Zo ziet prinses Elsa eruit zonder make-up

Inhoudsopgave:

Zo ziet prinses Elsa eruit zonder make-up
Zo ziet prinses Elsa eruit zonder make-up
Anonim

Frozen's Queen Elsa is schijnbaar perfect, maar heb je je ooit afgevraagd hoe ze eruit zou zien zonder haar kenmerkende smokey eye of lippenstift? Elsa is volledig ontdaan van alle make-up en ziet eruit als de rest van ons gewone stervelingen. Disney is opgeroepen voor het stellen van onrealistische normen voor schoonheid voor kinderen. Elsa met een fris gezicht slaagt er nog steeds in om de omslag van het tijdschrift klaar te zien, ondanks dat ze geen lange wimpers heeft op haar kenmerkende, al dan niet valse.

Elsa is echter meer dan alleen een mooi gezicht. Elsa's karakter is inspirerend en leert ons een aantal uiterst waardevolle lessen en misschien kunnen we allemaal iets van haar leren. En volgens deze vertolkingen van haar zonder make-up, is Elsa nog steeds zelfverzekerd en omarmt ze haar natuurlijke glans.

Elsa omarmt haar natuurlijke gloed

Prinses ELsa lacht
Prinses ELsa lacht

Elsa van haar make-up verwijderen verzacht haar uiterlijk en maakt haar nog herkenbaarder, Disney-animators lijken een bepaalde esthetiek te hebben die al hun prinsessen bezitten. In deze weergave van de geliefde Disney-prinses draagt Elsa nog steeds haar kenmerkende vlecht, maar is ze opvallend bloot.

Misschien is een van de vele dingen over Disney-prinsessen die absoluut geen zin hebben, hun onrealistisch kleine tailles en perfect geschilderde gezichten. Ze zijn ongelooflijk verbluffend en schijnbaar perfect en daarom is het verfrissend om verschillende fanart-versies van onze favoriete Disney-personages zoals Elsa er natuurlijker uit te zien zien.

Door de herhalingen ziet Elsa er niet alleen minder glamoureus uit, maar ze zijn ook zo gemaakt dat ze weet dat ze nog steeds mooi is, ook al heeft ze haar oorlogsverf niet op. Het enige dat aan haar verandert, is haar uiterlijk, maar toch blijft ze zelfverzekerd. Dit kan worden geïnterpreteerd als Elsa die haar natuurlijke schoonheid omarmt en zich op haar gemak voelt bij de persoon die ze werkelijk is.

Haar extreem kleine taille kan natuurlijk niet worden bereikt

Prinses Elsa zonder make-up
Prinses Elsa zonder make-up

Disney is verschillende keren uitgeroepen voor het stellen van onrealistische normen voor schoonheid en lichaamsbeeld. Volgens Vogue "beweren onderzoekers dat Disney-prinsessen, die zo alomtegenwoordig kunnen zijn in het leven van jonge kinderen, vooral kleine meisjes, de toch al extreme en onrealistische idealen van schoonheid en lichaamsbeeld bestendigen."

"Ik heb me vaak - morbide - verbaasd over hoe klein de tailles van de prinsessen zijn (zo erg zelfs dat ze bijna verdwijnen als ze opzij draaien). Net als de tailles van Assepoester, Sneeuwwitje, Belle en Aurora." De schrijfster zegt over Elsa en haar zus Anna.

Verder stellen dat het onderzochte bevestigt: "Disney-prinsessen hebben extreem kleine taille-tot-heupverhoudingen die bijna onmogelijk op natuurlijke wijze te bereiken zijn."

Elsa brak bijna de vorm van de typische Disney-prinses

Prinses Elsa
Prinses Elsa

Misschien is het dan maar goed dat Disney's recentere prinsessen langzaamaan afwijken van de vorm van vrouwelijkheid die de oudere prinsessen bezaten. Nieuwere prinsessen zoals Elsa blijken onafhankelijk te zijn en lijken minder op jonkvrouwen in nood, maar sterke en complexe karakters.

Als we kijken naar de hoeveelheid kritiek die Disney in de loop van de tijd heeft gekregen, zouden we mogelijk een ander merk prinsessen kunnen zien die zo realistisch zijn dat ze niet wakker worden met perfect haar en niet-bevlekte lippenstift en mascara. Ze deden het met Moana, ze zag er realistischer uit dan een meerderheid van haar voorgangers.

Aanbevolen: