Wat is er met Stuart Townsend gebeurd na 'Lord Of The Rings'?

Inhoudsopgave:

Wat is er met Stuart Townsend gebeurd na 'Lord Of The Rings'?
Wat is er met Stuart Townsend gebeurd na 'Lord Of The Rings'?
Anonim

In 2001 werd het eerste hoofdstuk van de Lord Of The Rings-trilogie op het grote scherm uitgebracht. Met baanbrekende speciale effecten, een epische verhaallijn en een cast van geweldige acteurs die de personages van JRR Tolkein tot leven brachten, werd de film een kritisch en commercieel succes en is hij nog steeds geliefd.

De film gaf een boost aan de carrières van een aantal acteurs, waaronder Elijah Wood en Sean Astin, hoewel een aantal andere acteurs in aanmerking kwamen voor rollen in de film. Uma Thurman was blijkbaar in de rij voor de rol van Arwen, David Bowie deed auditie voor de rol van Gandalf en de Ierse acteur Stuart Townsend was bijna Aragorn. Townsend werd zelfs gecast voor de rol, maar de dag voordat het filmen begon, werd hij uit de film verwijderd en vervangen door Viggo Mortensen.

Dus, waarom werd Townsend uit de film verwijderd? En wat gebeurde er met de acteur in de jaren die volgden? Laten we eens nader kijken.

Stuart Townsend: De man die bijna Aragorn was

Stuart Townsend was geen grote ster in de jaren vóór Peter Jacksons fantasy-epos, hoewel hij een bekend gezicht was voor het Britse publiek. Hij werkte de hele jaren 90 gestaag aan films die niet bijzonder bekend zijn bij mensen buiten het VK, maar die nog steeds de moeite van het zoeken waard zijn. Deze films omvatten Shooting Fish, een komedie met een andere rijzende ster, Kate Beckinsale, en Wonderland, een vroege film van de veelgeprezen regisseur Michael Winterbottom.

Tegen het einde van de jaren 90 had Townsend een behoorlijke carrière voor zichzelf uitgebouwd en zijn publieke profiel kreeg een boost vanwege zijn relatie met Oscar-winnaar Charlize Theron. Amerika begon kennis te nemen van zijn talenten na zijn film uit 2000, About Adam, gespeeld op het Sundance Film Festival, en Peter Jackson koos hem voor de rol van Aragorn in de Rings-trilogie. De rol had de carrière van de acteur in Hollywood moeten versterken, maar helaas werd hij uit de fellowship verwijderd.

Waarom verliet Stuart Townsend de Lord of the Rings-cast?

Lord Of The Rings gaf de kickstart van de carrière van een aantal bekende acteurs, en het had de grote doorbraak moeten zijn die Townsend nodig had in Hollywood. Helaas werd hij uit de film ontslagen. Dus, wat ging er mis? Nou, op 29-jarige leeftijd lijkt het erop dat hij te jong was voor de rol, althans in de ogen van regisseur Peter Jackson. Tijdens de persconferentie voor de film vertelde Jackson de media dat Townsend ermee instemde en dat de twee op goede voet uit elkaar gingen.

Het verhaal van Townsend is een ander verhaal, en veel minder vriendschappelijk dan Jacksons versie van de gebeurtenissen. In een interview met Entertainment Weekly zei de acteur:

Ik was daar twee maanden aan het repeteren en trainen en werd toen ontslagen de dag voordat de opnames begonnen. Daarna kreeg ik te horen dat ze me niet zouden betalen omdat ik contractbreuk pleegde omdat ik niet lang genoeg had gewerkt. Ik had het moeilijk met ze, dus ik was bijna opgelucht dat ik wegging totdat ze me vertelden dat ik niet zou worden betaald.

Ik heb geen goed gevoel voor die mensen die de leiding hebben, echt niet. De regisseur wilde me en dacht er toen blijkbaar beter over, want hij wilde echt iemand die 20 jaar ouder was dan ik en helemaal anders."

Uiteindelijk kreeg de 42-jarige Viggo Mortensen de rol overhandigd en bleef Townsend zijn wonden likken. Toch bleef de acteur in Hollywood werken, hoewel zijn latere films niet erg succesvol waren.

Wat is er met Stuart Townsend gebeurd?

Townsend heeft misschien één hoofdrol verloren, maar hij kreeg al snel de sleutels van twee anderen. In 2002 werd hij gecast als de vampier Lestat in Queen of the Damned, een rol die eerder werd gespeeld door Tom Cruise in Interview With the Vampire. Hij werd ook gecast als Dorian Gray in de verfilming van Alan Moore's The League Of Extraordinary Gentlemen. Dit waren beide spraakmakende films, en ze hadden Townsend naar de grote competities in Hollywood moeten katapulteren.

Helaas zijn beide films mislukt. Queen Of The Damned deed het redelijk goed aan de kassa, maar viel tegen bij filmrecensenten. Het bracht $ 45,5 miljoen op met een budget van $ 35 miljoen, maar recensenten zetten al snel hun tanden in de film. "Wishy-washy en gehinderd door clichés, is dit als een vampierleven doorstaan: het is lang wachten op het einde", zei een recensent voor Empire magazine. De film kreeg veel aandacht na de dood van hoofdrolspeelster Aaliyah, maar wordt vandaag de dag nog maar zelden genoemd.

Townsends andere grote film, The League Of Extraordinary Gentlemen uit 2003, bracht meer dan $ 175 miljoen op aan de kassa, maar recensenten noemden de film een puinhoop. De film werd geteisterd door een aantal problemen, waaronder creatieve meningsverschillen tussen Sean Connery en de regisseur van de film, en massale overstromingen op een van de sets van de film. Hoewel het geen totale ramp was, deed de film nog steeds weinig voor de carrière van Townsend.

Na deze mislukkingen met een groot budget, bleef Townsend werken, maar heel weinig van zijn films kregen een grote bioscooprelease. Deze omvatten Head In The Clouds, een romantisch drama waarin ook de toenmalige partner van Townsend, Charlize Theron, en de romcom The Best Man, die bij de release verdween.

De afgelopen jaren was Townsend vooral te zien op televisie, in shows als Betrayal en Salem. In 2019 werd hij weer in de openbaarheid gebracht, maar niet voor zijn werk op het scherm. In plaats daarvan werd hij beschuldigd van huiselijk geweld na een ruzie met zijn vrouw, hoewel die aanklachten later werden ingetrokken.

Vanaf vandaag heeft Townsend een aantal andere films in ontwikkeling, maar of ze hem het succes zullen geven dat hem na Lord Of The Rings had moeten worden geboden, v alt nog te bezien.

Aanbevolen: