Tom Hanks onthult dat ze een deel van 'Greyhound' hebben gefilmd op een gepensioneerd marineschip

Inhoudsopgave:

Tom Hanks onthult dat ze een deel van 'Greyhound' hebben gefilmd op een gepensioneerd marineschip
Tom Hanks onthult dat ze een deel van 'Greyhound' hebben gefilmd op een gepensioneerd marineschip
Anonim

Er zijn maar weinig acteurs die een onmiddellijk gevoel van veiligheid uitstralen zoals Tom Hanks, nu terug op het scherm om de dag te redden in de oorlogsfilm Greyhound.

De film speelt zich af in 1942 en is geïnspireerd op ware gebeurtenissen en ziet Hanks als commandant van de Amerikaanse marine Ernest Krause die, ondanks jarenlange anciënniteit, nog nooit is belast met een opdracht in oorlogstijd… tot nu toe.

Kort nadat de VS officieel de Tweede Wereldoorlog binnengingen, is Krause op zijn allereerste oorlogsmissie. Hij zal een koopvaardijschipkonvooi moeten verdedigen tegen nazi-onderzeeërs tijdens de Slag om de Atlantische Oceaan, de langste militaire campagne van dat historische conflict.

'Greyhound' werd neergeschoten op een marineschip in Louisiana

In een videochat met Stephen Colbert, presentator van The Late Show, verbrak Hanks het maken van Greyhound, een bewerking van de roman The Good Shepherd uit 1955 van C. S. Forester. Greyhound is Hanks' vierde credit als scenarioschrijver, na zijn regiedebuut That Thing You Do!, komedie Larry Crowne en documentaire Magnificent Desolation: Walking On The Moon 3D.

De actievolle film van 90 minuten is gedeeltelijk opgenomen op een echt marineschip.

"We hebben ongeveer twee weken aan boord geschoten op de USS Kidd die in de verraderlijke wateren van de Mississippi ligt", zei Hanks.

Hij legde ook uit dat het particuliere, goed bewaard gebleven schip vlak naast een showboat-casino in Baton Rouge, Louisiana lag.

"Je had aan boord kunnen zijn van gokkers op een rivierboot!" Colbert grapte.

De met een Oscar bekroonde acteur legde cast en crew uit en ging toen naar een geluidspodium - "een zeer gecompliceerde set", zei hij - om de andere scènes op te nemen.

De film was oorspronkelijk gepland voor bioscooprelease op 12 juni, maar werd uitgesteld vanwege de pandemie van het Coronavirus en de distributierechten werden vervolgens verkocht aan AppleTV+, waar hij op 10 juli in première ging.

Tom Hanks is in topvorm na herstel van Covid-19

De acteur lijkt in goede vorm nadat hij eerder dit jaar herstelde van Covid-19. Hij en zijn vrouw Rita Wilson testten in maart positief op het coronavirus en ondervonden Covid-19-symptomen tijdens het filmen in Australië.

Eerder deze maand zei Hanks dat hij "geen respect" heeft voor degenen die tijdens de pandemie geen gezichtsbedekking dragen om uit te gaan.

"Als iemand een argument wil opbouwen over het minste wat hij kan doen, zou ik hem geen rijbewijs toevertrouwen," vertelde hij de Associated Press.

"Ik bedoel, als je een auto bestuurt, moet je je aan de snelheidslimieten houden, je moet je richtingaanwijzers [richtingaanwijzers] gebruiken, je moet voorkomen dat je voetgangers raakt. Als je kunt' Als je die drie dingen niet doet, zou je geen auto moeten besturen.

"Als je geen masker kunt dragen en je handen en sociale afstand niet kunt wassen, heb ik geen respect voor je, man. Ik begrijp je argument niet."

Aanbevolen: