Mad Men' keert terug naar streaming: de erfenis van de show verkennen in 2020

Inhoudsopgave:

Mad Men' keert terug naar streaming: de erfenis van de show verkennen in 2020
Mad Men' keert terug naar streaming: de erfenis van de show verkennen in 2020
Anonim

Als fans van Mad Men zin hadden om Joan Holloway te channelen toen ze de lift instapte na een bijzonder zware dag bij Sterling Cooper, en ze mompelt tegen Peggy Olson: "Ik wil deze plek tot de grond afbranden", zou het heel logisch.

Nadat Mad Men bijna tien jaar beschikbaar was om te streamen op Netflix, liep het contract van de serie met de service af en was het korte tijd niet beschikbaar voor streaming en kon het alleen worden gekocht bij een megaretailer zoals Amazon of fans fysieke boxsets van de serie kunnen kopen. Het is niet nodig om Jon Hamm's Don te storen tijdens een vergadering; Mad Men is nu weer beschikbaar om te streamen!

'Mad Men' kan gratis worden gestreamd

De meeste streamingdiensten rekenen een maandelijks bedrag, maar er zijn een handvol streamingdiensten met inhoud om gratis te streamen! IMDB TV is een service die is aangesloten bij de Internet Movie Database en bevat een beperkt aantal advertenties binnen een aflevering, en de service kost niets om te gebruiken! IMDB TV heeft nu de rechten om Mad Men te streamen, en dit omvat alle zeven seizoenen van de serie. Elk moment wordt bewaard; fans kunnen terugkijken op elke afzonderlijke Sterling Cooper-advertentiecampagne, alle verbluffende op de jaren zestig geïnspireerde mode en natuurlijk al het drama! Er is geen tekort aan de tekortkomingen van Don Draper.

'Mad Men' And Culture: The Series' Place In 2020

Televisieprogramma's die zich richten op een specifiek cultuurtijdperk kunnen zowel sterke als zwakke punten hebben wanneer ze worden uitgezonden in een televisielandschap dat zo ver verwijderd is van het huidige culturele landschap. Mad Men begint in het begin van de jaren zestig en de serie toont de rest van het decennium, waarbij de personages hun leven leiden in verband met echte, echte gebeurtenissen, met veel voorbeelden waarin het inzicht van de personages in de wereldgebeurtenissen om hen heen wordt getoond.

De plaats van 2020 in onze geschiedenis zal voor altijd worden gestold als een periode van extreme verandering rond cultureel commentaar. Historische politieke gebeurtenissen die over de hele wereld plaatsvinden, hebben een ongeëvenaard eeuwig effect op de samenleving gehad; Wereldwijde protesten hebben voor een positieve verandering op lange termijn gezorgd, waardoor praktijken die al tientallen jaren bestaan, ongedaan hebben gemaakt, waarvan sommige extreem gevaarlijke gevolgen hebben gehad voor het leven van gemarginaliseerde groepen. De enorme culturele veranderingen die al plaatsvinden tijdens de eerste zes maanden van 2020 zullen een plaats krijgen in de geschiedenisboeken, net als veel van de culturele evenementen van de jaren zestig die op Mad Men worden behandeld.

Televisie kijken is dit jaar voor velen een activiteit van escapisme geworden, wat de vraag kan inluiden voor sommigen die bereid zijn de vraag te onderzoeken: "Welke plaats heeft een serie als Mad Men in een tijd van grote sociale verandering en in een tijd waarin de behoefte aan escapisme en afleiding hard nodig is?"

De poging om tot een antwoord op deze vraag te komen, werd gedaan toen de show terugkeerde naar streaming. Een controversiële aflevering waarin Roger Sterling een ongelukkige beslissing neemt op een feest en besluit zich in blackface te kleden, zal niet uit de bibliotheek van de serie worden verwijderd, wat aansluit bij de recente trend dat afleveringen worden verwijderd van streamingdiensten die gaan over gevoelige onderwerpen in de kielzog van het huidige culturele landschap.

De aflevering zal in plaats daarvan aan het begin van de aflevering een disclaimer bevatten, waarin wordt benadrukt hoe Rogers gedrag in 1963 gebruikelijker was. Volgens CBS News benadrukt de verklaring van Lionsgate de toewijding van de serie om kijkers een historisch correcte kijk. De verklaring luidt gedeeltelijk: "De serieproducenten zetten zich in om de onrechtvaardigheden en ongelijkheden in onze samenleving die tot op de dag van vandaag voortduren aan het licht te brengen, zodat we de meest pijnlijke delen van onze geschiedenis kunnen onderzoeken om na te denken over wie we vandaag zijn en wie we willen. worden."

Van de jaren zestig tot heden: waar de cast nu is

De cast van Mad Men kan voor altijd worden vereeuwigd voor hun tijdloze uitvoeringen door de terugkeer van de serie naar streamingdiensten, maar het is de moeite waard om naar de huidige prestaties van de cast te kijken! Elisabeth Moss is de afgelopen jaren berucht geworden door haar bekroonde optreden in Hulu's The Handmaid's Tale, en door haar talent voor drama naar het grote scherm te brengen, met name haar optreden in Her Smell.

De man die Don Draper tot leven bracht, heeft momenteel verschillende titels in zowel pre- als postproductie, meest recentelijk in een tv-bewerking van de geliefde film The Princess Bride. Zijn tv-dochter Kiernan Shipka kreeg onlangs droevig nieuws met de onverwachte annulering van haar Netflix-serie The Chilling Adventures Of Sabrina na drie seizoenen. Shipka's tv-moeder January Jones heeft ook in 2020 de hoofdrol gespeeld in een Netflix-serie; Jones verschijnt in Spinning Out, een serie over de beproevingen en beproevingen van wedstrijdschaatsen.

Mad Men mag dan een serie zijn die het verhaal van een specifieke periode vertelt en kwesties behandelt die zijn toegespitst op een specifieke industrie, maar de verkenning van culturele relaties neemt nog steeds een belangrijke plaats in in het landschap van 2020, dat onvermijdelijk een essentieel jaar voor sociale verandering wereldwijd. Het maakt niet uit welk decennium het is, Mad Men zal een krachtige momentopname blijven van een niet-geheel vervlogen tijdperk van historisch belangrijke verandering en de resultaten daarvan, en vooral de maatschappelijke en psychologische effecten die ze kunnen hebben voor absoluut iedereen, ongeacht de rollen die je speelt. spelen in je professionele of persoonlijke leven, zowel binnen als buiten een reclamebijeenkomst.

Aanbevolen: