Hoe Howard Stern al die jaren heeft vermeden om te worden geannuleerd

Inhoudsopgave:

Hoe Howard Stern al die jaren heeft vermeden om te worden geannuleerd
Hoe Howard Stern al die jaren heeft vermeden om te worden geannuleerd
Anonim

Howard Stern is de originele shock-jock. De eeuwig controversiële radiopresentator weet vrijwel altijd precies wat hij niet moet zeggen, maar zegt het toch, wat leidt tot talloze vetes met beroemdheden. Hij heeft carrière gemaakt door luid, lomp en vooral schaamteloos seksistisch te zijn. Naast zijn fascinatie voor het seksleven van zijn gasten, die bijna altijd leidt tot chauvanistische opmerkingen, is Stern beschuldigd van racisme omdat recentelijk opnieuw beelden van hem in blackface zijn opgedoken.

En toch, ondanks al deze controverse, is hij niet geannuleerd. Dit is zeker een geweldige prestatie voor zo'n verdeeldheid zaaiend figuur. Dit is hoe Howard Stern al die jaren heeft voorkomen dat hij werd geannuleerd.

8 Hij is niet langer relevant

In tegenstelling tot recent geannuleerde celebs zoals Matt Damon en zelfs (mogelijk) Billie Eilish, is Howard Stern tegenwoordig gewoon niet relevant. In de jaren '90 vloog hij hoog, maar nu wordt hij gezien als een enigszins verouderde figuur. Het tijdperk van de jaren '90 was heel anders dan onze zogenaamde 'annuleringscultuur'. In die tijd was anti-censuur de heersende trend, waardoor Stern zo bizar kon zijn als hij wilde. Als Stern in het digitale tijdperk naar voren was gekomen als bijvoorbeeld een buitensporige podcast-host of YouTuber, zou hij nu vrijwel zeker zijn geannuleerd.

7 Howard Stern: Woke Hero?

Een andere reden waarom Howard Stern heeft vermeden om te worden geannuleerd, is dat hij behoorlijk vooruitstrevende opvattingen heeft. Sterker nog, hij heeft zelfs een neiging tot feminisme getoond. Ja echt. In 2003 was Quentin Tarantino te gast in de show van Stern. Ze bespraken uiteindelijk Roman Polanski, wat Tarantino ertoe bracht enkele nogal schokkende opmerkingen te maken ter verdediging van de in ongenade gevallen filmmaker. Hij ontkende dat Polanski een 13-jarig kind had verkracht en beweerde dat de ontmoeting met wederzijdse instemming was.

Dit maakte Stern woedend, die een vernietigende aanval op de Kill Bill-regisseur lanceerde. "Hoe zou je kunnen verdedigen… Kijk, ik begrijp dit niet. Hoe komt het dat Hollywood deze gek omarmt, deze regisseur die een 13-jarige heeft verkracht?" vroeg een geërgerde Stern, met de steun van zijn co-host Robin Quivers.

6 Zijn gebreken toegeven is de sleutel

De afgelopen jaren heeft Stern toegegeven fouten te maken en fouten te maken, maar zegt nu dat hij in therapie is om met zijn demonen om te gaan. Een groot deel van de reden waarom beroemdheden worden geannuleerd, is dat ze geen vergrijp erkennen totdat ze zijn geannuleerd. Beroemdheden die al vroeg hun fouten toegeven, krijgen vaak publieke steun. Zoals opgemerkt door de New York Times, heeft Stern herhaaldelijk gezegd dat hij een veranderd man is.

5 Hij verontschuldigde zich voor zijn problematische acties

Evenzo verontschuldigde Stern zich onmiddellijk toen er video's van hem opdoken waarin hij racistische opmerkingen gebruikte en een blackface aantrok. Excuses zijn van het grootste belang in het tijdperk van annulering. Hij gaf ook een lange uitleg waarom hij in het verleden mensen probeerde te choqueren.

"De s die ik deed was verdomd gek," zei hij. "Ik zal de eerste zijn om toe te geven. Ik zal niet teruggaan om die oude shows te bekijken; het is alsof, wie is die man. Maar dat was mijn shit, dat is wat ik deed en ik bezit het … Het was iets in mij, een drive die je niet zou geloven. Als jonge man wilde ik slagen op de radio en ik wilde helemaal gek worden. Emotioneel kostte het me veel."

4 Hij is afgezwakt

Het is waar dat Stern niet helemaal de shock-jock is die hij vroeger was. Dit is een groot deel van de reden waarom hij niet is geannuleerd. De meeste millennials en die van Gen-Z hebben zijn beledigende interviews in het verleden niet eens gehoord en degenen die zich wel afstemmen op de show van Stern, krijgen alleen zijn moderne, afgezwakte persona voorgeschoteld.

3 Zijn haat voor Trump wordt geprezen

Howard Stern is een vocale tegenstander van Donald Trump. Dat maakt tegenwoordig veel uit. Ondanks een aantal behoorlijk gruwelijke Tweets over pedofilie, vermeed Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn bijvoorbeeld om te worden geannuleerd omdat zijn dreigende annulering werd beschouwd als een alt-right heksenjacht georkestreerd door Trump-aanhangers. Evenzo werkt Sterns intense oppositie tegen Trump zeker in zijn voordeel.

2 Hij heeft zich gericht op anti-maskers

Net als zijn afkeer van Trump, heeft Sterns standpunt over maskers hem tot een soort progressieve held gemaakt tijdens de coronaviruspandemie. "Ik heb duidelijk gemaakt dat ik er niet tegen kan om mensen zonder masker rond te zien lopen", zei hij in zijn show, voordat hij de spot dreef met antimaskers en mensen die sceptisch staan tegenover de wetenschap. "Vrijheid betekent niet dat je kunt doen wat je maar wilt, wanneer je maar wilt," vervolgde hij.

1 Kan hij nog steeds geannuleerd worden?

Howard Stern is voorlopig misschien veilig voor annulering, maar dat betekent niet dat hij in de toekomst niet zal worden geannuleerd. Hoewel zijn seksistische opmerkingen en het gebruik van racistische opmerkingen tegen zwarte mensen goed gedocumenteerd zijn, zijn er andere zeer problematische skeletten in zijn kast die nog niet zijn opgegraven door Millennials en Gen-Z.

Stern gebruikte bijvoorbeeld vaak racistische opmerkingen tegen Aziatische mensen in zijn radioshow. Hij maakte ook extreem beledigende opmerkingen over de zangeres Selena nadat ze in 1995 werd vermoord. Natuurlijk heeft de overgrote meerderheid van de zellenials absoluut geen idee wie Selena was, maar het is nooit te laat voor deze indiscreties uit het verleden om Stern te achtervolgen. Alleen de tijd zal het leren…

Aanbevolen: