Hoe de carrière van Luis Fonsi eruitziet na Despacito

Inhoudsopgave:

Hoe de carrière van Luis Fonsi eruitziet na Despacito
Hoe de carrière van Luis Fonsi eruitziet na Despacito
Anonim

Luis Fonsi's "Despacito" is een cruciale hoeksteen van onze popcultuur van de jaren 2010. De charmante reggaeton Latin pop-ode aan romantiek veroverde de wereld in 2017 stormenderhand. Het werd overal gespeeld: in de auto's, in de clubs, in de huizen, overal. "Despacito", een vocaal instrument bij het populariseren van Spaanstalige popmuziek op de reguliere markt, was het eerste Spaanstalige nummer dat bovenaan de Billboard Hot 100-hitlijst stond sinds "Macarena" in 1996, en het is een groot probleem.

Maar wat gebeurde er met het leven van de artiest nadat het nummer de mainstream bereikte? Het is een veelvoorkomend thema in muziek voor een artiest die een kans krijgt op het sterrendom, en dan vallen ze in de vergetelheid, of zoals iedereen het noemt, het 'one-hit wonder'-fenomeen. Dit is hoe het leven van "Despacito"-zanger Luis Fonsi eruit zag voor en na het nummer, en wat de toekomst biedt op zijn muzikale reis.

8 Hoe het leven van Luis Fonsi eruitzag vóór 'Despacito'?

Voor liefhebbers van reggaeton en Latin pop was Luis Fonsi al een begrip vóór 'Despacito'. De zanger, afkomstig uit Puerto Rico, begon zijn carrière eind jaren negentig nadat hij de Florida State University School of Music had verlaten en een contract had getekend bij Universal Music Latin. Zijn debuutalbum, Comenzaré, piekte op nummer 11 in de Billboard Top Latin Albums-hitlijst.

Hij werd in die tijd het populairste, meest opwindende talent om naar te kijken in de Latin-muziek, en volgde dit op met zijn tweede platina-gecertificeerde album Eterno in 2000. Hij ontving zijn allereerste Latin Grammy Award-nominatie voor Record of het jaar voor zijn 2008-hit "Aquí Estoy Yo" van zijn zevende album, Palabras del Silencio.

7 'Despacito' hielp Luis Fonsi aan verschillende prijzen, waaronder zes Guinness World Records

Fast-forward naar 2017, Luis Fonsi bracht zijn grootste doorbraak uit, "Despacito", en maakte zichzelf de meest bekeken persoon op YouTube aller tijden met meer dan 7 miljard views, totdat het werd bekroond door "Baby Shark Dance".

Een definitieve slow-jam voor liefde en seks, "Despacito" behaalde een overvloed aan mijlpalen bij het Guinness World Records, waaronder het meest gestreamde nummer aller tijden, de meest gelikete video online, de eerste YouTube-video die er 5 ontving miljard weergaven en meer!

6 Na het extreme succes van het nummer ging Luis Fonsi verschillende liefdadigheidsorganisaties steunen

Dankzij het nummer behaalde Luis Fonsi opnieuw een Latin Grammy-overwinning voor Record of the Year, Song of the Year en meer. Het hielp ook Fonsi's met schulden doorzeefde natie, Puerto Rico, om te bloeien van de 45% toename van het toerisme. De zangeres hielp ook veel verschillende liefdadigheidsprojecten, vooral toen de orkaan Maria Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek trof in 2017, en droeg bij aan het inzamelen van miljoenen dollars aan hulp.

"Op dit moment lijden veel mensen en het is tijd om ons te verenigen", smeekte Fonsi in tranen tijdens zijn Love and Dance Tour-stop in Miami, volgens Billboard. "Het is tijd om te helpen."

5 Luis Fonsi verhoogde zijn succes met een nieuwe single met Demi Lovato

De Spanglish-versie van het nummer, met Justin Bieber,ging ook meteen van start, maar het was niets vergeleken met wat hij deed met Demi Lovato in 'Échame la Culpa'. Een andere platina-gecertificeerde single van het jaar voor de zanger, "Échame la Culpa", de tweede single van zijn Vida-album, vergaarde maar liefst 2,2 miljard views op YouTube en won Song of the Year bij de Latin America Music Awards in 2018.

4 Luis Fonsi is ook gefocust op zijn gezinsleven

Luis Fonsi heeft het altijd verborgen gehouden. De zanger is een trotse vader van twee kinderen uit zijn relatie met het Spaanse model Águeda López: Rocco (geboren in 2011) en Mikaela (geboren in 2016).“Hier, bij mij thuis, proberen we niet over werk te praten; Ik ben niet de zanger, en we praten niet over 'Despacito'", zei de zanger tijdens een interview voor ¡Hola! VS-coververhaal in 2018, zoals opgemerkt door People. "Ik ben een vader, een echtgenoot en ik probeer te genieten van de kleine en simpele dingen in het leven."

3 Luis Fonsi's nieuwste Grammy-nominatie arriveerde in 2020 voor het beste Latin Pop-album

Luis Fonsi's tiende album, Vida, werd uitgebracht in februari 2019. Het bevat enkele van zijn beste hits van de afgelopen jaren, waaronder 'Despacito', 'Échame la Culpa', 'Calypso' en 'Imposible'.

Geprezen als een van de meest langverwachte albums van het jaar, voldeed Vida aan de verwachting - na zijn debuut bovenaan de Top Latin Albums en Latin Pop Albums-hitlijsten, werd het genomineerd voor Best Latin Pop Album op de 2020 Grammy Awards.

2 Luis Fonsi coachte ook de Spaanse versie van The Voice

In 2019 sloot Fonsi zich aan bij Wisin, Alejandra Guzman en Carlos Vives om het eerste Spaanse seizoen van The Voice (La Voz) te coachen. Uitgezonden op Telemundo, zou de winnaar van de wedstrijd een geldprijs van $ 100.000 en een platencontract van Universal Music Group ontvangen.

"Het is super spannend om me weer bij mijn familie in La Voz te kunnen voegen om mijn team en de deelnemers die geduldig hebben gewacht om de show opnieuw te starten fysiek te kunnen zien", vertelde hij Billboard over het hervatten van het tweede seizoen van La Voz in 2020 te midden van de gezondheidscrisis. "Het was iets dat niet door ons was besloten. Er is veel onderzocht of het voor ons veilig genoeg was om terug te komen en hoe het zou gebeuren."

1 Dit jaar is Luis Fonsi terug met meer muziek. Een nieuw tijdperk in de maak?

Dus, wat is het volgende hoofdstuk in de carrière van Luis Fonsi? Welnu, in maart van dit jaar bracht de zanger zijn nieuwste album uit, Ley degravida, dat elementen van tropisch en ballad bevat en enkele van de grote namen bevat zoals Nicky Jam, Farruko, Cali en El Dandee, en meer.

De eerste single, "Date la vuelta", heeft tot nu toe bijna 150 miljoen views op YouTube verzameld en hij zal niet snel stoppen.

Aanbevolen: