Dakota Johnson: wat heeft ze gedaan sinds de Fifty Shades-trilogie eindigde?

Inhoudsopgave:

Dakota Johnson: wat heeft ze gedaan sinds de Fifty Shades-trilogie eindigde?
Dakota Johnson: wat heeft ze gedaan sinds de Fifty Shades-trilogie eindigde?
Anonim

Dakota Johnson's acteercarrière begon oorspronkelijk in 1999, maar het was pas in het jaar 2015 dat ze haar doorbraak in de Hollywood-rangen vond. Dit was het jaar waarin ze samen met Jamie Dornan speelde in de langverwachte bewerking van bestseller Vijftig tinten grijs. Net als het boek veranderde de film in een trilogie die eindigde in 2018.

Nu ze klaar is met het spelen van het personage dat haar een grote aanspraak op roem opleverde, vroegen we ons af wat Dakota Johnson vervolgens met haar carrière zou kunnen doen. Voor degenen die zich nog steeds afvragen wat ze heeft uitgespookt sinds de trilogie eindigde, kijk niet verder dan deze lijst.

10 Kritische toejuiching in Suspiria

dakota johnson in karakter voor suspiria
dakota johnson in karakter voor suspiria

Hoewel de Fifty Shades-trilogie Dakota Johnson wereldwijde erkenning heeft gegeven, maakten de inhoud en uitvoering van de film het voor critici moeilijk om haar serieus te nemen als actrice. Ze veranderde van gedachten toen ze samen met Tilda Swinton en Chloe Grace Moretz speelde in Suspiria, een remake uit 2018 van een klassieker uit 1977 over een balletstudent die was ingeschreven aan een academie, gehuld in een bovennatuurlijke horrorsamenzwering.

Johnson verbaasde het publiek met haar optreden en kreeg lovende kritieken. Het bereik dat ze in deze rol liet zien, bewees hoeveel potentieel ze heeft en waarom ze serieus moet worden genomen.

9 Winnen van de Robert Altman Award

cast van suspiria viert het winnen van de robert altman award
cast van suspiria viert het winnen van de robert altman award

Meeliften op die laatste inzending, Suspiria beloonde Dakota Johnson niet alleen met talloze lovende recensies die haar prestaties een pluim gaven, maar ook met een prestigieuze prijs. Johnson is nog relatief nieuw in de schijnwerpers en moet nog veel grote prijzen winnen, maar de grootste onderscheiding die ze tot nu toe heeft gekregen is de Robert Altman Award.

Vernoemd naar de legendarische, overleden Oscar-genomineerde regisseur, is het de manier waarop de Independent Spirit Awards een ensemble cast vol voortreffelijke uitvoeringen eren. Johnson deelt deze prijs met al haar castleden.

8 Wonden

dakota johnson en armie harmmer ster in wonden
dakota johnson en armie harmmer ster in wonden

Dakota Johnson voegde toe aan haar cv met serieuze, gecompliceerde drama's op haar cv en speelde ook in Wounds. Johnson schittert naast Armie Hammer van The Social Network, die een barman speelt wiens leven in een reeks ongelukkige gebeurtenissen verandert zodra hij naar huis gaat met een telefoon die niet van hem is in deze psychologische thriller.

Toegegeven, met een goedkeuringsscore van 52% op Rotten Tomatoes, ontving de film gemengde recensies van fans en critici die kritiek hadden op een verhaal dat niet griezelig genoeg is voor zijn genre, maar één consistente lof is gericht op de getalenteerde cast, speciaal voor het werk van Johnson.

7 Pindakaas Valk

Afbeelding
Afbeelding

Vorig jaar uitgebracht, speelt The Peanut Butter Falcon Zack Gottsagen de hoofdrol als Zak, een jonge man met het syndroom van Down die wegrent uit zijn woonvoorziening in de hoop te trainen om een professionele worstelaar te worden. Johnson speelt zijn verzorger terwijl Shia LaBeouf de man speelt die Zak hoopt hem te trainen.

Ondanks een kleine opening meldde de studio dat de film de meest winstgevende film was in elk theater waar hij opende. Toen de release van de film uitbreidde van 17 theaters naar 991 theaters, verdiende het uiteindelijk $ 23 miljoen, ruim boven het budget van $ 6 miljoen.

6 Een muziekvideo regisseren

Afbeelding
Afbeelding

Tussen het recente succes dat ze in Hollywood heeft behaald, nam Dakota Johnson een pauze van niet alleen de filmwereld, maar nam ook een pauze van het voor de camera staan om ook regisseur te worden. Ze waagde zich in de muziekwereld door een videoclip te regisseren voor Coldplay's nieuwste single van hun Everyday Life-album, genaamd 'Cry Cry Cry'.

Leuk weetje: ze regisseerde de muziekvideo eigenlijk samen met haar echte vriend, die toevallig de zanger van Coldplay is: Chris Martin.

5 Lancering van haar eigen productiestudio

Afbeelding
Afbeelding

Zoals ze overduidelijk maakte met haar regiedebuut, zal Dakota Johnson niet alleen acteren. Sterker nog, ze kiest ervoor om nog een stap verder te gaan door in de producersstoel te kruipen. Afgelopen oktober lanceerde Dakota Johnson officieel haar eigen filmproductiebedrijf dat ze TeaTime Studios noemt.

Ze zal aandachtig werken aan het maken van tv-programma's en films met voormalig Netflix-directeur Ro Donnelly. Ze zet de zaken al in een hogere versnelling door tal van nieuwe projecten op zich te nemen als de hete nieuwe producer in Tinseltown.

4 Executive produceert haar eerste show

Afbeelding
Afbeelding

Een van die nieuwe projecten is een tv-show die naar Amazon Prime komt, genaamd Rodeo Queens. De show zal dienen als een geheel nieuwe originele productie van Amazon Studios - in samenwerking/samenwerking met Johnson's TeaTime Studios - gemaakt in de bekende mockumentary comedy-stijl. Rodeo Queens wordt ook geregisseerd door Carrie Brownstein uit Portlandia.

Naast de uitvoerende productie van de show, zal Johnson een ensemblecast leiden die nog moet worden bepaald, maar verwacht een met sterren bezaaide line-up die bereid is om met de Fifty Shades-ster samen te werken.

3 Een hek chatten met Jimmy Kimmel

jimmy fallon interviewt dakota johnson van achter een hek
jimmy fallon interviewt dakota johnson van achter een hek

Een van de vreemdere dingen die Dakota Johnson heeft gedaan in haar leven na Shades, is een interview met echte buurman Jimmy Kimmel tussen een hek dat aan hun huizen grenst. Om eerlijk te zijn, zo ongeveer alles wat dit jaar voor televisie is gefilmd tijdens de nieuwe pandemie van het coronavirus was vreemd, maar dit kan vooral het geval zijn in de nachtelijke tv-wereld waar hosts moeite hebben om inhoud te produceren vanuit het comfort van hun huis zonder live publiek.

In dit geval zagen we Johnson geïnterviewd door buurman Jimmy Kimmel, waarin Johnson zonder enige reden een Disney-prinsesjurk droeg.

2 Werken met Maggie Gyllenhaal en Olivia Wilde

Olivia Wilde
Olivia Wilde

Naast haar productie-inspanningen blijft Johnson werken als actrice. Tot haar toekomstige projecten behoren onder meer de hoofdrol in The Lost Daughter, een film geregisseerd door Maggie Gyllenhaal (haar regiedebuut) en gebaseerd op de gelijknamige roman van Elena Ferrante.

Dat is niet alles, aangezien Johnson ook de hoofdrol zal spelen in een thriller genaamd Don't Worry Darling, die zal worden geregisseerd door Olivia Wilde, haar tweede geregisseerde filminspanning en haar volgende project sinds haar regiedebuut van vorig jaar, Booksmart.

1 Een gezin opvoeden

Afbeelding
Afbeelding

Een paar weken geleden, net toen stranden in bepaalde staten opengingen, zagen Dakota Johnson en haar vriend - met zijn kinderen - een dagje uit op het strand. De manier waarop ze met hen omging, bewijst voor ons hoe klaar Johnson is om een eigen gezin te stichten.

Chris Martin's kinderen - de 16-jarige Apple en de 14-jarige Moses - waren degenen die hij had met zijn ex Gwyneth P altrow, maar als het serieus wordt tussen hem en Dakota Johnson, wees dan niet verbaasd als we de aankondiging dat er een derde (of meer) onderweg is.

Aanbevolen: