Waarom zijn er zoveel 'Glee'-referenties in 'The Girl From Plainville'?

Inhoudsopgave:

Waarom zijn er zoveel 'Glee'-referenties in 'The Girl From Plainville'?
Waarom zijn er zoveel 'Glee'-referenties in 'The Girl From Plainville'?
Anonim

Terwijl Netflix reality-tv opnieuw uitvindt met zijn experimentele datingshows zoals The Ultimatum: Marry or Move On, bouwt Hulu een reputatie op voor op ware misdaad geïnspireerde miniseries zoals The Dropout met in de hoofdrol Amanda Seyfried als fraudeur in Silicon Valley, Elizabeth Holmes.

Onlangs heeft het streamingplatform ook The Girl From Plainville uitgebracht, waar Elle Fanning de tiener speelt in de 'zelfmoordzaak', Michelle Carter. De show heeft goede recensies ontvangen, vooral voor de prestaties van de acteurs. Maar er is één ding waar velen verward over zijn: de vele Glee-referenties in de show. Blijkbaar is het een cruciaal element in de show. Dit is waarom.

Waar gaat 'The Girl From Plainville' over?

The Girl From Plainville is gebaseerd op het proces van Carter over de dood van haar vriend, Conrad Roy. "Carter's zaak kreeg nationale aandacht, omdat het netelige juridische vragen over de vrijheid van meningsuiting opriep en een verontrustende blik wierp op tienerrelaties en depressie", zei NBC Boston. "Het leidde ook tot wetgevingsvoorstellen in Massachusetts om zelfmoorddwang strafbaar te stellen. Een rechter bepaalde dat Carter, die toen 17 was, Roys dood veroorzaakte toen ze hem in een telefoontje beval terug in zijn met koolmonoxide gevulde vrachtwagen te stappen. het gesprek werd niet opgenomen, maar de rechter vertrouwde op een sms die Carter een andere vriend stuurde waarin ze zei dat ze Roy had gezegd 'weer binnen te komen'."

Het was een zaak van verdeeldheid. Sommigen zijn het erover eens dat Carter schuldig was aan het veroorzaken van Roy's dood, terwijl anderen het gevoel hebben dat ze ook een slachtoffer was - een kind dat een medeverontrust kind niet kon helpen. De show heeft uitstekend werk geleverd door de polariserende aard van de misdaad in beeld te brengen."The Girl From Plainville is frustrerend, maar misschien is dat juist de bedoeling", schreef Christopher James van The Film Experience. "De show stelt dat het een waarom wil vinden, alleen om zijn schouders op te halen. Wie weet waarom? Het lijkt niet eens alsof Michelle het weet."

Daarom heeft de serie een indrukwekkende 93% gescoord op Rotten Tomatoes. ABC News ' Peter Travers prees Fannings optreden en zei dat het een eye-opener is voor de kijkers. "Dankzij de verbazingwekkende Elle Fanning," zei hij. "Deze serie over het meisje uit Massachusetts dat gevangenisstraf kreeg omdat ze haar vriend sms'te om zelfmoord te plegen, gaat voorbij aan clichés over echte misdaad en ha alt ons over om ons hart te openen voor deze getroebleerde tiener in al haar gebrekkige menselijkheid."

De betekenis van 'Glee' in 'The Girl From Plainville'

De show portretteert Carter als een Glee-fan die op een gegeven moment Rachel Berry's (gespeeld door Lea Michele) eerbetoon aan Finn naspeelde kort na de dood van Michele's on-en-offscreen vriend, Cory Monteith. Fanning leverde een beklijvende prestatie in die scène, die showrunner Patrick Macmanus beschreef als "een masterclass" over de actrice. "Ik doe dit al heel lang en ik heb een aantal echt briljante acteurs gezien, maar ik heb nog nooit iemand zien verdwijnen zoals ze verdween", vertelde hij aan Thrillist. Hij onthulde dat Fanning een notitieboekje had waarin ze elk gebaar opsomde dat Michele maakte tijdens die Glee-scène.

Om de betekenis van de musical in The Girl From Plainville uit te leggen, zei Macmanus dat het bedoeld was om Carter's tienerfantasieën te laten zien. "Als je de sms-berichten vluchtig leest, kun je beginnen te zien waar ze de dialogen van Glee of The Fault in Our Stars steelt en ze haar eigen maakt", zei hij over Carter's sms'jes naar Roy. Hij voegde eraan toe dat "die sms-berichten minder teksten zijn en meer als een levend dagboek" dat hen "een inzicht gaf in het hart, haar ziel, haar geest van deze jonge vrouw om erachter te komen wie ze was - wie ze was met haar vrienden, die ze was bij haar familie, en natuurlijk wie ze was bij Conrad."

Hoewel ze dachten dat sommige daarvan een façade waren, hadden ze het gevoel dat Carter "absoluut vastzat in de YA-wereld van haar eigen leven." Daarom spelen die Glee-dagdromen een grote rol in de serie. "We bouwen voortdurend kleine fantasieën in ons leven - dat doet elke persoon", legt Macmanus uit. "Dus het idee dat Michelle dat deed, dat maakt haar niet speciaal - dat maakt haar menselijk - wat belangrijk voor ons was [bij het maken van deze show]."

Elle Fanning's gedachten over 'Glee'-scènes in 'The Girl From Plainville'

Toen hem werd gevraagd naar haar op Glee geïnspireerde muziekscène met Colton Ryan die Roy speelt, beschreef Fanning het als "een licht moment" dat je normaal niet ziet in de meeste echte misdaaddrama's. "We wilden dat het heel anders zou aanvoelen dan de alledaagse realiteit van de show, en de zwaarte daarvan", vertelde ze aan Elle. "Het is zo'n licht moment, maar het is ook heel hartverscheurend. Telkens als er die fantasiemomenten zijn van hen samen, is er een lichtheid, en met die lichtheid kun je niet denken aan het tragische einde. Dus zelfs op die momenten is het nog steeds zwaar, maar je leeft op een bepaalde manier in Michelle's hoofd."

Ze vindt het ook leuk hoe ze Glee gebruikten om de tienerfantasieën van Carter te vertegenwoordigen. "Ik vind het geweldig hoe ze met fantasie speelden, want er is geen andere manier om het echt te doen," zei ze. "Vooral met teksten is het erg saai en niet filmisch om iemand te zien sms'en op de bank. Het is zoiets als, dit is een sms-show, hoe maken we dit interessant? Om de fantasie van ons samen te hebben, echt die scènes na te spelen, je kunt de chemie en onze relatie zien en hoe het groeide, en dat was zo'n geweldig apparaat."

Aanbevolen: