De beroemdste muzikanten geboren in muzikale families

Inhoudsopgave:

De beroemdste muzikanten geboren in muzikale families
De beroemdste muzikanten geboren in muzikale families
Anonim

De muziekindustrie is enorm en de meeste artiesten komen er op verschillende manieren in. Soms moet je het op de harde manier doen en eerst in het hoofd springen. Andere keren hebben artiesten het geluk om via internet ontdekt te worden, zoals in het geval van Justin Bieber, die de aandacht trok van talentmanager Scooter Braun.

Soms wordt muziek een familieaangelegenheid. Ouders beginnen als rappers of zangers, en hun kinderen, die in die omgeving zijn opgegroeid, pikken het vak op.

7 Willow Smith is de dochter van Will Smith

In 2010 maakte Willow Smith een succesvolle entree in de muziekindustrie met haar hitsingle 'Whip My Hair'. Door het succes van het nummer kreeg ze een contract als jongste artiest op het platenlabel van Jay-Z, Roc Nation. Terwijl ze een muzikale onderbreking doormaakte, heeft Willow sindsdien een comeback gemaakt en vier studioalbums uitgebracht, waaronder haar meest recente werk, Lately I Feel Everything. Smith is een chip uit het oude blok. Haar vader, Will Smith, werd populair als rapper en produceerde hits als 'Parents Just Don't Understand' samen met zijn toenmalige partner in crime, DJ Jazzy Jeff, en won daarbij prijzen.

6 Miley Cyrus is de dochter van Billy Ray Cyrus

Cyrus werd beroemd door Hannah Montana te spelen, een rol waarmee ze ook verschillende hits wist uit te brengen. Een deel van haar succes kan worden toegeschreven aan het feit dat ze de dochter is van countryzanger Billy Ray Cyrus. Vanaf 2021 is Billy Ray Cyrus bijna even succesvol. Hij groeide begin jaren negentig in populariteit en heeft 16 studioalbums en 53 singles om te laten zien voor zijn tijd in de muziekindustrie.

5 Enrique Iglesias is de zoon van Julio Iglesias

Met meer dan 70 miljoen verkochte platen sinds het begin van zijn carrière, is Enrique Iglesias een van de meest succesvolle muzikanten van Latijns-Amerikaanse afkomst. Niet alleen heeft hij een deal van een miljoen dollar met Universal, maar de zanger heeft vijf Billboard Hot 100-singles. De vader van Iglesias, Julio Iglesias, is ook een legende op zich, hij heeft meer dan 100 miljoen platen over de hele wereld verkocht. Naast het winnen van talloze prijzen, heeft Julio Iglesias een ster op de Hollywood Walk of Fame en is hij opgenomen in de Latin Songwriters Hall of Fame. Sinds het begin van zijn carrière heeft Julio meer dan 40 albums uitgebracht en meer dan 5000 concerten gegeven.

4 Alexa Ray Joel is de dochter van Billy Joel

Toen ze 19 jaar oud was, stelde Alexa Ray Joel een band samen en kreeg ze haar allereerste optreden. Een jaar later zou ze haar allereerste extended play uitbrengen. De zangeres, die ook heel goed piano kan spelen, geeft er vaak de voorkeur aan haar muziek zelfstandig uit te brengen en deelt fragmenten van haar keyboardexpertise met haar publiek. Haar vader is Billy Joel, die haar een tweede naam gaf die een ode is aan Ray Charles, met wie hij samenwerkte.

3 Jaden Smith is de zoon van Will Smith

Willow, hoewel de jongste van de Smiths, is niet de enige die de muziekmicrobe te pakken kreeg. Jaden, de eerstgeboren zoon van Will Smith en Jada Pinkett Smith, zit ook in de muziekbusiness. Net als Willow was hij een sterke start met het nummer ‘Never Say Never’, waarin hij samenwerkte met Justin Beiber. Sindsdien heeft hij drie studioalbums en top-hitlijsten uitgebracht, zoals 'Icon', dat platina is gecertificeerd. Zijn moeder, Jada, naar wie hij is vernoemd, is een van de oprichters van de metalband Wicked Wisdom, die ze in 2002 oprichtte.

2 Robin Thicke is Alan Thicke en de zoon van Gloria Loring

Robin Thicke's zangcarrière gaat helemaal terug tot de jaren '90, met tophits als 'Lost Without You'. Hij verwierf bekendheid over de hele wereld door zijn samenwerking in 2013 met Pharrell Williams, 'Blurred Lines'. De rechter van The Masked Singer heeft veel krantenkoppen gehaald en zijn beroemdste ouder is acteur Alan Thicke. De moeder van Thicke, Gloria Loring, was niet alleen actrice, maar ook muzikant. Loring, die van 1970 tot 1986 met Thicke getrouwd was, was uitzonderlijk in het spelen van trompet en bracht verschillende singles uit, waarvan sommige op de Billboard Hot 100-hitlijst terechtkwamen.

1 Ziggy Marley is de zoon van Bob Marley

Ziggy Marley is niet alleen een supersuccesvolle muzikant met acht Grammy's op zijn naam, maar hij heeft ook een Emmy om te laten zien in de jaren dat hij in de muziekindustrie zit. Hij werd bekend door op te treden met zijn broers en zussen in een band genaamd 'Ziggy Marley and the Melody Makers', die acht studioalbums opnam. Marley's vader, muzieklegende Bob Marley, behoeft geen introductie. Marley wordt gecrediteerd met het populariseren en introduceren van reggaemuziek aan de wereld via de single 'One Love' uit 1965. Zijn weduwe, Rita Marley, was een zangeres bij de band van Bob Marley, waardoor hun een allround muzikale familie werd.

Aanbevolen: