Hier is waarom Fox een groot Marvel-personage opgaf

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Fox een groot Marvel-personage opgaf
Hier is waarom Fox een groot Marvel-personage opgaf
Anonim

Hoewel het tegenwoordig moeilijk te doorgronden lijkt, waren superheldenfilms slechts een paar decennia geleden een zeldzaamheid in de bioscopen. Dat is natuurlijk heel erg veranderd. In feite zijn er tegenwoordig zoveel stripboekfilms die elk jaar uitkomen dat veel filmfans en sommige filmlegendes erover klagen.

Vanwege het feit dat zoveel stripboekfilms veel geld verdienen aan de kassa, hebben de studio's de afgelopen jaren de filmrechten van allerlei superhelden weggekaapt. Meer dan dat, de machten die in Hollywood zijn, zijn bereid een fortuin te investeren in superheldenfilms, zelfs als de betrokken personages nauwelijks bekend zijn.

bartoolsports.com
bartoolsports.com

Verbazingwekkend genoeg, zelfs in een filmlandschap waarin de meeste studiohoofden hun linkerarm zouden geven om de filmrechten van een beroemde superheld te krijgen, gaf Fox de rechten op een Marvel-personage op. Het bleek dat ze kort daarna zichzelf voor de kop hadden geslagen, want het personage dat ze hadden opgegeven, werd de ster van een MCU-project dat enorm succesvol was.

Marvel is bijna uitverkocht

Tegenwoordig is Marvel een allround entertainmentkrachtpatser. Het bedrijf staat vooral bekend om de lange lijst met populaire Marvel-tv-shows en -films en verdient op veel verschillende manieren geld, waaronder stripverkoop en merchandise, wat een enorme inkomstenstroom is. Gezien de huidige staat van het bedrijf, zullen nieuwere Marvel-fans geschokt zijn om te horen dat het bedrijf in 1996 faillissement heeft aangevraagd.

Toen Marvel Comics een merk was dat sterk in verval was, waren de mensen die de leiding hadden over het bedrijf wanhopig op zoek naar manieren om geld binnen te krijgen. Toen kwam iemand bij Marvel op het idee dat ze de filmrechten van hun personages konden verkopen, ook al waren stripfilms destijds verre van populair. Batman & Robin kwamen tenslotte uit in 1997 en dat moet een rem hebben gezet op de interesse van de studio's in superheldenfilms.

Vorige Marvel-filmrechten
Vorige Marvel-filmrechten

Ondanks de staat van stripboekfilms in het midden van de jaren 90, slaagde Marvel er uiteindelijk in om de filmrechten te verkopen aan de meeste van hun populaire personages. Op dat moment moeten ze echter teleurgesteld zijn geweest toen ze probeerden Sony de filmrechten te laten kopen voor elk personage dat Marvel ooit had gemaakt voor slechts $ 25 miljoen. Op de lange termijn was het zeker een goede zaak voor Marvel dat Sony de deal afwees omdat ze alleen geïnteresseerd waren in Spider-Man.

Superhelden nemen het over

Jarenlang dachten mensen dat superhelden iets waren waar alleen kinderen om geven. Toen, met de release van films als Superman en Batman, werd het duidelijk dat stripfilms succesvol konden zijn. In die tijd werden die films echter nog steeds gezien als uitschieters en Hollywood-powerbrokers gingen ervan uit dat ze alleen werkten vanwege hoe beroemd Batman en Superman zijn.

X-Men 2000
X-Men 2000

Na de release van films gebaseerd op Marvel-personages zoals Blade, X-Men en Spider-Man, werd het duidelijk dat alle studio's er nota van namen. Immers, sinds het begin van de jaren 2000 lijkt het aantal stripboekfilms dat jaarlijks uitkomt altijd toe te nemen, afgezien van het jaar 2020 dat niet meetelt vanwege de pandemie.

Fox geeft het op

Hoewel superhelden op dit moment al vele jaren de boventoon voeren aan de kassa, hebben sommige stripboekfilms financieel en kritisch de plank misgeslagen. Toen Daredevil bijvoorbeeld in 2003 uitkwam, deed het goede zaken, maar het werd geteisterd door fans en het ging alleen maar erger toen in 2005 een spin-off van Elektra werd uitgebracht.

Toen Daredevil en Elektra zo slecht presteerden, wist Fox dat alle plannen die ze hadden voor films over die personages moesten worden aangepast. Om die reden heeft het bedrijf jarenlang de ene scenarioschrijver na de andere ingehuurd om te werken aan het opnieuw opstarten van de franchise. Bovendien overtuigde Fox David Slade zelfs om zich aan te melden om hun geplande Daredevil-film te regisseren, maar nadat hij nooit een goedgekeurd script voor het project had gekregen, stapte hij weg.

Om de filmrechten van Daredevil en al zijn verwante personages, waaronder Elektra, Bullseye en Kingpin, vast te houden, moest Fox op een bepaalde datum een film in productie hebben. In het verleden produceerde Fox ooit een Fantastic Four-film die ze nooit hebben uitgebracht om de filmrechten op die personages vast te houden. Maar om de een of andere reden liet Fox plotseling alle plannen om een Daredevil-film te maken varen in plaats van iets overhaast in productie te nemen. Erger nog, Marvel bood aan om Fox meer tijd te geven om een Daredevil-film te maken en de rechten te behouden als ze Galactus en de Silver Surfer in de MCU mochten gebruiken, en ze zeiden nee.

Daredevil Netflix
Daredevil Netflix

Toen de rechten op Daredevil volledig waren teruggekeerd naar Marvel, kozen ze ervoor om het personage toe te voegen aan de MCU als het hoofdpersonage van een Netflix-serie. Ongelooflijk populair, die show bewees dat wanneer Daredevil goed wordt gedaan, het personage zeer meeslepend en filmisch is.

Aanbevolen: