American Horror Story': welk castlid de meeste afleveringen in de show is geweest

Inhoudsopgave:

American Horror Story': welk castlid de meeste afleveringen in de show is geweest
American Horror Story': welk castlid de meeste afleveringen in de show is geweest
Anonim

Toen American Horror Story in 2011 in première ging, had niemand kunnen vermoeden hoe groot het succes van deze anthologie-horrorserie zou worden. AHS had niet alleen altijd hoge kijkcijfers, maar kreeg bijna altijd positieve recensies van critici. Sinds de première van de show zijn er 106 afleveringen uitgezonden en er komen er nog meer - AHS is al vernieuwd tot en met seizoen 13.

Vandaag bekijken we de cast van American Horror Story en rangschikken we ze op basis van het aantal afleveringen van de show waarin ze verschenen. Van Kathy Bates totSarah Paulson - blijf scrollen om erachter te komen wie de lijst nog meer heeft gemaakt.

10 Cheyenne Jackson - 43 afleveringen

De aftrap is de Amerikaanse acteur en zanger Cheyenne Jackson, die zich in 2015 bij American Horror Story voegde. Behalve in American Horror Story, is de acteur vooral bekend van zijn werk aan NBC's 30 Rock en Fox's Glee. Jackson is tot nu toe in vier seizoenen van AHS verschenen, of om preciezer te zijn, in 43 afleveringen, met als laatste seizoen het achtste seizoen uit 2018, maar we zijn er zeker van dat we meer van hem zullen zien in de komende seizoenen.

9 Emma Roberts - 46 afleveringen

Volgende op de lijst is Emma Roberts, die zich bij AHS voegde tijdens het derde seizoen, getiteld American Horror Story: Coven. Behalve Coven, waar ze een telekinetische heks speelde, verscheen Roberts ook in vier andere seizoenen van AHS.

Ze heeft ook samengewerkt met de AHS-maker Ryan Murphy aan een horror-komedieserie Scream Queens, waarin ze een hoofdrol speelde. Emma Roberts is tot nu toe in 46 afleveringen van AHS verschenen, wat betekent dat ze direct na Cheyenne Jackson op de lijst van vandaag staat.

8 Angela Bassett - 48 afleveringen

Laten we verder gaan met Angela Bassett, die je misschien herkent uit populaire films zoals Olympus Has Fallen, Black Panther en Avengers: Endgame. Bassett kwam voor het derde seizoen bij AHS, net als Emma Roberts. Na een hoofdrol in Coven, verscheen de actrice ook in andere AHS-seizoenen zoals Freak Show, Hotel, Roanoke en Apocalypse. Tot nu toe is Angela Bassett in 48 afleveringen van AHS verschenen en haar fans wachten geduldig op haar terugkeer.

7 Jessica Lange - 53 afleveringen

jessica-lange
jessica-lange

Elke AHS-fan zal het erover eens zijn dat Jessica Lange en haar iconische personages een grote rol hebben gespeeld bij het zo iconisch maken van deze show. Jessica Lange voegde zich bij de cast voor het eerste seizoen van AHS, maar ze verliet de show na seizoen vier. "Toen ik oorspronkelijk akkoord ging om dit te doen, was het voor één seizoen", zei Lange in een interview met Deadline, eraan toevoegend dat Ryan Murphy haar later benaderde voor nog een seizoen."In plaats daarvan stemde ik ermee in om nog drie seizoenen te doen. Ik heb geen spijt of bedenkingen bij die beslissing. Maar er komt altijd een einde aan alles", aldus de actrice. Lange is verschenen in in totaal 53 afleveringen.

6 Frances Conroy - 58 afleveringen

frances-conroy
frances-conroy

Actrice Frances Conroy, die vooral bekend staat om haar werk aan HBO's Six Feet Under, is de volgende op de lijst. Conroy maakte sinds seizoen één deel uit van American Horror Story, waar ze het personage van Moira O'Hara speelde. Sindsdien is Conroy nog zeven seizoenen van de show verschenen, met als laatste Double Feature, die in augustus van dit jaar werd uitgebracht.

Tot nu toe is Frances Conroy verschenen in in totaal 58 afleveringen van AHS, maar haar positie op deze lijst kan veranderen, afhankelijk van in hoeveel afleveringen van het huidige seizoen ze verschijnt.

5 Kathy Bates - 58 afleveringen

kathy-bates
kathy-bates

Laten we verder gaan met de Academy Award-winnende actrice Kathy Bates, die sinds 2013 deel uitmaakt van de AHS-cast toen ze meedeed aan het derde seizoen van de show. Bates ontving haar tweede Emmy Award voor haar rol als Delphine LaLaurie. Tot nu toe was ze te zien in vijf van de tien AHS-seizoenen. Bates zou ook in het huidige seizoen schitteren, maar ze werd vervangen door Frances Conroy nadat Bates om gezondheidsredenen afhaakte. De actrice is tot nu toe in 58 afleveringen van de show verschenen.

4 Lily Rabe - 61 afleveringen

De volgende op de lijst is Lily Rabe die in 2011 voor het eerste seizoen bij AHS kwam. De rol van Nora Montgomery was eigenlijk de eerste vaste rol van de actrice in een tv-show. Sindsdien is Rabe in bijna elk seizoen van AHS verschenen - haar enige afwezigheid was in seizoen zeven, getiteld Cult. Lily Rabe is tot nu toe in 58 afleveringen van de show verschenen, en de komende weken zullen er nog meer volgen.

3 Denis O'Hare - 64 afleveringen

De top drie wordt geopend door Deis O'Hare, die tot nu toe in zes seizoenen van AHS is verschenen, met als eerste Murder House, waar hij Larry Harvey speelde. O'Hare heeft ook een terugkerende rol in het lopende seizoen, Double Feature, wat betekent dat zijn aantal afleveringen - dat is 64 afleveringen - waarschijnlijk iets zal veranderen.

2 Sarah Paulson - 95 Windows

De nummer twee op de lijst van vandaag is Sarah Paulson, die in 2011 voor het eerst bij de cast kwam. Sindsdien is Paulson in bijna elk seizoen verschenen, behalve in 1984. De actrice speelt momenteel de hoofdrol als Tuberculosis Karen in AHS: Double Feature. Sarah Paulson is vanaf nu in 95 afleveringen verschenen. maar afhankelijk van het aantal afleveringen van het huidige seizoen waarin ze verschijnt, kan haar totale aantal afleveringen gemakkelijk oplopen tot 100.

1 Evan Peters - 100 afleveringen

evan-peters
evan-peters

De acteur die in de meeste afleveringen van American Horror Story is verschenen, is niemand minder dan Evan Peters. De acteur kreeg dankzij AHS eigenlijk zijn grote doorbraak in Hollywood. Hij maakt al vanaf het begin deel uit van de cast en speelt sindsdien in bijna elk seizoen, behalve in 1984. Zijn totale aantal afleveringen staat nu op 100 afleveringen, wat de komende weken zal toenemen, aangezien hij momenteel de hoofdrol speelt in het nieuwe seizoen van AHS.

Aanbevolen: