TBBT: Hoe werd Howard medisch goedgekeurd om naar de ruimte te gaan?

Inhoudsopgave:

TBBT: Hoe werd Howard medisch goedgekeurd om naar de ruimte te gaan?
TBBT: Hoe werd Howard medisch goedgekeurd om naar de ruimte te gaan?
Anonim

The Big Bang Theory verraste kijkers aangenaam toen scenarioschrijvers besloten Howard Wolowitz in te zetten op de race om ruimte als payload-specialist. Hoewel deze ambitieuze onderneming misschien een meeslepend complot was, waren velen benieuwd hoe de ingenieur deze missie kon volbrengen ondanks astma en het niet halen van de vereiste training.

Van familieruzies tot semi-realistische ruimteontmoetingen, seizoen 6 van de meermaals bekroonde sitcom begon met verschillende spannende verhaallijnen. Voor sommigen was de lancering van Wolowitz in de ruimte niet zo'n grote knal.

Howard Wolowitz eet een salade
Howard Wolowitz eet een salade

Was de verhaallijn realistisch?

Aan het einde van het vijfde seizoen van de show voegde de ingenieur 'astronaut' toe aan zijn cv toen hij aan boord ging van de ISS-expeditie 31, samen met de echte NASA-astronaut Mike Massimino. Bestemming: het internationale ruimtestation.

"Hij was zeer, zeer dankbaar en ik denk dat uiteindelijk alle betrokkenen er een extra goed gevoel over hadden", vertelde productieontwerper John Shafner aan de Slate on Massimino's indruk van de set.

Terwijl The Big Bang Theory ervoor zorgde dat leden van hun team en externe rekruten het best mogelijke resultaat leverden om nauwkeurigheid te leveren bij het creëren van een realistisch Russisch Sojoez-ruimtevaartuig, was de ruimtevaartingenieur de reis van de astronaut naar de ruimte niet zo authentiek.

In het echte leven kan de vereiste opleiding voor ruimtevaart tot twee jaar duren. Voor Howard Wolowitz versnelde hij zijn training in slechts enkele weken.

Howard Wolowitz en Bernadette aan het eten
Howard Wolowitz en Bernadette aan het eten

Heeft NASA's raad van astronautenscreeners de in het oog springende zorgen niet opgemerkt?

Tijdens een videogesprek met zijn nieuwe vrouw, Bernadette Rostenkowski-Wolowitz, deelt een emotioneel gehavende Howard zijn trainingservaring terwijl hij op het randje van tranen staat.

"Het gekste is dat er geen zwaartekracht is, het soort van overgeven drijft daar. In een kleine bal. En als je mond open is omdat je schreeuwt, drijft het soms gewoon weer naar binnen, " legt een bezorgde Wolowitz uit terwijl hij tegen een glimlach vecht.

Trainen om om te gaan met de barre omstandigheden in de ruimte was zo moeilijk voor de lucht- en ruimtevaartingenieur dat hij op een gegeven moment het oefenterrein in tranen verliet om vervolgens getroost te worden door zijn moeder en vrouw. Naast het worstelen tijdens de training, is Wolowitz astmatisch, wat een zorg had moeten zijn voor zijn ruimtevaart.

Het is niet verwonderlijk dat zijn geliefde partner en moeder gekant waren tegen zijn betrokkenheid en rol als payload-specialist op het internationale ruimtestation.

Bernadette was diep (maar misschien terecht) bezorgd over de inspannende vereiste training en algehele veiligheid van de Russische ruimtevoertuigen. Ze zinspeelde zelfs op haar dagelijkse angst voor de veilige terugkeer van haar vader toen hij als agent werkte.

Mevr. Wolowitz accepteerde de kwestie ook niet meer. Toen Bernadette haar het nieuws vertelde, schreeuwde ze tegen haar zoon dat hij op aarde moest blijven.

Ondanks dit alles lanceerde Howard Wolowitz nog steeds de ruimte op de ISS Expeditie 31 in de finale van het vijfde seizoen. Hoe?

De meest redelijke verklaring voor deze nogal onrealistische ruimtevaartonderneming zou zijn dat NASA's raad van astronautenscreeners al deze zorgen niet opmerkt vóór de lanceringsdatum. Met een behoorlijke hoeveelheid uitrusting op het spel, is de kans groot dat ze het risico niet zouden hebben genomen als ze het hadden geweten.

Aanbevolen: