Wie was Johnny Galecki voor 'The Big Bang Theory'?

Inhoudsopgave:

Wie was Johnny Galecki voor 'The Big Bang Theory'?
Wie was Johnny Galecki voor 'The Big Bang Theory'?
Anonim

We werden allemaal verliefd op de onhandige, piepende, nerdy Leonard Hofstader in The Big Bang Theory. Zijn geduld met Sheldons eigenaardigheden, zijn toewijding aan Penny, zijn slimme comebacks en zijn obsessie voor stripboeken. Leonard werd de trouwe vriend en kamergenoot die we allemaal wilden hebben.

Johnny Galecki, bekend om zijn rol als Leonard Hofstader, is geen nieuweling in televisie of Hollywood. Hij heeft een levenslange ervaring die hem naar de rol heeft geleid die hem tot een begrip maakte. Als we terugkijken op zijn leven, zien we het pad dat hem naar de vaste positie in de geschiedenis van de televisie leidde.

8 Jeugd

Hoewel Galecki een Amerikaans staatsburger is, is hij eigenlijk geboren in Bree, België. Zijn vader, een lid van de Amerikaanse luchtmacht, was daar gestationeerd in de tijd dat Galecki werd geboren. Op driejarige leeftijd verhuisde het gezin terug naar Chicago, waar zijn moeder hypotheekadviseur was en zijn vader les gaf aan blinde veteranen in het VA-ziekenhuis.

7 Vroege carrière

We hebben allemaal een kinderdroom van wat we als volwassene zouden worden. Sommigen willen astronaut worden, anderen willen president worden. Johnny Galecki wilde acteren. Volgens een verklaring van zijn moeder zei Galecki tegen haar: "Mam, ik kom op tv, en ik bedoel niet als ik groot ben."

Twee jaar later, op zesjarige leeftijd, ging Galecki naar zijn eerste open auditie. Naar verluidt probeerden zijn ouders hem af te leiden met sport, maar tevergeefs. Dat jaar landde hij zijn eerste rol in de musical Fiddler on the Roof in Chicago. Dat zou een kettingreactie veroorzaken die ertoe leidde dat hij op 11-jarige leeftijd een bekende naam werd in de theaterscene van Chicago.

6 Inbreken in Hollywood

Slechts drie jaar nadat hij een vaste waarde was geworden in de theaterscene van Chicago, bevond hij zich in zijn eerste Hollywood-filmrol in Prancer. Hoe geweldig dit ook was, het zou niet zijn grote doorbraak zijn. Dat wordt toegeschreven aan zijn rol in een kerstklassieker.

In 1989 werd Galecki gecast als de zoon van Chevy Chase in National Lampoon's Christmas Vacation. Met meer dan $ 71 miljoen aan de binnenlandse kassa, werd de ongebruikelijke komedie een hoofdbestanddeel van het vakantieseizoen voor miljoenen fans. Tijdens zijn tijd dat hij Rusty speelde, kon Galecki insidertrucs leren voor komische timing van Chevy Chase zelf, die Galecki leuk vond.

5 Verhuizen naar Los Angeles

Met dit nieuwe succes nam de familie Galecki de beslissing om naar Los Angeles te verhuizen, maar realiseerde zich al snel dat ze de Windy City misten en teruggingen naar Chicago. Om zijn carrière voort te zetten, verbleef Galecki in Los Angeles, onder contract voor een show met Robert Urich genaamd American Dreamer. De 15-jarige woonde alleen in een grote stad.

Hoewel veel 15-jarigen misbruik zouden maken van de vrijheid en die zouden gebruiken als een excuus om wild en vrij te leven, zou Galecki behoorlijk tam zijn in zijn studio-appartement. Hij vermeed de partyscene en concentreerde zich in plaats daarvan op zijn acteerwerk. Later zou hij de ervaring omschrijven als 'niet leuk' en 'intimiderend'.

4 Tragedie

Het verhaal van Galecki is niet zonder tranen. Toen Galecki 16 was, kreeg hij het nieuws dat zijn vader was omgekomen bij een auto-ongeluk. Toevallig verloor zijn uiteindelijke tegenspeler Jim Parsons, die Sheldon Cooper speelt in The Big Bang Theory, ook op jonge leeftijd zijn vader.

Vooraanstaande experts zeggen dat het op jonge leeftijd verliezen van een ouder zoals Galecki en Parsons een van de meest traumatische ervaringen is die een kind kan hebben. Kinderen die de dood van een ouder meemaken, hebben meer kans op psychische problemen, problemen op school (waaronder minder succes en een grotere kans op schooluitval), een lager zelfbeeld en risicovol gedrag.

Ondanks de statistieken lijkt het erop dat Galecki erin slaagde de dood van zijn vader te verwerken, zijn aandacht te richten op acteren en meer spraakmakende rollen te gaan spelen.

3 Rijzende ster

In 1991 werd Galecki gecast als de zoon van Roseanne Barr in de tv-film Backfield in Motion. Barr hield zo veel van Galecki dat ze hem vroeg om in haar populaire sitcom te verschijnen. Deze unieke verschijning veranderde in een terugkerende rol. John Goodman, die de echtgenoot van Roseanne Barr speelde in de sitcom, zei: "Als hij een van die kleine knuffelberen was bij een carny, had hij een 'Wuv Me'-t-shirt aan. Mensen willen gewoon voor hem zorgen."

Na deze rol kwamen er een aantal anderen op zijn pad, waaronder:

  • Suicide Kings (1997)
  • The Opposite Sex (1997)
  • Norm (1999)
  • Bounce (2000)
  • Bookies (2003)
  • Hoop en Geloof (2003)
  • Mijn naam is Earl (2005)
  • Mijn jongens (2006)

2 Leonard Hofstadter worden

Een van de voormalige producers van Roseanne was Chuck Lorre. Tijdens zijn tijd in de sitcom leerde hij Galecki kennen. Op het moment dat Lorre The Big Bang Theory wilde casten, had Galecki zijn aandacht verlegd naar een opleiding tot loodgieter. Over die tijd vertelde hij Larry King over Larry King Now: "Ik was in Wisconsin in de Kohler-fabriek toen ik werd gebeld om ergens een gastrol te geven en dat leidde tot mijn Broadway-debuut en toen ik daar was, Chuck gebeld over Big Bang."

Toen de casting voor het eerst werd besproken, werd Galecki oorspronkelijk gezocht voor de rol van Sheldon Cooper. Galecki legde uit dat hij zich meer op zijn gemak voelde als Leonard en dat hij een rol wilde proberen met meer romantische mogelijkheden, waardoor hij zeker zou wedden op de rol van Leonard.

1 Vandaag

Vandaag geniet Galecki van zijn leven en zijn hobby's. Als een zelfverklaarde 'motornerd' rijdt hij op een Harley Davidson Softail Delux. Omdat hij gelooft dat "we nooit moeten stoppen met leren", besteedde hij tijd aan het leren spelen van de cello toen hij begin twintig was en omarmt hij wereldreizen, schilderen, muziek en wandelen, vooral met zijn hond, Vera.

In november 2019 werd Galecki vader toen hij en zijn vriendin, Alaina Meyer, hun eerste kind kregen, een jongen die ze Avery noemden. In 2018 probeerde Galecki te produceren met een CBS-sitcom Living Biblically die helaas niet aansloeg.

Op zijn 360 hectare grond in Santa Margarita, Californië, heeft hij wijngaarden en een blokhut, perfect voor een toevluchtsoord voor het publiek. Vandaag kunnen we aannemen dat hij geniet van een welverdiende pauze en wacht op het volgende grote ding.

Aanbevolen: