Wie was Jim Parsons voor 'The Big Bang Theory'?

Inhoudsopgave:

Wie was Jim Parsons voor 'The Big Bang Theory'?
Wie was Jim Parsons voor 'The Big Bang Theory'?
Anonim

In het echte leven werken veel mensen jarenlang in dezelfde baan. Aan de andere kant van het spectrum springen veel professionele acteurs van de ene rol naar de andere en krijgen ze nooit de kans om hun beroemde personages opnieuw te bezoeken.

In het geval van televisieacteurs die lange tijd in dezelfde serie spelen, krijgen ze vaak de kans om hun uitvoering echt uit te werken. Hoewel dat een goede zaak is, is het nadeel van jarenlang in één rol te blijven, dat het voor fans moeilijk kan zijn om de acteur in kwestie in een andere rol te zien.

Jim Parsons Rode Loper
Jim Parsons Rode Loper

In het geval van Jim Parsons, sinds hij het recht verdiende om Sheldon Cooper van The Big Bang Theory te spelen, is hij een steunpilaar van de televisie geweest voor miljoenen fans. In feite heeft Parsons Sheldon Cooper zo lang tot leven gebracht dat sommige jonge fans van het personage zich misschien geen tijd herinneren voordat het personage zijn televisiedebuut maakte. Ook al is dat waar, dat betekent niet dat Parsons niets interessants van plan was in de jaren voordat hij begon te spelen in The Big Bang Theory.

Jim's Early Love

Lang voordat Jim Parsons een televisiesuperster werd, was hij een gewone jongen die werd geboren en getogen in Houston, Texas. In tegenstelling tot de meeste jongeren die ervan dromen één ding te zijn als ze opgroeien, om vervolgens volledig van gedachten te veranderen als ze ouder worden, zou Parsons zijn passie al vroeg in zijn leven hebben gevonden.

Blijkbaar werd Jim Parsons, toen hij nog maar zes jaar oud was, gecast als de kola-kolavogel in een schoolproductie van 'The Elephant Child' van Rudyard Kipling. Terwijl hij sprak met de Los Angeles Times over die rol, zei Parsons: "Ik weet niet of ik goed was … maar ik heb duidelijk een bug opgevangen". Van daaruit liet Parsons de verslaggever nog een andere manier zien waarop die rol een impact op zijn leven had terwijl hij het lied van de kola kola uit het hoofd zong.

Jonge Jim Parsons
Jonge Jim Parsons

Nadat Jim Parsons zijn acteerdebuut had gemaakt, zou hij rollen gaan spelen in andere schoolproducties, waaronder een enscenering van het toneelstuk "Noises Off". In de jaren daarna heeft Parsons gezegd dat die rol volgens hem een enorme impact op zijn leven had. Dat is het geval omdat Parsons zegt dat hij "volledig verbonden was met de rol (hij) die hij speelde en voor het eerst echt begon te begrijpen wat het betekende om eerlijk te zijn op het podium".

Jim's vroege rollen

Door de jaren heen zijn er heel veel acteurs geweest die succes hebben gevonden op Broadway, ook al wisten de meeste mensen niet dat ze op het podium speelden. De meeste fans van Jim Parsons hebben bijvoorbeeld geen idee dat hij, voordat hij Sheldon werd, vele jaren op het podium heeft gestaan. In feite zou Parsons gedurende drie jaar in zeventien toneelstukken hebben gespeeld en was hij een van de oprichters van een theatergezelschap genaamd Infernal Bridegroom Productions.

Jim Parsons Grden staat achter de schermen
Jim Parsons Grden staat achter de schermen

Naast de vroege theaterinspanningen van Jim Parsons, kreeg hij ook rollen in een paar moves en tv-shows voordat hij zich bij de cast van The Big Bang Theory voegde. Zo verscheen Parsons in zeven afleveringen van de show Judging Amy en speelde hij een eenmalig personage in de sitcom Ed. Wat de film betreft, speelde Parsons rollen in verschillende films, waaronder 10 Items of Less en School for Scoundrels. Met name speelde Parsons een personage genaamd Tim die voor het restaurant Medieval Times werkt als een ridder in de Zach Braff-film Garden State.

Gemiste kansen

Ook al genoot Jim Parsons veel succes voordat hij zich bij de cast van The Big Bang Theory voegde, dat betekent niet dat alles ging zoals hij wilde. Tijdens een Glamour-interview werd Parsons bijvoorbeeld gevraagd welke rol hij het liefst wilde, maar niet kreeg. Zonder ook maar iets te missen, onthulde Parsons dat er een show was waar hij wanhopig naar op zoek was, maar die hij miste.

“Er was een seizoen lang een show genaamd Out of Practice die producer Christopher Lloyd [van Modern Family] deed, en dat wilde ik heel erg graag. Ik werd teruggebeld en zo en ging ver genoeg [in het proces] om teleurstellend te zijn als het niet gebeurde.”

Jim Parsons Het kantoor
Jim Parsons Het kantoor

In 2020 onthulde Jim Parsons ook dat hij auditie had gedaan voor The Office, wat een geweldige openbaring was voor fans van die show en The Big Bang Theory. Natuurlijk had The Office een van de beste casts in de televisiegeschiedenis, dus het was maar goed dat Parsons niet een van de rollen van de show kreeg. Bovendien heeft Parsons, doordat hij niet deelnam aan de cast van The Office, de vrijheid kreeg om Sheldon Cooper te spelen en tussen The Big Bang Theory en Young Sheldon brengt hij dat personage sinds 2007 tot leven.

Aanbevolen: