Wie is de dochter van Shirley Temple, Linda Susan Agar?

Inhoudsopgave:

Wie is de dochter van Shirley Temple, Linda Susan Agar?
Wie is de dochter van Shirley Temple, Linda Susan Agar?
Anonim

In de jaren dertig won de gekrulde Shirley Temple de harten van zowat iedereen in de Verenigde Staten, zo niet ook die van de hele wereld. Het schattig ingedeukte kindsterretje had veel talent en ze had ook een team dat haar potentieel herkende.

Door de jaren heen leerde Shirley's familie om voor hun dochter te pleiten, hoewel sommige oudere films erin slaagden hun kindsterren minder dan het minimumloon te betalen. Shirley was echter in staat om haar acteer- en zangcarrière gedurende haar tienerjaren vast te houden. Maar toen groeide de kleine Shirley op en begon ze andere beslissingen te nemen over haar toekomst.

Om te beginnen trouwde ze op 17-jarige leeftijd (nadat ze haar toekomstige echtgenoot op 15-jarige leeftijd had ontmoet) en stichtte ze pas een paar jaar later haar gezin. Ze zou uiteindelijk scheiden van haar eerste echtgenoot, John Agar, maar daarvoor zou Shirley de eerste van drie kinderen verwelkomen: haar dochter Linda Susan Agar.

Fans weten al dat Shirley in 2014 (op de rijpe leeftijd van 85) stierf aan een longziekte na een levenslange sigarettengewoonte. Shirley liet haar drie kinderen achter, waaronder de 73-jarige Linda.

Wie is de dochter van Shirley Temple?

Shirley Temple's eerste kind was haar dochter Linda Susan Agar, die in 1948 werd geboren. Toen ze nog maar een jaar oud was, scheidden Linda's ouders en kreeg Shirley de volledige voogdij over haar dochtertje.

Heel kort daarna ontmoette alleenstaande moeder Shirley iemand nieuw; haar tweede echtgenoot Charles Alden Black. Iets meer dan een jaar na haar scheiding, en toen Linda bijna drie was, hertrouwde Shirley. Zij en Charles hadden samen nog twee kinderen, een zoon vernoemd naar zijn vader en een dochter genaamd Lori.

Shirley en Charles waren meer dan 50 jaar getrouwd toen hij stierf, en Shirley leefde daarna nog negen jaar.

Wat doen de kinderen van Shirley Temple nu?

Shirley Temple lijkt zo tijdloos dat het moeilijk te geloven is dat haar kinderen nu in de zestig en zeventig zijn. Maar Linda Susan Agar is 73, Charles Alden Black Jr. is 69 en Lori Black is 67. Maar wat deed het trio met hun leven? Zijn ze in de voetsporen van hun beroemde moeder getreden? Niet precies.

Hoewel Shirley Temple tot haar tienerjaren in films bleef verschijnen, begon ze later een carrière in de politiek. Tegelijkertijd vertelde haar familie in interviews altijd hoe normaal Shirley was. Het echtpaar was zeer gemiddeld en genoot van rustige diners thuis en samen op reis.

Natuurlijk, toen hun kinderen nog erg jong waren, deelden Shirley en Charles ze met het publiek, tenminste een beetje. Toen Shirley aan haar tv-serie 'Shirley Temple's Storybook' werkte, verschenen alle drie haar kinderen op verschillende tijdstippen.

Linda, gecrediteerd als Susan Agar op IMDb, verscheen twee keer in de serie; eenmaal in 1958 en opnieuw in 1960. Maar het leven was niet altijd gemakkelijk voor de kinderen van Temple.

Lori Black, bijvoorbeeld, zou uiteindelijk muzikant en fotograaf worden. Maar tijdens haar punkrockdagen kreeg Black problemen met het drugsgebruik. Maar Shirley werd gecrediteerd met het 'redden' van haar dochter van verslaving.

Bronnen bevestigen dat Shirley heeft geholpen om Lori in een herstelprogramma te zetten, en dat ze later haar act opruimde. Charles Jr. verdiende echter lang niet zoveel krantenkoppen. Linda Susan ook niet. Bronnen suggereren dat Charles Alden Black Jr., oftewel Charlie, blijkbaar een zakenman en makelaar in onroerend goed is die, net als zijn moeder, vele jaren voor de Amerikaanse regering heeft gewerkt in het internationale zakendoen.

En hoe zit het met Linda Susan Agar?

Wat zei Susan Black over haar moeder?

Hoewel Linda Susan Agar opgroeide met haar twee broers en zussen die heel dichtbij waren, is er geen woord over of haar stiefvader haar ooit heeft geadopteerd. Maar in interviews wordt de dochter van Shirley Temple Susan Black genoemd, wat suggereert dat Charles Sr.heeft haar misschien geadopteerd tijdens haar jeugd.

Hoe dan ook, het gelukkige gezin had vele plezierige jaren samen en Susan dacht positief over het leven en de erfenis van haar moeder. Hoewel ze min of meer wist dat haar moeder een ster was, merkte Shirley's dochter op, was het altijd verrassend voor haar als mensen haar moeder op straat zouden herkennen.

Shirley-Temple-John-Agar-Linda-Susan-Agar
Shirley-Temple-John-Agar-Linda-Susan-Agar

Black verklaarde ook dat haar moeder een van haar "allerbeste vrienden" was en dat ze onder andere graag samen winkelden. De zwarte kinderen waren het erover eens dat hun moeder een soort huisgodin was, ondanks het flitsende Hollywood-leven waarmee ze was opgegroeid.

Shirley was zelfs een "erkende binnenhuisarchitect", merken bronnen op, dus het is duidelijk dat Shirley, net als andere voormalige kindsterren zoals Mara Wilson, bezig moest blijven na de roem!

Susan merkte op dat ze "veel plezier had met het inrichten van de eetkamer" met haar moeder. De oudste van Shirley's kinderen merkte ook op dat haar moeder 'toegewijd en genereus', 'inventief en fantasierijk' was en 'alles over haar kinderen en haar man' ging.

Als haar filmerfgoed niet genoeg was om achter te laten, liet Temple ook drie kinderen na die een magische jeugd en een sterke start in het leven hadden dankzij hun Hollywood-actrice-moeder.

Aanbevolen: