Wat is er gebeurd met Angelina Jolie's 'Tomb Raider 3'?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met Angelina Jolie's 'Tomb Raider 3'?
Wat is er gebeurd met Angelina Jolie's 'Tomb Raider 3'?
Anonim

In het begin van de jaren 2000 waren videogamefilms niet zo groot als tegenwoordig. Natuurlijk, de jaren 90 hadden ons Super Mario Bros, Street Fighter en twee Mortal Kombat-films gegeven, maar laten we eerlijk zijn, ze waren meer dan een beetje onzin! Deze films waren ook gebaseerd op games die geen natuurlijke kanshebbers waren voor een tie-in-film. Dit was niet het geval voor Tomb Raider, de videogamehit uit 1996 die het aanzien van gaming veranderde. Sony's vlaggenschiptitel voor hun eerste Playstation-console was een enorme hit en met zijn volledig 3D-werelden gaf het spelers een geheel nieuwe manier om een game te ervaren. Met een verhaal dat nauw aansluit bij de wereldberoemde concepten die tot leven zijn gebracht door de Indiana Jones-films, was de game ook perfect geschikt voor een aansluitende film.

De film, Lara Croft: Tomb Raider, begon eind jaren 90 met de ontwikkeling en werd uiteindelijk uitgebracht in 2001. Angelina Jolie nam de rol van de rondborstige avonturier op zich en maakte zich al snel de rol eigen. Ze had niet alleen het uiterlijk van Lara Croft, maar ze had ook het atletische vermogen van het personage. Ze trainde hard voor de rol en volgens Pop Workouts omvatte deze training kickboksen, duiken, bungeeballet en zwaardvechten.

Het was Jolie's toewijding aan de rol die de film tot een succes maakte bij het publiek, ondanks de negatieve recensies die hij kreeg van critici. Paramount Studios besloot dat Lara Croft franchisepotentieel had, dus een vervolg, Lara Croft: Tomb Raider - the Cradle of Life werd snel in productie genomen. Dit werd uitgebracht in 2003 en hoewel het de $ 275 miljoen van de vorige aflevering niet bereikte aan de kassa, was er nog steeds potentieel voor een derde film in de franchise. Helaas is het er nooit van gekomen en is het project begraven.

Wat is er met Tomb Raider 3 gebeurd?

Een derde Tomb Raider-film met Angelina Jolie was een tijdlang een realiteit, en de website Movie Hole gaf lezers een update over de aankomende film. Ze citeerden Ian Livingstone, de maker van de Tomb Raider-videogames in hun artikel. Hij zei naar verluidt:

"Paramount heeft gekozen voor [Tomb Raider III] en Angelina heeft ermee ingestemd om in de derde te schitteren."

In hetzelfde artikel werd een naamloze bron gemeld die zei:

"Angelina is al in training om ervoor te zorgen dat ze van haar uitstulping na de zwangerschap afkomt. Ze wil in topvorm zijn en er beter uitzien in Lara's outfit dan ooit."

Chris Barrie, de acteur die Hillary speelde, Lara's butler in beide films, hintte ook op een derde ronde voor het videogamepersonage. Hij suggereerde zelfs een mogelijke richting voor zijn personage, hoewel we zeker weten dat hij voor de grap sprak. In een artikel in Tomb Raider Chronicles werd hij als volgt geciteerd:

Het was goed om deel uit te maken van zo'n succesvolle franchise. Er staat een derde Tomb Raider-film op de planning en ik hoop dat Hillary terugkomt. De perfecte verhaallijn zou zijn dat Hillary beide blijkt te zijn de aarts-slechterik en Lara's liefdesbelang! Hoewel ik niet zeker weet hoe Angelina daar over zou denken.'

Helaas hebben we Chris Barrie nooit zien terugkeren in de rol van Hillary, en ondanks berichten dat Jolie in opleiding was voor de rol, hebben we de actrice ook nooit meer als Lara Croft te zien gekregen. Waarom? Nou, het lijkt erop dat Jolie zelf verantwoordelijk was voor de no-show van de derde film.

Tijdens de perstour voor de filmthriller Taking Lives uit 2004, verklaarde Jolie:

"Ik heb gewoon niet het gevoel dat ik er nog een moet doen, want ik was erg blij met de laatste. Het was degene die we echt wilden doen."

Dit bevestigde dat Jolie klaar was met de franchise, en ondanks haar positiviteit over de tweede film, is ze misschien verbrand door de slechte recensies die de film ontving. Als actrice leek de overstap naar andere filmprojecten waarschijnlijk de logische keuze voor haar carrière. In de jaren die volgden maakte ze een aantal succesvolle films, waaronder Mr. and Mrs. Smith met toenmalig echtgenoot Brad Pitt, The Good Shephard, en de populaire graphic novel-aanpassing, Wanted.

Jolie stortte zich ook op haar humanitaire werk, en dit was deels geïnspireerd door haar ervaringen in het door oorlog verscheurde Cambodja tijdens het filmen van de eerste Tomb Raider-film. Het is duidelijk erg druk, het is waarschijnlijk dat er in het schema van de actrices geen ruimte was om toch terug te keren als Lara Croft.

Ondanks een lange onderbreking keerde Lara Croft terug naar het grote scherm met Alicia Vikander in de rol, en er komt binnenkort een vervolg op die film. Hoewel het goed zou zijn geweest om Jolie nog een laatste keer de rol op zich te zien nemen, is het duidelijk dat de avonturen van Lara Croft nog lang niet voorbij zijn.

Aanbevolen: