Alles wat Anne Hathaway en Julie Andrews hebben gezegd over 'The Princess Diaries

Inhoudsopgave:

Alles wat Anne Hathaway en Julie Andrews hebben gezegd over 'The Princess Diaries
Alles wat Anne Hathaway en Julie Andrews hebben gezegd over 'The Princess Diaries
Anonim

Klaar om je oud te voelen? The Princess Diaries is deze zomer net 20 jaar geworden. Het verstrijken van de tijd maakt ons gek (serieus, was 2001 niet, zoals gisteren?), maar dat betekent niet dat we het speciale jubileum niet vieren, net als iedereen op internet. Anne Hathaway schittert als Mia Thermopolis, een nerdy, onopvallende tiener wiens leven op zijn kop staat als ze erachter komt dat haar overleden vader koninklijk bloed had, waardoor ze een prinses werd. Haar grootmoeder, de vorstelijke en elegante koningin Clarisse Renaldi, die Mia moet inwijden in het koninklijke leven, wordt gespeeld door Julie Andrews (prachtig, kunnen we toevoegen).

Ze vormen een fantastisch paar op het scherm en de film is een feelgood-hit die zowel volwassenen als jongeren aanspreekt. Het vervolg The Princess Diaries 2: Royal Engagement is eveneens geliefd, dus het is geen wonder dat fans oplichten over het 20-jarig jubileum. Om dit te vieren, hebben we gekeken naar alles wat Anne Hathaway en Julie Andrews over de film hebben gezegd.

8 Anne Hathaway wist dat het een hit zou worden

“Ik kreeg het script, het had gewoon dat gevoel”, zei Anne Hathaway tijdens een recent interview. "Ik raakte het aan en het was elektrisch." De regisseur van de film, Garry Marshall, was daar echter niet zo zeker van. Naar verluidt vertelde hij Anne dat je nooit kunt zeggen of een film een hit wordt of niet, en het enige waar je controle over hebt, zijn de herinneringen die je op de set maakt. "Dus laten we wat herinneringen maken," zei hij.

7 Julie Andrews bedacht veel van de details over Genovia

Julie Andrews herinnert zich hoe leuk het was om enkele van de fijnere details over het fictieve land Genovia en koningin Clarisse Renaldi uit te vinden en ze was heel blij dat Garry Marshall haar zo inventief liet zijn. Naar verluidt vroeg hij haar wat zij dacht dat Genovia's belangrijkste exportproduct zou moeten zijn, en ze besloot dat Genovia prachtige peren zou gaan telen. "Ik verzon het allemaal in een opwelling en zei: 'Nou, ik denk dat ze prachtige peren zouden telen… en de nonnen zouden waarschijnlijk kant maken.' Nou, we hadden overal peren en ook overal kant."

6 Anne Hathaway wilde altijd al met Garry Marshall werken

De Oscarwinnaar was destijds geen ster; The Princess Diaries was eigenlijk haar allereerste langspeelfilm. Dus ze was vrij gemakkelijk door de sterren getroffen en herinnert zich "in paniek te raken" toen ze regisseur Garry Marshall ontmoette tijdens audities. "Pretty Woman was mijn favoriete film toen ik opgroeide", zegt ze. Ze legde uit dat ze dacht: “Ik maak kennis met de directeur daarvan, wat bijzonder. Oh mijn God, hij komt ook uit die film Soapdish waar ik van hou.”

5 Beiden hebben commentaar geleverd op de mogelijkheid van een derde 'Princess Diaries'-film

Na het enorme succes van The Princess Diaries en The Princess Diaries 2: Royal Engagement, hebben fans natuurlijk op de sterren gedrukt voor elk woord over de mogelijkheid van een derde film in de serie. Nog in het voorjaar van 2020 hebben Anne Hathaway en Julie Andrews commentaar gegeven op het idee. "Het is net zo belangrijk voor ons als voor jou, en we willen niets leveren totdat het klaar is, maar we werken eraan", vertelde Anne Hathaway aan Andy Cohen op Watch What Happens Live. Het is alleen dat we het niet willen, tenzij het perfect is, omdat we er net zoveel van houden als jullie ervan." Julie Andrews bevestigt dat ze het opnieuw zou doen als de kans zich voordeed, maar legt uit: "Ik word ontzettend oud en grillig. Ik weet niet zeker of het de juiste timing is, maar ik denk dat het heerlijk zou zijn om weer met Annie samen te werken."

4 Anne Hathaway noemde werken met Julie Andrews 'magisch'

Welk klein meisje verafgoodde Julie Andrews niet toen ze opgroeide? Mary Poppins en The Sound of Music waren nietjes in veel huizen, en die van Anne Hathaway was niet anders. Ze zei dat de hoofdrol tegenover Julie Andrews 'een droom was die uitkwam'. "Om het te maken en elke dag op de set te zijn, moet ik Julie Andrews elke dag knuffelen", zegt ze. “Dat deel was ook heel, heel, heel magisch. Toen kwam het uit en werd het ontvangen. Dat deel was trouwens zelfs magisch.”

3 Beide actrices zijn dankbaar dat ze creatieve inbreng hebben

Anne Hathaway zei dat Garry Marshall de acteurs veel creatieve input gaf. Ze had een hand in het creëren van de scène met gebroken haarborstels en de poriestrook die haar personage in de film draagt. En de scène waarin ze uitglijdt en v alt op tribunes? Dat deed zij ook. Julie Andrews zegt dat ze haar personage, de koningin van Genovia, meer een afspiegeling moest laten zijn van haar echte persoonlijkheid, waardoor het nog leuker werd om aan te werken.

2 Anne Hathaway heeft het gevoel dat ze de loterij heeft gewonnen

Anne Hathaway grapte dat The Princess Diaries haar veranderde in 'een superster voor zesjarigen.” In een recente tweet ter herdenking van de 20ste verjaardag van de film, schreef ze: “Er gebeuren wonderen… Gelukkige 20e verjaardag aan theprincessdiaries, oftewel de film die duizend sleepovers lanceerde ?.” “Ik leef mijn leven alsof ik heb gewonnen de loterij", zei Hathaway ooit in een interview. "Niet alsof ik beroemd was."

1 Anne Hathaway houdt vol dat haar onhandigheid haar de rol heeft gegeven

Anne Hathaway dankt haar onhandigheid door haar te helpen de rol van Mia te bemachtigen, haar eerste filmrol. Ze herinnert zich dat ze tijdens de auditie van haar stoel viel en daarmee de deal bezegelde. Ik denk dat hij daar het meest van onder de indruk was', herinnert Hathaway zich. Ze denkt dat dat haar geliefd maakte bij Garry Marshall. Ze kreeg de rol na slechts één auditie!

Aanbevolen: