Hier is waarom Winona Ryder werd gecast als Joyce Byers op 'Stranger Things

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Winona Ryder werd gecast als Joyce Byers op 'Stranger Things
Hier is waarom Winona Ryder werd gecast als Joyce Byers op 'Stranger Things
Anonim

Na in de jaren '80 en '90 een grote ster te zijn geworden in films als Heathers en Reality Bites, was de winkeldiefstal van Winona Ryder het enige waar mensen over spraken als ze naar de actrice verwezen. Ryder werd beroemd na Beetlejuice, maar net als vele anderen in Hollywood ontdekte ze dat mensen de moeilijke tijden die ze doormaakte niet konden vergeten.

Toen het nieuws naar buiten kwam dat Ryder Joyce Byers, de moeder van Jonathan en Will, zou gaan spelen in Netflix' drama Stranger Things, waren fans van popcultuur enthousiast om te zien wat ze met de rol zou doen. Ryder heeft geweldig werk geleverd en het blijkt dat er een interessant verhaal achter zit waarom ze deze rol kreeg.

Ryder's "Energie"

Ondanks de verwarrende momenten op Stranger Things, is dit Netflix-drama ongelooflijk populair en goed gedaan. In de afgelopen drie seizoenen hebben de kinderen van Hawkins, Indiana, een aantal zeer enge dingen onderzocht en onderweg liefde, vriendschap en plezier gevonden.

Ryder's "angstige energie" is waarom ze werd gecast als Joyce Byers. Volgens Bustle.com, een van de mede-makers, Matt Duffer, legde uit: "Als je Winona cast, heeft ze een heel duidelijke, angstige energie over zich. David [Harbour, die Chief Hopper speelt] beschreef haar als een ' onder spanning staande draad.'"

winona ryder als joyce byers op vreemdere dingen tv-show die er geschokt uitziet
winona ryder als joyce byers op vreemdere dingen tv-show die er geschokt uitziet

Dit is heel logisch, want er zijn acteurs die beter geschikt zijn om bepaalde rollen te spelen dan andere, zoals hoe sommige mensen goed zijn in komedie en anderen uitblinken in drama.

Het klinkt ook alsof het feit dat Ryder een tijdje niet acteerde de reden is waarom ze deze geweldige rol kreeg. Matt Duffer zei ook dat hij Ryder weer in een grote rol wilde zien: hij zei: "Wij misten haar op het grote scherm", aldus Bustle.com.

Een thee van vier uur

Het is gaaf om te leren hoe acteurs worden gecast. Soms is er een lang auditieproces en soms wordt iemand een verleden aangeboden zonder er zelfs maar voor te hoeven lezen.

Shawn Levy van 21 Laps, een productiebedrijf, vertelde Backstage.com dat Ryder werd gecast na een thee van vier uur. Het klinkt alsof zowel Ryder als David Harbor precies goed leken om deze rollen te spelen op Stranger Things.

Levy zei: "we zaten vier uur lang thee te drinken met Winona, en we kwamen uit die interacties met de zekerheid dat we onze Hopper en onze Joyce hadden gevonden. We wisten gewoon hoe onze personages voelden toen we zaten over de tafel van die acteurs en we wilden die foto maken."

Een popcultuurreferentie?

Veel mensen waren benieuwd of Winona Ryder werd gecast als Joyce Byers omdat ze in de jaren 80 een grote ster was en, natuurlijk, Stranger Things speelt zich af in deze nostalgische tijdsperiode.

Bustle.com verdreef die mythe, zoals Matt Duffer uitlegde dat Ryder niet werd gecast als een knipoog naar de jaren '80.

Ryder's tijd op 'Stranger Things'

David Harbor en Winona Ryder als Hopper en Joyce op Stranger Things tv-show
David Harbor en Winona Ryder als Hopper en Joyce op Stranger Things tv-show

Winona Ryder heeft verteld hoe het spelen van Joyce Byers anders was dan haar eerdere rollen, en ze vertelde Variety.com dat het "intenser" was. Joyce heeft zeker veel meegemaakt, aangezien ze te maken heeft met de verdwijning van haar zoon Will en alle griezelige dingen die in haar kleine stadje gebeuren.

Ze zei: "Het is zeker de eerste keer dat ik een moeder speelde die zoiets meemaakt. Ik heb eerder emotionele dingen gedaan, maar het was heel anders. Het was een uitdaging en veel werk Ik ben me altijd super bewust van kleine details - en ze waren echt bezig met de details, we hadden een geweldige productie-ontwerper."

In augustus 2016 organiseerde Netflix een perstour door de Television Critics Association en interviewde de AV Club Winona Ryder. De actrice vertelde hoe Stranger Things een stukje dialoog heeft waarin staat: "Joyce heeft angstproblemen." Ze vertelde hoe ze dacht dat het niet meer dan onvermijdelijk en natuurlijk was dat haar karakter het moeilijk zou hebben. Ze zei: "En ik vraag me af, wie zou dat niet doen als je een alleenstaande moeder bent die worstelt om de eindjes aan elkaar te knopen, je hebt twee jongens, de vader ging ervandoor en was een complete dwaas."

Ryder zei ook dat actrices typisch de kans krijgen om een moeder te spelen die erg stereotiep is en schreeuwt tegen haar zich misdragende kinderen of tieners, en ze was blij dat ze iets anders kon doen. Ze zei over Joyce: "Ze was veel meer dan iets om de plot te dienen" en vervolgde: "Dus het was echt een geweldige kans."

Stranger Things-fans kunnen niet wachten tot seizoen vier begint te streamen op Netflix, zodat kijkers Joyce Byers, haar familie en de rest van de bende kunnen inhalen. Het zal interessant zijn om te zien waar Joyce vervolgens heen gaat.

Aanbevolen: