De waarheid over de visie van Christopher Nolan voor 'Batman

Inhoudsopgave:

De waarheid over de visie van Christopher Nolan voor 'Batman
De waarheid over de visie van Christopher Nolan voor 'Batman
Anonim

Als regisseur van een van de meest succesvolle filmfranchises aller tijden, zit Christopher Nolan op de Hollywood-troon van het actiefilmgenre. De Batman-trilogie uit DC werd geprezen door de Academie en aan de kassa aangekondigd voor een bedrag van $ 2 miljard.

Hoe heeft Nolan een fictieve superheld herstart tot een wereldwijd fenomeen? Volgens hem was de sleutel om het verhaal van Batman uit te breiden en het vanuit een nieuw perspectief te vertellen.

"Mijn pitch was destijds: 'laten we dit met enige realiteitszin behandelen'", zei Nolan in een interview uit 2008. "Niet zozeer een stripboekfilm als wel een actiefilm. Echt, het idee van een buitengewoon karakter in een gewone wereld.”

Om de klassieke Batman-strip te vernieuwen en een gevoel van authenticiteit in de films te brengen, moest Nolan echter het grote geheel en de details onthouden, te beginnen met wie als Bruce Wayne zou worden gecast.

In 'Batman Begins' bracht Christian Bale Nolans visie tot leven

In een bonusinterview van Batman Begins legde Nolan uit waarom Christian Bale de juiste acteur was om het Batman-pak aan te trekken.

“Christian was de eerste acteur die ik ontmoette. En het was me duidelijk toen ik hem in de ogen keek, dat dit iemand was die je kan laten geloven in de mogelijkheid dat iemand zijn leven aan zoiets extreems wijdt.”

Nolan legde verder uit hoe Bale's focus en onderzoek naar de originele Batman hem hielpen zijn personage vorm te geven.

“Christian had een zeer gecontroleerde en specifieke benadering van hoe hij de agressie van dit personage, de dierlijke kwaliteit, wilde uitbeelden. Hij sprak veel over het feit dat Batman in de schaduw gehurkt zat, en hij zit constant een beetje gehurkt op de relingen of de zijkanten van gebouwen, net zoals hij in de strips is.”

Christian Bale's lichamelijkheid was belangrijk voor Christopher Nolan

Toen Bale hoorde dat hij als eerste in de rij stond om Bruce Wayne te spelen, had hij een enorme hoeveelheid training te doen, aangezien hij net klaar was met het filmen van The Machinist, een film waarbij hij 60 pond moest afvallen.

"Ik propte mijn gezicht de hele dag vol en tilde zware gewichten op", zei Bale in het interview. Uiteindelijk kwam hij echter te veel aan en bereikte hij ongeveer 220 pond.

"Ik geloofde Chris [Nolan] precies op zijn woord over 'word zo groot als je kunt', maar hij dacht niet echt dat ik zo groot zou worden', zei Bale lachend. "Een aantal bemanningsleden met wie ik aan eerdere films had gewerkt, keken me aan en zeiden: 'Chris, wat doen we hier, dikke man of Batman?' Ik realiseerde me, oké, dat is niet wat hij had. bedoelde. Dus ik moest proberen veel af te vallen.”

Met de hulp van een trainer op de set verloor Bale een deel van het gewicht en bouwde hij zijn uithoudingsvermogen en spierspanning op om de ideale Batman-look van Christopher Nolan te creëren.

De evolutie van 'Batman Begins' naar 'The Dark Knight'

Na het enorme succes van Batman Begins stond Nolan voor een nieuwe uitdaging: hij moest het verhaal van Batman gaande houden en het nog ongelooflijker maken.

"We probeerden erachter te komen, 'hoe ga je verder met wat je hebt gedaan in Batman Begins? Hoe maak je de film groter en meer dan Batman Begins, zonder afbreuk te doen aan het verhaal en de personages en alles?'", vroeg Nolan in een interview na de release van The Dark Knight. “En ik wilde steeds verder gaan in de richting van fotograferen op locatie en fotograferen met een echte schaal … fotograferen op echte locaties, je kunt een deel van die reikwijdte en een deel van die schaal heel natuurlijk en organisch in de film.”

Nolan koos er ook voor om het verhaal van Batman in The Dark Knight uit te breiden en de harde realiteit van het universum te verkennen.

"Het zou altijd lastig zijn om de focus van de film te veranderen van dat [Batman Begins] alleen over Batman gaat, naar zoveel andere personages", zei hij in een interview in 2010 met Movie Web.“Maar dat was wel een vereiste van wat het verhaal zou worden. We wilden dit soort episch misdaadverhaal vertellen, dit stadsverhaal gebaseerd op … wetshandhaving, het rechtssysteem … en de gangsters en gangsters, de manier waarop ze omgaan met de Joker. Maar ik denk dat er een allesoverheersend gevoel is dat … wie Batman is en hoe mensen op hem reageren eigenlijk het bepalende kenmerk van het verhaal is.”

Nolan's visie voor 'The Dark Knight Rises'

Toen The Dark Knight Rises werd uitgebracht, waren fans en critici verbaasd dat Christopher Nolan zijn eerdere werk opnieuw kon evenaren. In een interview met Movieclips Coming Soon onthulde Nolan echter dat hij er niet aan dacht om de verwachtingen van zijn publiek te overtreffen toen hij aan The Dark Knight Rises begon te werken. In plaats daarvan dacht hij aan de derde film als een voortzetting van het verhaal.

"Om eerlijk te zijn, we gaan alleen een film in als we weten dat we een verhaal te vertellen hebben, en we hadden echt het gevoel dat we dit verhaal moesten afmaken", zei Nolan.

Nolan legde ook uit hoe de cast de voortzetting van het Batman-verhaal zo boeiend kon maken. In het bijzonder had hij veel lof voor Anne Hathaway, die Cat Woman speelde.

“Ze kon het innerlijke leven van het personage met grote authenticiteit en herkenbaarheid uitbeelden, maar ze kon ook heel expressief zijn en een meer dan levensgroot personage bewonen”, legde hij uit.

Met de ideale cast, zorgvuldige planning, nauwgezet schrijven en een duidelijke visie, was Nolan in staat om de klassieke Batman-strip te vernieuwen en een bioscoopsucces van een miljard dollar te creëren. De trilogie zal de komende jaren nog steeds worden beschouwd als een van de beste actiefilmfranchises.

Aanbevolen: