Acteurs die het langst zelf speelden

Inhoudsopgave:

Acteurs die het langst zelf speelden
Acteurs die het langst zelf speelden
Anonim

Het is zeldzaam om in een televisieshow te worden gecast. Het is nog zeldzamer om als jezelf te worden gecast in een tv-show, vooral een die meer dan een paar seizoenen duurt. Sommige acteurs worden ervan beschuldigd verschillende versies van zichzelf te spelen, en soms doen acteurs er alles aan om volledig onherkenbaar te worden, maar zelden zien we sterren fictieve versies van zichzelf spelen gedurende meerdere seizoenen.

Sommige acteurs, meestal komieken, hebben echter het geluk om zichzelf op het witte doek te spelen. Dit zijn de tien acteurs die zichzelf het langst hebben gespeeld:

10 Sarah Silverman - 'The Sarah Silverman Program'

Sarah Silverman werd beroemd door haar werk als schrijfster en acteur in verschillende sketchcomedy's en door haar optreden als stand-upcomedy. Haar tijd op televisie leidde er uiteindelijk toe dat ze zichzelf speelde in haar titelloze show, The Sarah Silverman Program. Hoewel het slechts 32 afleveringen duurde, was de show kritisch en commercieel succesvol en leverde het Silverman een Emmy-nominatie op. Silverman staat ook bekend om het uiten van een personage in zowel Wreck It Ralph als het vervolg Ralph Breaks the Internet.

9 Matt LeBlanc - 'Episodes'

Matt LeBlanc, vooral bekend van zijn werk aan Friends, speelde in verschillende sitcoms sinds hij Joey Tribiani speelde in de legendarische comedyserie. LeBlanc werd gecast als zichzelf in Episodes, die 41 afleveringen duurde. Na de annulering ging LeBlanc de hoofdrol spelen in Man With a Plan. Zijn meest recente werk was het samenkomen met zijn voormalige castmates voor een Friends-reünie.

8 Chris Rock - 'The Chris Rock Show'

Standupcomedian Chris Rock heeft in verschillende films en tv-shows geacteerd en heeft zelfs zijn talenten naar Broadway gebracht. Niet alleen vertelde hij een sitcom over zijn leven als tiener, Everybody Hates Chris, hij speelde als zichzelf in The Chris Rock Show. Hoewel het maar 44 afleveringen duurde, maakte de show hem tot een komische legende en leverde hem een Emmy Award op.

7 Chris Isaak - 'The Chris Isaak Show'

Chris Isaak is vooral bekend om zijn werk als muzikant, maar hij zette zijn muzikale succes om in een acteercarrière. Isaak gebruikte zijn ervaring als muzikant als inspiratie voor zijn titelloze tv-show, The Chris Isaak Show, waarin hij en zijn band werden vastgelegd. De show ging in première op Showtime en duurde 47 afleveringen voordat deze werd geannuleerd.

6 Marc Maron - 'Maron'

Marc Maron speelt al tientallen jaren stand-upcomedy. Hij had kleine rollen in tientallen tv-shows en films, maar hij is vooral bekend door het spelen van zichzelf in de IFC-komedie Maron. De show duurde 51 afleveringen en Maron ging verder met acteren in andere producties, waaronder Netflix Original GLOW. Maron is ook de gastheer van een populaire podcast, WTF met Marc Maron.

5 Kevin Hart - 'Real Husbands Of Hollywood'

Standupcomedian Kevin Hart heeft in tal van hitproducties geacteerd en speelde in blockbusterfilms zoals Ride Along en The Secret Life of Pets. Met een illustere carrière in de komedie, is het geen verrassing dat Hart een rol speelde in de televisieshow Real Husbands of Hollywood. De show duurde 61 afleveringen en een heropleving van de show wordt momenteel gefilmd.

4 Louis C. K. - 'Louie'

Louis C. K. is beroemd om zijn werk als stand-upcomedian, maar hij heeft ook in tal van producties geacteerd, zoals Louie, de FX-komedie met 61 afleveringen, gemodelleerd naar zijn eigen leven. CK won twee Emmy Awards voor zijn werk aan Louie, waaraan hij ook werkte als schrijver en producer. CK heeft ook meerdere Grammy Awards en drie Peabody Awards gewonnen voor zijn werk als komiek, en hij heeft onlangs aangekondigd dat hij met zijn standup-werk weer op tournee gaat door de Verenigde Staten.

3 Garry Shandling - 'Het is de show van Garry Shandling'

Garry Shandling was een bekroonde komiek die bekend stond om zijn schrijven, stand-up en hosting. Shandling speelde als zichzelf in de kritisch succesvolle Showtime-komedie It's Garry Shandling's Show. De show duurde 71 afleveringen en staat bekend om het doorbreken van de vierde muur. Shandling zette zijn succesvolle carrière als komiek en acteur voort tot aan zijn dood in 2016, en wordt herinnerd als een van de beste strips van zijn tijd.

2 Larry David - 'Curb Your Enthusiasm'

Larry David werkt sinds eind jaren 70 in Hollywood en tijdens zijn ambtstermijn als schrijver, acteur en producer heeft hij zichzelf gecementeerd als een van de grootste komieken aller tijden. David was mede-oprichter van de populaire tv-show Seinfeld en speelde later als zichzelf in zijn eigen show, Curb Your Enthusiasm, die nog steeds loopt. De show heeft momenteel 110 afleveringen en heeft twee Emmy Awards gewonnen.

1 Jerry Seinfeld - 'Seinfeld'

Ongetwijfeld het beroemdste voorbeeld van een acteur die zichzelf speelt, Jerry Seinfeld speelde in de iconische sticom Seinfeld voor maar liefst 173 afleveringen. Seinfeld had zichzelf al bewezen als een geweldige stand-upcomedian, maar zijn tijd in de sitcom bewees dat hij ook een geweldige komische acteur is. Na Seinfeld presenteerde de komiek een show van zijn creatie, Comedians in Cars Getting Coffee, en bleef hij optreden in stand-upacts.

Aanbevolen: