Game Of Thrones': hier is hoe Sophie Turner Sansa Stark werd

Inhoudsopgave:

Game Of Thrones': hier is hoe Sophie Turner Sansa Stark werd
Game Of Thrones': hier is hoe Sophie Turner Sansa Stark werd
Anonim

Vanwege het feit dat zoveel films en tv-shows hoofdpersonages bevatten die kinderen zijn, is er een bijna constante zoektocht naar getalenteerde jonge acteurs in Hollywood. Om die reden lijkt het alsof veel mensen er weinig tot niet over nadenken hoe kinderen uiteindelijk beroemde acteurs worden.

Meestal, wanneer producenten op zoek zijn naar een kindsterretje, sturen ze het woord gewoon naar de toptalentagenten, en dan komen de kinderen die regelmatig acteren opdagen om auditie te doen. In andere gevallen besluiten the powers that be echter een heel ander proces te ondergaan, wat vaak uitpakt als ze een getalenteerde jonge artiest vinden die perfect bij hun karakter past.

Tegenwoordig is Sophie Turner zo populair dat haar fans alles willen weten over haar leven en carrière. Voordat Turner echter als Sansa Stark werd gecast, was ze nog nooit in een enkele tv-show of film verschenen. Met dat in gedachten is het niet al te verrassend dat de ervaring van Turner om auditie te doen om te schitteren in Game of Thrones een interessante was.

Een veelbelovende jonge acteur

Sophie Turner, geboren in Northampton, Engeland, trad toe tot een theatergezelschap genaamd de Playbox Theatre Company toen ze nog maar 3 jaar oud was. Uiteindelijk vond Turner de kans van haar leven toen ze op 14-jarige leeftijd Game of Thrones begon te filmen. Ze speelde vervolgens in alle 8 seizoenen van die geliefde show en maakte er het beste van.

Sophie Turner blijkt veel meer te zijn dan een one-trick-pony en is opgevallen in verschillende projecten die niets te maken hebben met Game of Thrones. Zo kreeg haar beurt als Jean Grey genoeg aandacht dat mensen zich nog steeds afvragen of ze zal terugkeren naar de rol nu Disney de filmrechten op de X-Men bezit. Naast haar serieuzere acteerrollen, hebben Turners optredens in muziekvideo's voor de Jonas Brothers velen in vervoering gebracht. Natuurlijk zijn haar leuke optredens in die video's niet de enige reden waarom ze zo populair zijn, aangezien veel mensen gefascineerd zijn door het huwelijk van Sophie Turner en Joe Jonas.

Een interessant auditieproces

Tijdens een optreden in 2016 op de podcast "Awards Chatter", onthulde Sophie Turner dat ze niets afwist van het Hollywood-systeem voordat ze de rol kreeg die haar tot een ster maakte. "Ik kende HBO niet, ik kende Game of Thrones niet, ik kende George R. R. Martin niet - ik wist amper wat tv was." Met dat in gedachten vraag je je misschien af hoe Turner auditie deed om Sansa Stark in de eerste plaats te spelen.

Toen het tijd was voor de mensen achter Game of Thrones om jonge acteurs te vinden om in de show te schitteren, moet het een buitengewoon ontmoedigend proces zijn geweest om te ondernemen. Uiteindelijk kozen ze ervoor om door het VK te reizen, zodat ze een breed net konden werpen voor jonge acteurs met potentieel, en mochten ze een hele reeks scholen betreden zodat studenten auditie voor hen konden doen. Gelukkig voor Sophie Turner kwam de casting-zoektocht op dat moment naar haar school en ze probeerde het uit.

Tijdens het opnemen van een gesprek met haar Dark Phoenix-medester Jessica Chastain voor het YouTube-kanaal van Vogue Paris, sprak Sophie Turner over het castingproces. “Ik en al mijn vrienden hebben auditie gedaan. We vonden het gewoon een leuk, grappig ding om te doen. En toen werd ik gewoon teruggebeld na teruggebeld.”

Dingen worden serieus

Gezien hoe drastisch de hoofdrol in Game of Thrones het leven van Sophie Turner veranderde, is het best grappig om te bedenken dat ze aanvankelijk als grap auditie deed voor de show. Echter, gezien het feit dat ze meerdere keren werd opgeroepen om opnieuw auditie te doen voor de show voordat ze uiteindelijk de rol kreeg, kun je ervan uitgaan dat ze de zaken al snel serieus begon te nemen.

Verbazingwekkend genoeg, op basis van wat Sophie Turner zei tijdens de eerder genoemde Vogue Paris-video, lijkt het erop dat ze nooit echt geloofde dat ze als Sansa Stark zou worden gecast. Ze dacht zelfs dat het zo ver was dat ze in het begin niet eens met haar ouders praatte over het uitproberen van de show. "Ik heb mijn ouders niet verteld dat ik auditie heb gedaan voor Game Of Thrones".

Toen de ouders van Sophie Turner zich uiteindelijk bewust werden van haar potentiële acteerrol, was haar moeder verre van enthousiast. "Mijn ouders kwamen erachter toen ik bij de laatste zeven zat, en toen raakte mijn moeder een beetje in paniek, en ze belde mijn vader en zei: 'Ik weet niet of we dit kunnen.'"

In een interessante wending kwam haar moeder erachter dat ze de rol eerder had gekregen dan iemand anders in de familie en zij was degene die Sophie het nieuws mocht vertellen. Gelukkig was haar moeder tegen die tijd aan boord en vierden ze samen op een interessante manier feest. Ze sprong op me en zei: 'Je hebt de rol', en we renden en sprongen allebei in het zwembad en aten die hele dag heel veel pizza. Het was de beste dag ooit.”

Aanbevolen: