Best Of Jesse Pinkman: 12 van zijn beste B-bommen op Breaking Bad, gerangschikt

Inhoudsopgave:

Best Of Jesse Pinkman: 12 van zijn beste B-bommen op Breaking Bad, gerangschikt
Best Of Jesse Pinkman: 12 van zijn beste B-bommen op Breaking Bad, gerangschikt
Anonim

Voor Jesse Pinkman van Breaking Bad vat het woord 'bh' zijn chaotische energie het meest vast. Gedurende de vijf seizoenen van het bitterzoete verhaal van het meth-koninkrijk van W alter White, gebruikt Jesse Pinkman, die wordt geportretteerd door Aaron Paul, de B-bom soms om zijn vriend te beledigen of om opluchting uit te drukken, of een viering van de overwinning, of gewoon een opvulwoord dat komt van een kind uit een buitenwijk zoals hij. De term is zo vaak aan de acteur gekoppeld dat veel Breaking Bad-fans zullen betalen om door Aaron Paul zelf met de denigrerende term te worden gebeld.

"Zoveel mensen komen naar me toe en zeggen: 'Noem me alsjeblieft een bh'", zei de vader van een van hen in een interview met Vulture. "Of op Twitter zeggen ze: 'Het is de verjaardag van mijn vrouw,' of, 'Het is onze trouwdag, wil je mijn vrouw alsjeblieft een bh noemen?'"

Aangezien de seriefinale dit jaar zeven wordt, herhalen we enkele van de meest memorabele momenten van Jesse Pinkman's gebruik van de b-bom. Er zullen zoveel spoilers in deze lijst staan, dus als je Breaking Bad nog niet hebt gezien, weet je wat je moet doen, bh.

12 "Yo yo yo, 148-3 tot de 3 tot de 6 tot de 9, wat de ABQ voorstelt, wat is er, bee-yotch?"

De voicemail van Jesse Pinkman
De voicemail van Jesse Pinkman

Aflevering: Cat's in the Bag - Seizoen: 1

Doel: degene die Jesse's mobieltje belt

Aan het begin van de serie was Jesse 'Cap'n Cook' Pinkman gewoon een arm kind uit een buitenwijk die iedereen uitscheldt en met zijn vrienden low-grade meth en marihuana rookt. Op 'Cat's in the Bag' zien we het eerste gebruik van de B-bom van Jesse wanneer W alt hem belt en in ruil daarvoor een voicemail ontvangt.

"We hebben het waarschijnlijk zes of zeven keer gedaan", vertelde hij aan Vulture."Ze wilden dat ik ermee speelde, en het was gewoon super leuk. Ik denk dat ik me door de jaren heen meer op mijn gemak voelde door het te zeggen en gewoon in Jesse's huid te zitten. In het begin probeerde ik nog steeds te voelen wie deze man was."

11 "Heil Hitler, bh!"

Jesse Pinkman zegt: Heil Hitler, teef!
Jesse Pinkman zegt: Heil Hitler, teef!

Aflevering: And the Bag's in the River - Seizoen: 1

Doel: W alter White

Nadat Jesse W alts instructie negeert om het lichaam van hun rivaal Emilio te verwijderen met fluorwaterstofzuur en zijn badkuip gebruikt in plaats van een plastic bak, hebben Jesse en W alt veel op te ruimen als het zuur door de vloer beneden vreet. Dan maken Jesse en W alter ruzie over wie wie gaat doen, wat ertoe leidt dat Jesse met zijn auto het huis probeert uit te komen. W alt confronteert hem en vraagt hem om door te gaan met opruimen, maar Jesse heeft een hekel aan W alts controlerende figuur en verwijst hem naar de gewelddadige historische figuur uit de Tweede Wereldoorlog.

"We hebben een munt opgeworpen", zegt hij. "Ok, jij en ik. Jij en ik. Het opgooien van munten is heilig. Je baan wacht op je in die kelder, volgens de munt."

10 "Waar is mijn geld, bh?"

ImageWaar is mijn geld, teef?
ImageWaar is mijn geld, teef?

Aflevering: Peekaboo - Seizoen: 2

Doel: een paar drugsverslaafden die zijn vriend Skinny Pete hebben verscheurd

In 'Peekaboo' uit seizoen 2 probeert Jesse de confrontatie aan te gaan met een paar verslaafden die Skinny Pete hebben opgelicht, maar hoezeer hij ook probeert harder te worden, hij was nog steeds kwetsbaar, dus hij gebruikt de b-bom als een manier om zichzelf te versterken.

"Ik herinner me die dag eigenlijk zo goed. Hier benader ik bh als een manier voor Jesse om, je weet wel, zichzelf op te blazen als een kogelvis, "vertelde hij Netflix net toen El Camino de scherm. "Hij is hier nog een beetje naïef en het is belangrijk dat ik zijn soort kwetsbaarheid laat zien. Ik heb echt het gevoel dat hij op verschillende manieren wat kracht kan vinden.

9 "Yo, Gatorade me, bh"

ImageYo, Gatorade me, bitch
ImageYo, Gatorade me, bitch

Aflevering: Vlieg - Seizoen: 3

Doel: een fictieve waterjongen in het superlab van Jesse en W alt

In 'Fly' uit het derde seizoen raken Jesse en W alt gestrest door een huisvlieg die hun product meer dan 40 minuten zou besmetten. Jesse raakt uitgeput als hij de apparatuur opruimt en vraagt om een klein slokje Gatorade om hem te sterken van deze onzin.

8 "Ja, bh!"

De meest cruciale aflevering van Breaking bad
De meest cruciale aflevering van Breaking bad

Aflevering: Dead Freight - Seizoen: 5

Doel: een roep om de overwinning voor Jesse's morele ondergang

Dit moment is het begin dat de ondergang van Jesse's moreel in de hele serie betekende. Jesse roept voor de laatste keer 'bh' als zijn onschuld nog steeds aanwezig is na een succesvolle overval van twee 1000-gallon tanks met Todd en W alt voordat een jongen met een crossmotor opduikt. Dan weten we allemaal wat er daarna gebeurt: Todd schiet het kind neer, waardoor Jesse's moreel in volledige nood achterblijft.

7 'Dit is mijn eigen privé-domicilie en ik zal niet lastiggevallen worden, bh"

ImageDit is mijn eigen privé-domicilie en ik zal niet lastiggevallen worden, bitch
ImageDit is mijn eigen privé-domicilie en ik zal niet lastiggevallen worden, bitch

Aflevering: Zonsondergang - Seizoen: 3

Doel: Hank, de slordige DEA-agent

Jesse rijdt naar W alts camper voordat hij zich realiseert dat hij is gevolgd door Hank. Als beiden vast komen te zitten in de camper, beveelt W alt Jesse om te schreeuwen dat de camper zijn privéverblijf is, en Hank moet hem niet lastigvallen. Tot zijn verbazing voegt Jesse een korte pauze toe voordat hij zijn microfoon laat vallen met een grote b-bom. Als Hank in deze aflevering de deur van de camper opent, is de show voorbij als zowel Jesse als W alt worden gepakt.

6 "Ja, dit gaat je enorm helpen, bh!"

ImageJa, dit gaat je enorm helpen, bitch
ImageJa, dit gaat je enorm helpen, bitch

Aflevering: Down - Seizoen: 2

Doel: Jesse's eigen ouders

Jesse's waardeloze ouders zetten hun eigen zoon uit huis nadat ze het gevoel hebben dat hij een verschrikkelijke invloed op zijn jongere broer heeft gehad omdat hij wiet rookte en drugs gebruikte. Terwijl Jesse in feite het volste recht heeft om het huis te verdienen nadat hij zijn stervende tante heeft geholpen nadat zijn moeder haar in de steek had gelaten.

5 "Ik raad je aan om te stoppen met zeuren als een kleine bh en te doen wat ik zeg"

Jesse Pinkman's 'Say My Name'-moment
Jesse Pinkman's 'Say My Name'-moment

Aflevering: Salud - Seizoen: 4

Doel: Benicio Fuentes, de leidende chemicus van het Mexicaanse kartel

Het is niet overdreven om te zeggen dat deze specifieke scène Jesse's 'Say My Name'-moment is. Jesse, Mike en Gus zijn in Mexico om het Juárez-kartel te leren koken zoals hij. De leidende chemicus, Benicio Fuentes, heeft meteen een hekel aan Jesse omdat hij 'te jong' is en niet weet hoe fenylazijnzuur moet worden gesynthetiseerd. Jesse zegt dan dat hij de man is die Benicio's baas heeft gestuurd om les te geven en noemt zijn lab smerig.

"Ik ben de man die je baas hier heeft gebracht om je te leren hoe je je werk moet doen", beveelt Jesse. "Dus stop met zeuren als een kleine bh, en doe wat ik zeg."

4 "Jij bent mijn gratis pas, bh"

ImageYou're my free pass, bitch
ImageYou're my free pass, bitch

Aflevering: One Minute - Seizoen: 3

Doel: W alter White

Het is veilig om te zeggen dat dit de laatste keer is dat Jesse's onschuld er nog is. Na doodgeslagen te zijn door DEA-agent Hank, wordt Jesse opgenomen in het ziekenhuis. Tot zijn verbazing bezoekt W alt hem, dus Jesse maakt van de gelegenheid gebruik om zijn veerkracht te benadrukken tegen de man die hem volgens hem gebruikt heeft. De lange pre-b pauze laat zien hoe belangrijk het is.

3 "Ik heb je mijn bh gemaakt"

Jesse Pinkman's bekentenis
Jesse Pinkman's bekentenis

Aflevering: Probleemhond - Seizoen: 4

Doel: de leider van de Anonieme Alcoholisten

Jesse voelt zich ontmoedigd en moreel verkeerd na het doden van de onschuldige Gale Boetticher in opdracht van W alt. Bovendien voelt hij zich schuldig dat hij zich bij de AA-groep heeft aangesloten, niet om aan zichzelf te werken, maar om zijn partijen meth aan de leden te verkopen. Jesse blaast ongecontroleerd op in 'Problem Dog', terwijl hij een verzonnen verhaal vertelt over het doden van een hond.

"Seizoen vier was gek om te filmen omdat Jesse gewoon verdrinkt van de pijn. Duw in een absolute angst", legt de acteur uit. "Deze scène, Jesse stort neer op een rotsbodem en probeert bh te gebruiken als een kussen om de val op te vangen."

2 "Ja, bh! Magneten!"

Afbeelding Ja, teef! Magneten!
Afbeelding Ja, teef! Magneten!

Aflevering: Leef vrij of sterf - Seizoen: 5

Doel: wie het niet eens is met Jesse's idee om een magneet te gebruiken

Terwijl W alt en Mike heen en weer discussiëren over hoe ze in de bewijskamer van de politie kunnen inbreken om hun sporen uit te wissen nadat ze Gus' superlab Jesse hebben vernietigd, komt het genie op het idee om een magneet te gebruiken. De volwassen figuren geven Jesse het voordeel van de twijfel terwijl ze naar Old Joe's autokerkhof rijden om het concept te testen.

1 "Kom op, bh"

De finale van Breaking Bad
De finale van Breaking Bad

Aflevering: Granite State - Seizoen: 5

Doel: eigenlijk geen doelen. Gewoon een teken van opluchting

Dit is de meest kritische b-bom van de hele show. In de voorlaatste aflevering wordt Jesse gevangengenomen in een kooi van de neonazistische blanke supremacistische bende, maar hij weet zichzelf weer te bevrijden. Helaas, terwijl hij naar hekken rent, wordt hij weer gepakt. In plaats van hem te doden, besluit de bende hem mee te nemen naar Andrea's huis en schiet haar hoofd eraf voor Jesse.

"Deze scène was zo surrealistisch om te filmen", zei de acteur. "Jesse zegt het terwijl hij zichzelf bevrijdt van gevangenschap, letterlijk en figuurlijk."

Aanbevolen: