Deze iconische muziekvideo's zijn gemaakt met een heel laag budget

Inhoudsopgave:

Deze iconische muziekvideo's zijn gemaakt met een heel laag budget
Deze iconische muziekvideo's zijn gemaakt met een heel laag budget
Anonim

In deze tijd kan de perfecte video het verschil maken of een luisteraar een nummer een kans geeft of niet. Een goede visuele begeleiding van een goed muziekstuk kan het verloop van de carrière van een artiest veranderen. Tegenwoordig besteden belangrijke muzikanten veel tijd en geld om ervoor te zorgen dat hun visie goed wordt weergegeven op de officiële videoclips.

Maar wat gebeurt er met nieuwe artiesten? Niet iedereen heeft het geld om audiovisuele meesterwerken te maken, en vooral bands en muzikanten die net beginnen, hebben waarschijnlijk het meest een goede video nodig om ze bekendheid te geven. Op die momenten is creativiteit alles. En zo zijn deze iconische muziekvideo's gemaakt.

7 Sinead O'Connor - "Nothing Compares 2 U"

In 1990, met de release van een Prince-cover, werd Sinead O'Connor de meest spraakmakende zangeres van de vroege jaren '90. Iedereen die destijds naar MTV keek, heeft haar video voor het nummer "Nothing Compares 2 U" gezien. Het is een iconisch stuk geworden vanwege de emotie die Sinead er doorheen heeft gekanaliseerd. Het lied gaat over het wanhopig missen van iemand, en niet zo lang geleden had ze haar moeder verloren bij een auto-ongeluk. De video toonde voornamelijk haar gezicht terwijl ze zong, en op een gegeven moment begonnen de tranen uit haar ogen te vallen. Hoewel het niet gepland was, maakte het de video des te ontroerender. Omdat het zo eenvoudig was, en omdat Sinead nog een superster moest worden, kostte de productie niet veel, maar dat weerhield het er niet van om een van de beste video's van die tijd te zijn.

6 Hozier - "Take Me To Church"

Met het nummer "Take Me To Church" werd Andrew Hozier-Byrne, ook bekend als Hozier, van de ene op de andere dag een succes. Het verhaal over hoe dit nummer en de video tot stand kwamen is zeer indrukwekkend. Andrew had het nummer gratis op Bandcamp uitgebracht, en omdat het een grote vlucht leek te nemen, besloot hij er een video over te maken. Hij was op dat moment geen beroemde artiest, dus werkte hij samen met een theatergroep die graag deel uitmaakte van het project.

De hele video kostte €1.500 (iets meer dan $1.700 USD) en is sindsdien meer dan een miljard keer bekeken. Het nummer gaat over het aanbidden van je partner en het vergelijken van het liefhebben van hen met een religieus ritueel, en terwijl Andrew praat over een vrouw in het nummer, beeldt de video een homostel af dat ontsnapt aan de vervolging van een homofobe bende. Hozier is altijd een pleitbezorger geweest voor homorechten, en dit was nog maar het begin van zijn betrokkenheid bij deze geweldige zaak.

5 Arctic Monkeys - "Ik wed dat je er goed uitziet op de dansvloer"

Tegenwoordig zijn de Arctic Monkeys een van de meest populaire rockbands, en het nummer "I Bet You Look Good On The Dancefloor" heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het opbouwen van hun carrière. Het was een single van hun debuutalbum uit 2006, Whatever People Say I Am, That's What I'm Not, en het kwam eind 2005 uit. Het werd vrij snel nummer 1 in het Verenigd Koninkrijk en tot op de dag van vandaag is het een van hun grootste hits. De video was een van de eenvoudigste, goedkoopste en toch ongelooflijke producties die ze maakten. Het is eigenlijk gewoon een live optreden in de studio, en het begint met zanger Alex Turner die de band voorstelt aan een klein publiek en hen waarschuwt om "de hype" van hun groep niet te geloven. Het werd gefilmd met drie Ikegami 3-buizen kleurencamera's uit de jaren '80 om het er vintage uit te laten zien, maar dat was zo'n beetje het enige dure detail.

4 Fatboy Slim - "Praise You"

DJ Fatboy Slim zat in nogal wat bands voordat hij aan zijn succesvolle solocarrière begon. Hij was in The Housemartins en Beats International, waar hij met beiden nummer één singles bereikte, en vervolgens in Freak Power en Pizzaman, groepen die goed bekend waren in Engeland. Daarna bracht hij zijn solowerk uit, en een heel belangrijk onderdeel daarvan was het nummer "Praise You" uit 1999 van zijn tweede album You've Come a Long Way, Baby. De video kostte naar verluidt slechts $ 800 en bevatte een dansgroep die optrad als een flashmob. Een van de redenen waarom hij het met zo'n laag budget kon produceren, was omdat hij geen toestemming vroeg om de locatie te gebruiken waar ze het opnamen, maar aangezien niemand schade aanrichtte, waren er geen gevolgen.

3 Coldplay - "Shiver"

Shiver was een single van Coldplay's debuutalbum uit 2000, Parachutes. Sinds het begin heeft de band van Chris Martin tophits gemaakt, en hoewel "Shiver" destijds niet hun populairste single was, is het sindsdien een iconisch nummer geworden en behoort het tot de favorieten van de fans.

De video was erg ingetogen en duidelijk, en gemaakt met weinig geld. Het is gewoon de band die in een kleine studio speelt, en op de achtergrond is er een gele wereldbol, net zoals die op de hoes van Parachutes. De video kreeg veel aandacht op MTV.

2 Oase - "Shakermaker"

Zelfs voor de release van hun debuutalbum Absoluut, Misschien was het duidelijk dat Oasis een belangrijke band zou worden. Ze hadden de singles "Live Forever", "Supersonic" en "Shakermaker" uitgebracht en ze waren allemaal zowel commercieel als kritisch succesvol geweest, maar het opnemen van het album duurde lang vanwege meningsverschillen binnen de band. Wat betreft het nummer Shakermaker heeft de band een mooie maar simpele en goedkope video uitgebracht. Het laat zien hoe ze voetballen buiten het huis waar de gebroeders Gallagher opgroeiden, en toont ook een paar foto's van zelfgemaakte kindervideo's. Op een gegeven moment laat Liam Gallagher de camera het album Red Rose Speedway zien van een van zijn favoriete artiesten, Paul McCartney.

1 Florence + The Machine - "Kiss With A Fist"

Florence + The Machine is zonder twijfel een onvergelijkbare band. Niet alleen vanwege hun zeer originele geluid, maar ook vanwege hun boeiende esthetiek en de ongelooflijke podiumpresentatie van Florence Welch. De band bracht in 2009 hun debuutstudio-album Lungs uit en hoewel de nummers complex en betoverend waren, werden de video's gemaakt volgens het budget van een band die nog een commercieel succes moest worden. Het nummer "Kiss With A Fist" was een van de singles en de video was indrukwekkend, maar eenvoudig. Het kenmerkte Florence die voor een witgekleurde achtergrond stond, grillig danste met een groot bloemstuk en soms boos werd. Het nummer gaat over de giftige kant van liefde, en over twee mensen die op elkaars knoppen drukken, maar nog steeds een diepe liefde voor elkaar hebben.

Aanbevolen: