Fans zagen 'Married With Children'-paaseieren op 'Modern Family

Inhoudsopgave:

Fans zagen 'Married With Children'-paaseieren op 'Modern Family
Fans zagen 'Married With Children'-paaseieren op 'Modern Family
Anonim

Hoewel tv zich midden in een periode bevindt die door veel mensen wordt beschouwd als de gouden eeuw van de televisie, is de waarheid dat slechts een beperkt aantal shows op een bepaald moment kunnen slagen. Om die reden, zelfs als een show alle ingrediënten heeft die nodig zijn voor succes, is er altijd een goede kans dat deze wordt geannuleerd voordat deze een publiek kan vinden.

Gezien het feit dat elke show die in productie gaat de kansen groot is, moeten tv-acteurs weten dat de kans dat hun serie blijft bestaan een totale craps-shoot is. Desondanks zijn er een select aantal acteurs die erin geslaagd zijn om niet alleen te schitteren in één hitshow die duurde, ze hebben de acteerloterij opnieuw gewonnen.

Een perfect voorbeeld van een acteur die schijnbaar de Midas-touch heeft, Ed O'Neill speelde in Married… with Children and Modern Family. Gezien het feit dat O'Neill beide populaire series heeft verankerd, is het logisch dat kijkers ze met elkaar zouden vergelijken. Het kan voor sommigen echter als een verrassing komen dat er meerdere connecties tussen Modern Family en Married… with Children zijn gevonden.

De sitcom die een netwerk begon

Toen Disney Fox in 2019 kocht, besteedde de meerderheid van de mensen aandacht aan de filmeigenschappen die het House of Mouse aan het verwerven was. Veel fans waren tenslotte dolblij dat Disney de X-Men en Fantastic Four kon toevoegen aan het Marvel Cinematic Universe wanneer ze maar wilden. Het lijdt echter geen twijfel dat Disney met genoegen eigenaar was van de lange lijst van populaire tv-programma's die in de loop der jaren op Fox Network werden uitgezonden.

Gezien het feit dat Fox Network op dit moment al tientallen jaren een steunpilaar voor televisie is, kan het gemakkelijk zijn om te vergeten dat het toen het debuteerde als een parvenu werd beschouwd die waarschijnlijk zou kunnen mislukken. Gelukkig kwamen The Simpsons en Married… with Children langs en waren ze groot genoeg om het jonge netwerk nieuw leven in te blazen.

Gericht op een disfunctioneel gezin zoals televisiekijkers nog nooit eerder hadden gezien, hielp Married… with Children's grove humor het om meteen op te vallen. Sterker nog, tot op de dag van vandaag blijft Married… with Children de langstlopende live-action show in de geschiedenis van Fox.

Hoewel er geen twijfel over bestaat dat de legendarische televisieserie van Married… with Children mogelijk werd gemaakt door de hele cast, blijft het een feit dat Al Bundy het hoofdpersonage van de serie was. Met dat in gedachten is het volkomen redelijk om Ed O'Neill en zijn onberispelijke komische timing het leeuwendeel van de eer te geven voor alles wat de show heeft bereikt.

Carrière heropleving

Na al het succes dat Ed O'Neill genoot tijdens Married… with Children's eerste run, is het een feit dat hij voornamelijk uit de schijnwerpers verdween nadat het ten einde was. Natuurlijk kreeg hij hier en daar een aantal terugkerende televisierollen en verscheen zelfs in enkele kleine filmrollen, maar het was jammer dat hij geen grote ster meer was.

Dankbaar voor iedereen die hem in die periode heeft gemist, heeft Modern Family in 2009 Ed O'Neill geholpen om een comeback te maken voor alle leeftijden. Eigenlijk, in een grappige speling van het lot, duurde Modern Family 11 seizoenen, wat dezelfde hoeveelheid tijd is dat Married… with Children in de lucht bleef.

Gericht op een groot gemengd gezin en hun vaak hilarische interacties met elkaar, speelde Modern Family Ed O'Neill als patriarch Jay Pritchett van de show. Gecast als een rijke eigenaar van een kast, wat blijkbaar een ding is, door een hoofdrol in Modern Family te krijgen, kon O'Neill zijn komische vaardigheden opnieuw tentoonspreiden.

Interessante connecties

Als je Modern Family vergelijkt met Married… with Children, is het meest voor de hand liggende verband dat in beide series Ed O'Neill speelde. Als je echter wat dieper in de shows kijkt, zullen nog meer dingen die de 2 shows gemeen hebben je opvallen. Beide shows waren bijvoorbeeld gericht op families die heel anders waren dan de soorten clans die de meeste sitcoms kenmerken. Natuurlijk was Married… with Children’s Bundy-familie erg grof, terwijl Modern Family een stuk gezinsvriendelijker was, grappig genoeg.

Naast de meer oppervlakkige overeenkomsten die Modern Family en Married… with Children delen, zijn er nog enkele specifieke dingen waar fans op hebben gewezen. Zo werd Ed O'Neills oude televisiezoon David Faustino gecast als Tater, de oude vriend van Claire, tijdens een aflevering van Modern Family. Bovendien merkten fans van beide series hoe vergelijkbaar de scène waarin Gloria een bril droeg, leek op een hilarische Married… with Children-reeks waarin Al voor het eerst goed kan zien.

Ten slotte, de meest verbazingwekkende connectie die deze twee shows delen, is het feit dat een fan met arendsogen opmerkte dat de personages van Ed O'Neill in beide series exact dezelfde nepkrant lazen. Gezien het feit dat de shows tientallen jaren na elkaar werden uitgezonden, is dat ongelooflijk. Dat gezegd hebbende, moet erop worden gewezen dat een hele reeks andere films en tv-programma's dezelfde nep-krantenprop hebben gebruikt, maar toch.

Aanbevolen: