Dit is waarom fans gefrustreerd zijn over 'Tenet

Inhoudsopgave:

Dit is waarom fans gefrustreerd zijn over 'Tenet
Dit is waarom fans gefrustreerd zijn over 'Tenet
Anonim

Christopher Nolans nieuwste spionagefilm, Tenet, heeft meer dan vijf jaar geduurd om te schrijven en bevat een met sterren bezaaide cast, maar fans zijn gefrustreerd door nogal wat belangrijke elementen van de filmervaring. De film kwam eind augustus in de bioscoop in het Verenigd Koninkrijk en is nu uit in de Verenigde Staten en hoewel critici de film over het algemeen positieve recensies gaven, zijn velen niet zo enthousiast over de langverwachte film. Met in de hoofdrollen John David Washington, Robert Pattinson, Michael Caine en Kenneth Branagh, samen met een groot aantal opkomende en ervaren acteurs, had men hoge verwachtingen van Nolans nieuwste kaskraker. Momenteel met 75% op Rotten Tomatoes, lijkt Tenet sterk te blijven ondanks het gebrek aan enthousiasme van sommigen.

Tenet volgt een niet nader genoemde CIA-agent, kortweg The Protagonist genoemd, die gewapend is met één woord, namelijk Tenet. Terwijl het voortbestaan van de hele wereld op het spel staat, reist The Protagonist de wereld van internationale spionage rond om het te redden. De cast op zich is al reden genoeg om deze film te zien, want vele fanfavorieten zijn samengekomen in deze spionagethriller in een verhaal dat de tijd overstijgt. Van de regisseur van Inception, Interstellar, en nu deze film, heeft Nolan een interessant origineel verhaal samengesteld vol spionage en intriges, maar toch zijn de fans teleurgesteld vertrokken.

'Basisprincipe&39
'Basisprincipe&39

Slecht geluid

Tot de verbazing van veel mensen was een groot deel van de film onhoorbaar en zorgde de geluidskwaliteit voor een gespannen ervaring. Met een diepe verhaallijn en ervaren cast, leunde de film zwaar op de broodnodige dialoog, en dialoog waar Nolan in feite erg handig mee is. Maar uiteindelijk zorgde een ineffectieve geluidsmix ervoor dat sommigen ernstig gehinderd werden. Omdat velen geen plezier hadden en zich beroofd voelden van een broodnodige filmische ervaring, begonnen sociale media alarm te slaan over de slechte geluidskwaliteit van Tenet.

Dit soort klachten is niets nieuws in de films van Nolan, want The Dark Knight Rises kreeg kritiek vanwege onbegrijpelijke regels van Bane, gespeeld door Tom Hardy. De prachtige partituren die in de films van Nolan te horen zijn, hebben ook de neiging om veel van de dialoog te overstemmen die fans hopen te horen. Hoewel sommigen dit misschien zien als een domme fout gemaakt in de postproductie, heeft Nolan in het verleden zijn plezier uitgesproken over het gebruik van geluid op avontuurlijke manieren. Hoewel helderheid belangrijk is, wil hij beeld en geluid op creatievere manieren in lagen aanbrengen dan andere filmmakers.

Christopher Nolan
Christopher Nolan

Terwijl fans snel aan boord sprongen met kritiek op de film, waren professionals uit de industrie enigszins moe om dit te doen. Het geluidsteam van Tenet werd geleid door Richard King, een geluidseditor die Academy Awards heeft gewonnen voor drie van Nolans films, namelijk The Dark Knight, Inception en Dunkirk. Hij kreeg ook een nominatie voor Interstellar. Dus hoewel het gemakkelijk is om kritiek te leveren op een slechte geluidskwaliteit, is er ergens een miscommunicatie.

Een briljant origineel script, een ongelooflijke filmmaker, een met sterren bezaaide cast en een bekroonde geluidseditor, maar toch een eindproduct met kritiek op zoiets triviaals als de geluidskwaliteit, waardoor fans zich afvragen wat er mis is gegaan. Hoewel er nog steeds wordt gespeculeerd over de vraag of Nolans motieven waren om met het geluid van de film te spelen voor een dramatisch effect of niet, zijn fans over het algemeen niet blij met de huidige staat van Tenet.

'Basisprincipe&39
'Basisprincipe&39

Sommige ontbrekende stukjes

Hoewel de geluidskwaliteit sommige fans van streek maakt over de film, zijn er andere ontbrekende stukken die bijdragen aan de teleurstellende lof. Hoewel het verhaal interessant lijkt en vol spannende wendingen zit, lijkt het plat te vallen met ongeïnteresseerde reacties en een hol gevoel, wat zorgt voor een nogal passieve ervaring. De inzet voelt niet zo hoog aan en de personages voelen een beetje uit. Hoewel de acteurs zelf geweldige acteurs zijn, voelt het alsof het bijna de verkeerde casting is en de sfeer niet overeenkomt met de film. Voor een groep die de wereld probeert te redden van de Derde Wereldoorlog, kunnen de inzet en de reacties van de personages veel groter zijn.

Nolan staat erom bekend het hele proces van bepaalde bewerkingen te laten zien en de repetitieve walkthroughs zijn geweldig als de film dit vereist. Voor deze film voelde het alsof er een beetje te veel werd gepraat en niet zo veel werd getoond. Dit is niet per se iets om de film over te bekritiseren, maar een deel van de magie voelt verloren, wat mogelijk bijdraagt aan de lage inzet. Hoewel velen hoge verwachtingen hadden van deze film, zijn fans helaas niet in de stemming om de problemen aan te pakken die Tenet op het scherm bracht.

Aanbevolen: