Keanu Reeves werd misleid om deze film te maken nadat een vriend zijn handtekening had vervalst

Inhoudsopgave:

Keanu Reeves werd misleid om deze film te maken nadat een vriend zijn handtekening had vervalst
Keanu Reeves werd misleid om deze film te maken nadat een vriend zijn handtekening had vervalst
Anonim

Keanu Reeves heeft in Hollywood een solide reputatie opgebouwd als een briljante acteur en een allround goede kerel. Hoewel veel van zijn films veel succes hebben gehad, zoals zoveel grote sterren, sluipen er een paar bommen op het cv. Reeves wordt geprezen om zijn bereik als acteur die fans verrukt in films als Bill &Ted's Excellent Adventure of een adrenalinestoot geeft in films als Speed. Het feit dat hij echt een aardige vent in het vak is, maakt hem een veelgevraagde co-ster om mee samen te werken.

Hoewel hij nogal gereserveerd is in zijn persoonlijke leven, heeft dat Reeves er niet van weerhouden om geweldige films uit te pompen. Hij kreeg lovende kritieken voor zijn rollen in The Matrix, The Devil's Advocate, The Lake House en de actiethriller-franchise John Wick. Hoewel zoveel van zijn werk entertaint en veel lof ontvangt, zijn sommige zowel bij fans als critici plat gevallen. Helaas voor Reeves was een dergelijke film buiten zijn schuld.

Vroege carrière

Reeves begon met acteren in verschillende televisieseries en commercials voordat hij een tienerhartenbreker werd met films als The Night Before en The Prince of Pennsylvania. Hij zou tegenover Alex Winter schitteren in Bill and Ted's Excellent Adventure in 1989, maar pas in het vervolg, Bill &Ted's Bogus Journey, begon hij echt door te breken. Gedurende de jaren negentig speelde hij in grote films naast sterren, waaronder Patrick Swayze, Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins en Sandra Bullock in de actiethriller Speed. The Matrix is een iconische sciencefictionfranchise geworden en Reeves speelde de rol van Neo, een alias van de computerprogrammeur Thomas Anderson. Met zijn roem in opkomst en zijn carrière echt van de grond gekomen, zou het een vriend zijn die dat allemaal op het spel zette.

Vervalste handtekening

De thriller The Watcher uit 2000 was nergens op de radar van Reeve totdat een vriend zijn handtekening vervalste op een contract dat Reeves juridisch bindt aan het project. Zonder het vermogen om te bewijzen dat het vervalst was en omdat hij niet betrokken wilde zijn bij een langdurige juridische strijd, nam Reeves de hoofdweg en stemde ermee in om de film te maken. Hoewel hij het script niet interessant vond, zag hij dat hij geen andere keus had dan de film te maken of aangeklaagd te worden. Zijn enige voorwaarde was dat de producenten hem vrijwaren van het moeten promoten van de film of het doen van rode loper-evenementen. Reeves bleef een klasse-act en hield zich aan zijn woord, deed de film en maakte geen kwaad woord over het project.

Hoe deze hele gebeurtenis is gebeurd, is niet zo logisch. Reeves kwam van het hoogtepunt van The Matrix en je zou denken dat zijn vertegenwoordiging op de hoogte zou zijn geweest van een nep als deze. Vooral gezien hoe de film uitpakte, was dit een carrièrestap die voorkomen had kunnen worden. Als de goede kerel die Reeves is, hebben alle betrokkenen geluk dat hij zich aan zijn woord hield en afzag van een lange en dure juridische strijd.

Een echte bom

The Watcher speelt zich af in Chicago en heeft hoofdrollen voor Reeves, James Spader en Marisa Tomei. Het volgt een seriemoordenaar (Reeves) die een gepensioneerde FBI-agent (Spader) beschimpt en stalkt die therapiesessies bijwoont met de enige persoon met wie hij omgaat, een therapeut genaamd Polly Beilman (Tomei). Een andere kat en muis-achtige film, The Watcher beloofde vermakelijk te zijn. Gezien het talent dat in de film is vergaard, zou je denken dat producenten het kunnen laten werken en zelfs een slecht geschreven script in een redelijk fatsoenlijke film kunnen veranderen. Reeves was echter niet blij dat wat hij als een ondergeschikte rol beschouwde, in het midden van de film werd omgezet. Bovenop dat besef was hij behoorlijk boos toen hij ontdekte dat Spader $1,5 miljoen meer verdiende dan hij.

De film kreeg verschrikkelijke recensies van zowel fans als critici. Rotten Tomatoes gaf The Watcher een score van 10%, wat de ergste nachtmerrie van elke film is. Omdat Reeves niet aanwezig was bij evenementen op de rode loper en andere persgerelateerde evenementen, vroegen fans zich af waarom hij geen rol wilde spelen bij het promoten van de film. Naarmate meer mensen ernaar begonnen te kijken, begonnen fans erachter te komen waarom.

Het simpele plot is niet wat mensen afweerde, want de plotstructuur van The Watcher ligt heel dicht bij elke andere stalker-politiefilm. Wat een film uniek maakt binnen dit genre, zijn de out-of-the-box ideeën die komen kijken bij het proberen iets zo eentonig op te laten vallen. Hoewel mensen niet bepaald fan waren van de film zelf, applaudisseerden ze de acteurs omdat ze hun best deden. Het was het verhaal dat leek te ontbreken, en de acteurs deden gewoon wat ze konden om de film tenminste kijkbaar te maken. Ongeacht de uitkomst zette Reeves door met de vervalsing van zijn vriend en liet hij het bedrijf zien dat hij niet iemand is die terugtrekt van een overeenkomst, of het nu zijn keuze is of niet.

Aanbevolen: