Lucy Hale en Katy Keene Cast nemen afscheid van de show

Lucy Hale en Katy Keene Cast nemen afscheid van de show
Lucy Hale en Katy Keene Cast nemen afscheid van de show
Anonim

Katy Keene, de spin-off van Riverdale die een van de prominente personages van de show volgt, stopt na één seizoen op de CW. In een video op Instagram TV deelde Lucy Hale haar gevoelens over de annulering, met het onderschrift: "Mijn gedachten. Triest om dit nieuws te brengen! Maar ik hou van de show. Ik hou van waar het voor staat. En vooral hou ik van JOU. Aan de cast, crew en alle betrokkenen… ik ben dol op je."

De 3 minuten durende Instagram-video toonde een emotionele Hale die huilde om het onverwachte einde van de show. Ze zei dat het nieuws "gewoon hartverscheurend is. Ik bedoel, het is een baan die mijn hart meerdere keren heeft gebroken." Ze zei verder dat ze "dankbaar is voor de rol van je leven."

Katy Keene speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen van de eerste vier seizoenen van Riverdale af. De serie ging in première op The CW op 6 februari 2020 en het laatste seizoen eindigde op 14 mei 2020.

De show is een Amerikaans comedy-drama dat werd geproduceerd door Roberto Aguirre-Sacasa en Michael Grassi. Lucy Hale schittert als Katy Keene, een ambitieuze modeontwerpster die haar weg probeert te vinden in New York City.

Katy Keene was gebaseerd op het Archie Comics-personage met dezelfde naam, die sinds 1945 haar eigen stripserie heeft. Het volgt de strijd waarmee vier aspirant-artiesten worden geconfronteerd die proberen carrière te maken op Broadway, op de catwalk, en in de opnamestudio.

Volgens een artikel gepubliceerd door Entertainment Weekly in februari 2020, zei Grassi dat de serie over 'dromers' moest gaan. Aguirre-Sacasa voegde toe: "Het voelde voor mij alsof dit een meer romantische, optimistische, ambitieuze show zou kunnen zijn, en Katy Keene zou het personage kunnen zijn dat het verankerde."

Katy Keene werd niet geannuleerd vanwege een gebrek aan kwaliteit: het heeft een goedkeuringsscore van 90% op Rotten Tomatoes, met een gemiddelde beoordeling van 6,67/10. De recensie van de website luidt: "Katy Keene heeft zeker stijl over, maar haar grootste kracht is de warme, vrolijke toon die schittert in een zee van gruizige YA-tv." Op Metacritic heeft het een gemiddelde score van 71 op 100. De serie slaagde er echter niet in om indruk te maken of de aandacht van de kijker vast te houden op dezelfde manier als Riverdale dat deed.

Naast Hale deelden andere castleden hun liefde voor de show op sociale media. Julia Chan, die Pepper Smith speelde op Katy Keene, deelde een oprechte post op Instagram over de annulering van de show. Het bijschrift luidde: Heb niets dan liefde voor deze mensen. Wat een droom was het om hier met jullie allemaal deel van uit te maken. Ik tel mijn gelukssterren.”

Camille Hyde, die Alexandra Cabot speelde in de show, deelde een Instagram-verhaal van de cast van Katy Keene. Het verhaal luidde eenvoudig: "Een liefde die een leven lang meegaat", en omvatte een aantal van de cast en crewleden van de show in de tags.

Camille Hyde plaatste een Instagram-verhaal waarin ze haar liefde voor de show van Katy Keene liet zien
Camille Hyde plaatste een Instagram-verhaal waarin ze haar liefde voor de show van Katy Keene liet zien

Katy Keene heeft misschien de laatste aflevering nog niet gezien: er wordt door fans en de industrie gespeculeerd dat Warner Bros. Television nog steeds op zoek is naar een mogelijk nieuw thuis voor de show.

Katy Keene streamt momenteel op HBO Max.

Aanbevolen: