Sinkhole: Jordan Peele's nieuwe mysteriefilm is dieper dan je denkt

Inhoudsopgave:

Sinkhole: Jordan Peele's nieuwe mysteriefilm is dieper dan je denkt
Sinkhole: Jordan Peele's nieuwe mysteriefilm is dieper dan je denkt
Anonim

Onlangs werd door Deadline aangekondigd dat Jordan Peele een nieuwe film zou gaan produceren binnen het bovennatuurlijke mysteriegenre, een stijl van verhalen vertellen die hij goed gewend is. Na films als Get Out and Us, en zijn tv-werk aan het vernieuwde The Twilight Zone en het recente Lovecraft County, heeft hij zijn geloofsbrieven al bewezen als het gaat om alles wat donker en raar is.

Zijn nieuwe project, Sinkhole, is een bewerking van een kort verhaal geschreven door Leyna Krow. Het originele verhaal vertelt het verhaal van een jong gezin dat hun bijna perfecte droomhuis betrok. Het is de perfecte maat voor hun kinderen en huisdieren. Het komt tegen een zeer betaalbare prijs. En het heeft veel van de functies waar ze van droomden. Het is alles wat ze ooit wilden, behalve het gapende zinkgat in hun tuin! En dit is waar dingen raar worden. Een gigantisch zinkgat zou een enorm ongemak zijn voor ieder van ons, maar voor de familie die in het hart van het verhaal staat, heeft het een heel speciaal doel: het kan kapotte dingen repareren!

In het verhaal van Krow zijn een kapotte zaklamp en een gebarsten fotolijst slechts twee van de objecten die in het gat worden gegooid, die beide in perfecte staat terugkeren naar het huis van de familie. En in een knipoog naar het klassieke Stephen King-verhaal Pet Sematary wordt ook een zieke schildpad in het gat gegooid, en die keert ook terug naar een schijnbaar betere gezondheid.

Op het eerste gezicht is het verhaal vrij eenvoudig, ondanks de bovennatuurlijke ondertoon. Het is vergelijkbaar met de eerder genoemde Stephen King-roman en er zijn ook echo's van The Monkey's Paw. Maar Sinkhole is dieper dan elk van hen, en we gaan de reden onthullen waarom.

Sinkhole: het is dieper dan je denkt

Op dit moment weten we niet wat Jordan Peele met het verhaal van Krow gaat doen. Het originele fictiewerk, dat je kunt lezen bij Short Stories. co kost je vijf minuten om te lezen. Het werd oorspronkelijk geschreven voor een bloemlezing die werd geproduceerd ten behoeve van een inzamelingsactie in Spokane, de geboorteplaats van Krow. In een interview voor Spokane Public Radio zei Krow: "Mijn enige bedoeling met het verhaal was ooit voor die bloemlezing. En ik dacht dat dat het leven van 'Sinkhole' was."

Het feit dat Universal de filmrechten heeft gekocht is nogal verrassend, aangezien het verhaal van Krow verrassend kort is. De subtekst in het verhaal is echter interessant, en als de film dit voorbeeld volgt, zal het zeker resoneren met vrouwen overal. Zie je, ondanks het oorspronkelijke uitgangspunt, een zinkgat dat kapotte dingen repareert, onderzoekt Krow's verhaal hoe vrouwen over zichzelf moeten denken in de huidige samenleving. Het speelt in op de onzekerheden die sommige vrouwen voelen; dat ze onvolmaakt, kapot en niet goed genoeg zijn voor anderen.

Nadat de zieke schildpad in het originele verhaal beter is geworden, begint de hoofdpersoon van vrouw en moeder zich af te vragen wat het zinkgat voor haar zou kunnen doen. Ze begint te kijken naar haar eigen gebreken en onvolkomenheden. Ze twijfelt aan haar identiteit en aan alle manieren waarop ze haar familie in de steek heeft gelaten. Ze begint zich af te vragen of haar familie gelukkiger zou zijn als ze een betere versie van haar hadden. En terwijl ze aan de afgrond van het zinkgat staat, overweegt ze alle manieren waarop het gat haar zou kunnen repareren.

Als we dieper ingaan op de subtekst van het verhaal, kunnen vergelijkingen worden gemaakt met de manier waarop vrouwen zich vaak ondergewaardeerd en ondergewaardeerd hebben gevoeld. Het gebeurt thuis en het gebeurt op de werkplek, en veel vrouwen zijn daardoor onzeker geworden over hun identiteit. Dit is het idee dat het verhaal van Krow verkende, en het kan alleen maar worden aangenomen dat Jordan Peele de lagen van thema's met betrekking tot vrouwelijke identiteit in de nieuwe film zal verwijderen.

Jordan Peele's Sinkhole: wat weten we nog meer?

Op dit moment is er weinig bekend over de daadwerkelijke productie van de film. Peele zal co-produceren met Issa Rae, en er wordt aangenomen dat ze de rol van de hoofdrolspeler in de film op zich zal nemen. Er is nog geen opnamedatum en we weten niet wie de regisseur zal zijn, maar er zal binnenkort meer informatie naar buiten druppelen.

Het kan zijn dat Jordan Peele verder gaat met de thema's van vrouwelijke identiteit dan in het korte verhaal werd onderzocht. Zijn werken waren tot nu toe erg vermakelijk, maar ze zijn onderbouwd met thema's als ras en blanke suprematie. Het kan zijn dat zijn nieuwe film in dezelfde geest verder gaat. Hoewel Krow zich haar personages als blank voorzag, zei ze in haar interview met Spokane Public Radio dat Peele's film zou kunnen omgaan met problemen die specifiek zijn voor zwarte vrouwen.

In een tijd waarin we nog steeds worden geconfronteerd met racistische en seksistische houdingen in zowel de samenleving als de cultuur, zijn we er zeker van dat Peele berichten zal afgeven die zich tegen beide uitspreken.

Aanbevolen: