschrijvers: August Wilson is een Pulitzer Prize-winnende toneelschrijver uit Pittsburgh, Pennsylvania. Zijn geschriften en toneelstukken verbeelden voornamelijk de Afro-Amerikaanse ervaring in Amerika. Zijn verhalen draaien om verschillende decennia in de 20e eeuw, maar het onderwerp dat hij beschrijft, is vandaag de dag nog steeds relevant.

Wilson wordt samen met Arthur Miller, Edward Albee en Eugene O'Neills beschouwd als een van de meest productieve toneelschrijvers in Amerika. Zijn oeuvre kan worden geclassificeerd als documentatie van rassenrelaties in Amerika door de ogen van gewone mensen. Alle tien van zijn toneelstukken beslaan een ander decennium van de 20e eeuw, maar gaan over bijna de exacte thema's.

Augustus Wilson stierf in 2005, maar zijn nalatenschap als toneelschrijver resoneert nog steeds. Het onderwerp van zijn verhalen toont dezelfde worstelingen die mensen vandaag doormaken, alleen in een andere context. Zijn werk heeft enorm bijgedragen aan het vormgeven van de cultuur in Amerika en zal vandaag en in de komende generaties worden voortgezet.

Aanbevolen: