Pulp Fiction In Space' - Gaan we ooit de Star Trek-film van Quentin Tarantino zien?

Inhoudsopgave:

Pulp Fiction In Space' - Gaan we ooit de Star Trek-film van Quentin Tarantino zien?
Pulp Fiction In Space' - Gaan we ooit de Star Trek-film van Quentin Tarantino zien?
Anonim

Het is alweer een tijdje geleden dat we voor het laatst een Star Trek-film hebben gezien. 2016 was de laatste keer dat de bemanning van de Enterprise de vlucht nam, maar hoewel het relatief goed presteerde aan de kassa, verliep de ontwikkeling van een nieuwe film in de franchise traag. Natuurlijk kunnen Trekkies ook thuis tot rust komen. Met Star Trek: Discovery op Netflix en Picard op Amazon Prime heb je nog veel in te halen als je een fan bent van alles wat met Trek te maken heeft.

Maar hoe zit het met het grote scherm?

Nou, op het moment van schrijven zijn we nog niet dichter bij het zien van een nieuwe Star Trek-film. Er is echter al lang gesuggereerd dat de volgende film geregisseerd zou kunnen worden door voormalig 'Elvis Promoter' Quentin Tarantino. De veelgeprezen regisseur presenteerde zijn idee voor een Star Trek-film met R-rating in december 2017 aan JJ Abrams. Zijn pitch was 'Pulp Fiction in space' en naar verwachting zou dit zijn tiende en laatste film zijn. We zijn echter in 2020 en de film is nog steeds niet gemaakt. Het zit niet eens in het productieproces.

Dus, zullen we ooit de Star Trek-film van Tarantino te zien krijgen? Of komt er een andere film voor in de plaats?

Pulp Fiction in de ruimte

In 2019 besprak Tarantino zijn Star Trek-project in een interview met Deadline. Met een script dat blijkbaar al klaar was door The Revenant-schrijver Mark L. Smith, zei Tarantino dat zijn visie was voor een R-rated, en niet voor een PG-13-film. Hij zei:

"Ik denk gewoon niet dat het zo'n groot probleem is, maar als ik het ga doen, dan doe ik het op mijn manier. Als je mijn negen films hebt gezien, ben je aardig of know my way is een R-rated manier en een manier die zonder bepaalde beperkingen is. Dus dat hoort erbij. Ik denk dat het controversiëler zou zijn als ik zou zeggen dat ik een PG-film ga maken en deze precies in het universum zal passen. Ik ben het niet."

Van het script zei hij dat het een "Pulp Fiction-y-aspect" had en dat er een gangsterelement in het verhaal zat. Wat dit in werkelijkheid betekent, weten we nog steeds niet. Hoewel we visioenen hebben van John Travolta als een dansende Klingon en Samuel L. Jackson als een scheldende Starfleet-kapitein, gaf de regisseur niet veel inzicht in de film. Hij zei echter dat het gebaseerd zou zijn op een klassieke aflevering van de Star Trek-serie, en dit heeft ertoe geleid dat sommigen geloven dat het zou teruggaan naar A Peace Of the Action, de 17e aflevering van de tweede serie van de originele Star Trek.

In deze aflevering landt de Enterprise-bemanning op een planeet waarvan de bewoners de gangstercultuur van de aarde uit de jaren 1920 hebben geleerd uit een boek, 'Chicago Mobs of the Twenties', dat op de planeet is achtergelaten door de bemanning van de U. S. S. Horizon. De aflevering zit vol met gangsterdialogen en verwijzingen, en hoewel er geen vloeken en smerig geweld in voorkomen, kunnen we alleen maar aannemen dat Tarantino beide in zijn film zou opnemen.

Na Reservoir Dogs en Pulp Fiction lijkt een Star Trek-film met gangsterthema precies in het straatje van Quentin. Er is echter nog steeds geen bevestiging dat de film ooit het daglicht zal zien.

Zal de Star Trek-film van Tarantino worden gestraald?

Ondanks Tarantino's enthousiasme voor een Star Trek-film, is de toekomst twijfelachtig. Volgens rapporten zijn alle plannen voor een reboot van de Star Trek-franchise momenteel in de wacht gezet.

Zoals gemeld bij Deadline, is Paramount-filmchef Emma Watts aan het uitzoeken welke kant de Star Trek-franchise op moet gaan. Naast de visie van Tarantino zijn er nog andere ideeën voor het volgende in de sci-fi-saga. Een daarvan is voor Star Trek 4, een voortzetting van de serie die in 2009 opnieuw werd opgestart. Dan is er een idee van schrijver/regisseur Noah Hawley, met een geheel nieuwe Enterprise-crew die een remedie probeert te vinden voor een mysterieuze ruimteziekte.

Hoewel het interessant zou zijn om alle drie de films het tegen elkaar op te nemen, is de kans groter dat er maar één idee wordt gekozen. Een vierde film in de opnieuw opgestarte serie zou de koploper kunnen zijn, omdat die al een gevestigde cast heeft. En aangezien Hollywood graag op veilig speelt, kan het zijn dat een R-rated Star Trek-film uit Tarantino een te riskant voorstel is.

De regisseur heeft ook gesuggereerd dat hij afstand neemt van het project, dus hoewel zijn visie nog zou kunnen uitkomen, is de kans dat hij de film regisseert momenteel klein. In gesprek met Deadline zei hij:

"Ik denk dat ze die film misschien maken, maar ik denk gewoon niet dat ik hem ga regisseren. Het is een goed idee. Ze zouden het zeker moeten doen en ik zal graag binnenkomen en geven ze wat aantekeningen over de eerste ruwe snede."

Nieuws over de volgende Star Trek-film zal naar verwachting in de komende weken verschijnen. De franchise is een belangrijke voor Paramount, als zowel een geldmaker als een publiekstrekker, dus we zijn er zeker van dat ze het goede schip Enterprise in de goede richting zullen sturen. Maar of Tarantino's visioen van een R-rated gangsterfilm in de ruimte lang leeft en bloeit, v alt nog te bezien!

Aanbevolen: