Heeft Jon Heder slechts $ 1.000 verdiend voor 'Napoleon Dynamite'?

Inhoudsopgave:

Heeft Jon Heder slechts $ 1.000 verdiend voor 'Napoleon Dynamite'?
Heeft Jon Heder slechts $ 1.000 verdiend voor 'Napoleon Dynamite'?
Anonim

Voor veel mensen zal Napoleon Dynamite altijd worden beschouwd als de eigenzinnige kleine film die uiteindelijk een cultklassieker werd en de popcultuur stormenderhand veroverde. Sommige mensen zijn er dol op, sommige hebben er een hekel aan, maar uiteindelijk heeft iedereen Napoleon Dynamite minstens één keer in hun leven gezien. Er is veel tijd verstreken sinds de film het voor het eerst overnam, en er zijn nog steeds mensen die tot op de dag van vandaag graag naar de film kijken.

Jon Heder ging van een vrijwel onbekende acteur naar iemand die de wereld kende dankzij zijn iconische vertolking van het titelpersonage. Hoewel de film uiteindelijk een succes werd aan de kassa, verdiende Heder zelf nauwelijks genoeg geld om enkele basisrekeningen te dekken.

Dus, hoeveel geld verdiende Jon Heder om in Napoleon Dynamite te spelen? Laten we eens kijken hoe het allemaal is afgelopen.

Heder verdiende slechts $ 1.000 voor de film

Napoleon Dynamiet
Napoleon Dynamiet

Nu we erin duiken, laten we eens kijken en zien hoe dit project precies tot stand kwam en de reden waarom Heder slechts $ 1000 kon binnenhalen voor het filmen van de film die een wereldwijd succes werd.

Een van de vele redenen waarom mensen verliefd werden op Napoleon Dynamite was omdat de film een low-budget charme had. Dit was natuurlijk te wijten aan het feit dat de film slechts een budget van $ 400.000 had om mee te werken, wat eigenlijk niets is in de filmindustrie. Als zodanig kon de film zich geen massieve sterren veroorloven.

Als Jon Heder met SAG Indie sprak, vertelde hij over het proces van het maken van de film en hoe hij uiteindelijk de rol van Napoleon kreeg.

Heder zou zeggen: Ik ontmoette Jared Hess, de schrijver/regisseur van Napoleon Dynamite op de universiteit aan de BYU. We hadden een paar lessen gevolgd en een paar projecten samen gedaan en hij zei: 'Hé, wil je deze film doen?' Ik had in een paar korte projecten geacteerd en hij dacht dat ik een sukkelaar kon spelen.”

Het is best gaaf om te zien dat iemand met wie hij naar de universiteit ging zulke enorme ambities had, ondanks zo'n klein budget. Jon was zelf helemaal geen grote naam, maar hij slaagde er toch in om een geweldige prestatie neer te zetten die hielp om de zaken naar een ander niveau te tillen.

Zoals we meerdere keren hebben gezien in de entertainmentindustrie, kunnen indiefilms zoals Clerks met een klein budget grote zaken gaan doen, en dit is precies wat er zou gebeuren met Napoleon Dynamite wanneer het officieel voor het publiek werd gelanceerd.

Het wordt een kassahit

Hoewel de film Napoleon Dynamite zijn wortels heeft in een korte film en relatief geen budget had, was hij toch in staat om de kassa te veroveren toen hij in de jaren 2000 eindelijk in de bioscoop verscheen.

In de zomer van 2004 zou Napoleon Dynamite volgens Box Office Mojo uiteindelijk meer dan $ 46 miljoen aan box office-inkomsten genereren. Dit is ronduit indrukwekkend, gezien hoe goedkoop het is gemaakt. Dit haalde natuurlijk het nieuws en inspireerde jongere filmmakers om hun dromen na te jagen.

Degenen onder ons die oud genoeg zijn om zich te herinneren dat ze in dit gebied hebben gewoond, zijn zich ongetwijfeld bewust van het feit dat je in die tijd gewoon niet weg kon komen van deze film en zijn slogans. Het lijkt alsof overal waar je ging, iemand een "Stem op Pedro"-shirt droeg of iemand de film ronduit citeerde in een gesprek.

De positieve mond-tot-mondreclame van fans opende de zaken echt voor Napoleon Dynamite, en toen het eenmaal aansloeg, bleef het een tijdje bestaan. Zelfs nu zijn er nog steeds mensen die een manier zullen vinden om de film in hun posts op sociale media te plaatsen.

Jon Heder maakte niet veel voor Napoleon Dynamite, maar wat de film voor hem deed, was een hoop deuren openen naar een lucratieve acteercarrière.

Het lanceerde Heder's acteercarrière

Blades of Glory
Blades of Glory

Weggaan van een populair personage als Napoleon Dynamite is soms een onmogelijkheid voor artiesten, maar Jon Heder was in staat om een paar andere rollen te bemachtigen die hem hielpen te onderscheiden van zijn personage.

Jon's tijd die hij doorbracht in films als School for Scoundrels en The Benchwarmers was redelijk vergelijkbaar met zijn komische uitvoeringen, en hoewel sommige mensen hem nog steeds associeerden met Napoleon Dynamite, toonde het wel aan dat hij probeerde te ontsnappen aan de film.

Toen hij eenmaal gekoppeld was aan Will Ferrell in de film Blades of Glory, konden de zaken echter een beetje omdraaien voor de acteur. Blades of Glory werd uiteindelijk een succes aan de kassa, wat betekent dat Heder eindelijk aanspraak kon maken op deelname aan een ander succesvol project naast Napoleon Dynamite.

In de loop der jaren hebben we Heder zien deelnemen aan een aantal verschillende films en televisieshows, en hoewel hij nog niet hetzelfde soort succes heeft behaald dat hij had met Napoleon Dynamite en Blades of Glory, hij blijft werken tot op de dag van vandaag.

Aanbevolen: