Chilling Adventures Of Sabrina' Seizoen 5 zou zijn overgestoken met 'Riverdale

Inhoudsopgave:

Chilling Adventures Of Sabrina' Seizoen 5 zou zijn overgestoken met 'Riverdale
Chilling Adventures Of Sabrina' Seizoen 5 zou zijn overgestoken met 'Riverdale
Anonim

Netflix heeft onlangs zijn populaire Riverdale-spinoff-serie, The Chilling Adventures of Sabrina, geannuleerd. Drie seizoenen, ook wel delen genoemd, zijn uitgezonden, met een vierde set die later dit jaar in première gaat. Zoals vaak het geval is met geannuleerde Netflix-series, waren er plannen voor een vijfde seizoen.

Seriemaker Roberto Aguirre Sacasa heeft onlangs getweet wat dit vijfde deel had kunnen inhouden, waardoor fans nog meer overstuur waren dan ze waren over de annulering:

Sacasa wilde een Riverdale Crossover

Sacasa, de maker van de serie, was ook de maker van het immens populaire drama Riverdale, dat wordt uitgezonden op de CW. The Chilling Adventures of Sabrina was oorspronkelijk bedoeld voor dat netwerk - samen met de andere onlangs geannuleerde Riverdale-uitloper Katy Keene - maar Netflix pakte de show in plaats daarvan op.

Het is logisch dat Sacasa de shows zou willen oversteken, net zoals shows in de Arrowverse op de CW. Greg Berlanti is uitvoerend producent van alle Arrowverse-shows, zoals The Flash en Supergirl, evenals Riverdale, The Chilling Adventures of Sabrina en Katy Keene. De CW had veel succes door hun superhelden te laten samenwerken; een soortgelijk effect had mogelijk kunnen zijn met de ontmoeting van deze shows.

Sabrina was gebaseerd op een stripboek met dezelfde naam dat in 2014 begon te publiceren. Het was een donkerdere kijk op Sabrina the Teenage Witch, de strip die in de volksmond beter bekend is van zijn televisieserie uit de jaren negentig (die een reünie had feest eerder dit jaar).

The Chilling Adventures of Sabrina ging in première in 2018 met Kiernan Shipka in de titelrol. Deel drie ging in première op 24 januari 2020.

Waarom de show misschien is geannuleerd

Het is momenteel niet bekend waarom Netflix ervoor heeft gekozen om de show te annuleren, hoewel het gebruikelijk is dat deze annuleringen van streamingdiensten onverwacht komen. Veel van hun shows worden rond dezelfde periode geannuleerd vanwege stijgende kosten: hoe succesvoller een show wordt, hoe meer makers en sterren betere beloningen krijgen. Netflix voorkomt dat soms door shows te annuleren.

Deadline meldde in 2019 dat "de deals van Netflix na elk seizoen hobbels / bonussen bevatten die steeds groter worden. Hoewel de betalingen relatief bescheiden zijn na seizoen 1 en iets groter na seizoen 2, hoor ik dat ze na seizoen 3 escaleren, vooral voor series die eigendom zijn van Netflix - soms van honderdduizenden tot miljoenen dollars - omdat de studio de back-end van de shows begint af te betalen."

Ondanks de annulering is er echter goed nieuws voor Sabrina-fans: de Sabrina/Riverdale-crossover wordt in plaats daarvan omgezet in een stripboek geschreven door Sacasa. Dus hoewel fans de opwindende botsing van werelden misschien niet kunnen zien zoals ze hadden verwacht, zullen ze toch ontdekken wat er gebeurt. (De makers van de populaire kinderserie Avatar: The Last Airbender deden hetzelfde voor hun serie.)

Deel vier van de serie heeft nog geen releasedatum, maar zal naar verwachting ergens in 2020 in première gaan.

Aanbevolen: