Waarom Matt Damon en Abigail Breslin zo goed samen konden werken aan deze film

Inhoudsopgave:

Waarom Matt Damon en Abigail Breslin zo goed samen konden werken aan deze film
Waarom Matt Damon en Abigail Breslin zo goed samen konden werken aan deze film
Anonim

Abigail Breslin veroverde voor het eerst onze harten toen ze nog een dapper klein kind was dat lieve rollen speelde zoals Olive Hoover in Little Miss Sunshine uit 2006. Het is lang geleden dat ze als charmante 10-jarige de show stal. Nu ze volwassen is, kan ze de show op verschillende manieren stelen, met meer complexe en genuanceerde acteerprestaties in plaats van alleen het charisma van een vroegrijpe kindacteur. In de recente film Stillwater zien we Abigail Breslin als Allison, een Amerikaanse student die een tijd in een Franse gevangenis zit voor een moord die ze niet heeft begaan, en Matt Damon als haar vader Bill, een man uit een klein stadje uit Oklahoma die altijd probeert zijn dochter vrij te krijgen..

De controversiële film is veroordeeld door sommigen, met name Amanda Knox, de Amerikaanse studente die midden in een internationaal moordverhaal terechtkwam toen ze ten onrechte werd beschuldigd van het vermoorden van haar kamergenoot terwijl de twee in Italië in het buitenland studeerden in 2007. De relatie tussen vader en dochter ontvouwt zich tot in het laatste frame, en de verbondenheid die de twee hoofdrolspelers delen is voelbaar. Gezien hun meeslepende optredens, vroegen we ons af wat elk van hen te zeggen had over het werken met de ander. Dit is wat Matt Damon en Abigail Breslin elk zeiden over hun respectievelijke Stillwater-costar.

6 Abigail Breslin zegt dat het werk van Matt Damon altijd 'ongelooflijk goed gedaan' is

Abigail Breslin vertelde een interviewer dat de trackrecords van Matt Damon en regisseur Tom McCarthy deel uitmaakten van wat haar ertoe aanzette om Allison te spelen, een complexe en uitdagende rol. "Ik was al zo opgewonden om met Tom en Matt te kunnen werken, en ik weet dat alles wat ze doen altijd ongelooflijk goed is gedaan", zei ze.

5 Matt Damon is gewoon een gewone oude vader

"Werken met Matt Damon was ongelooflijk", zei Abigail Breslin. "Hij is in het echte leven een vader van vier dochters, dus tijdens de repetitie toen ik mascara op zijn witte T-shirt kreeg, zei hij 'Oh nee, het is oké, dit gebeurt.' … Je denkt aan Matt Damon en je denkt aan Jason Bourne, actiester - en hij is gewoon een lieve jongen, hij zegt: 'Ik ga FaceTime mijn kinderen.'" Ze vervolgde: "Hij is ook echt geweldig als een scènepartner om mee te acteren Op zijn punt is hij zo getalenteerd en zo bekend dat je zou denken dat er misschien wat op zijn lauweren rust, maar hij is zo toegewijd aan elke scène en hij is zo respectvol en we hebben een aantal van de meest intense scènes in de film samen … hij is gewoon een geweldige kerel."

4 Abigail Breslin zegt dat het talent van Matt Damon het haar gemakkelijker maakte om haar rol te spelen

Interviewers in het promotiecircuit voor de film wilden vaak weten of het moeilijk was voor Abigail Breslin om in het personage van Allison Baker te kruipen en meer te weten te komen over haar proces om te proberen aan te sluiten op dit verhaal dat anders misschien zo vreemd voor haar. Het uitbeelden van een verhaal dat zelfs maar losjes door de realiteit is geïnspireerd, kan ongetwijfeld een uitdaging op zich zijn voor acteurs, die misschien moeite hebben met het weergeven van bepaalde mensen uit het echte leven, vooral degenen die nog in leven zijn. Maar Abigail Breslin sprak er vaak over hoeveel gemakkelijker het was om dit personage tegenover Matt Damon te vinden. Tegen Lianne Peet zei ze in een interview van het filmfestival van Cannes: "Matt is zelf natuurlijk ongelooflijk, dus zij [regisseur Tom McCarthy en Matt] hebben mijn werk een stuk gemakkelijker gemaakt."

3 Abigail Breslin zegt dat Matt Damon niet vol van zichzelf is

Abigail Breslin sprak lovend over haar costar en benadrukte tegen een interviewer van Collider Interviews dat de ster nuchter is, ondanks zijn commercieel succesvolle carrière van meerdere decennia. Ze zei het zo: "Hij is zo'n geduldige acteur en zo genereus, en echt collaboratief en gewoon klaar om zoveel takes te doen als nodig is om het goed te krijgen en, ja, hij is super niet, zoals, vol van zichzelf - hij zou kunnen als hij dat zou willen, daar ben ik zeker van - maar hij is gewoon een super nuchtere, normale vader."

2 Matt Damon noemt Abigail Breslin 'ongelooflijk'

Misschien een bewijs van Matt Damon's nuchtere houding, hij is er snel bij om de prestaties van zijn costar te prijzen wanneer hem in een interview wordt gevraagd naar het proces om zijn personage te worden, en Abigail Breslin's lof voor hem beantwoordt hij. In een interview met Variety zei Matt Damon: "Allereerst werkte ik met drie ongelooflijke acteurs [Breslin, Camille Cottin en Lilou Siauvaud]. Ik bedoel, deze hele cast was eigenlijk gewoon uit… een soort van lock-in omdat ze gewoon echt die wereld bewoonden op een manier die zo echt aanvoelde … als je met geweldige acteurs werkt, is het bijna alsof ze goed genoeg zijn voor jullie allebei, en dat is hoe ik me voelde …"

1 Matt Damon leerde Abigail Breslin hoe je een U-bocht moet doen

Hebben Abigail Breslin en Matt Damon momenten gehad die aanvoelden als een echte interactie tussen vader en dochter? Het blijkt dat ze dat deden! In een interview met Collider Interviews vertelde Abigail Breslin dat Matt Damon haar leerde autorijden."Het grappigste wat er gebeurde, denk ik, was dat we een scène moesten doen waarin ik de auto bestuur en hij erin zit en ik geloof dat hij werd getipt dat ik mijn licentie voor de film had, en er is maar één foto van ons zittend in de auto en Tom geeft ons een richting en het was vlak voordat ik begon te rijden en ik dacht: 'Ga ik per ongeluk Matt Damon vermoorden?' en hij klampt zich vast aan de zijkant van de deur, waarschijnlijk doodsbang voor zijn leven… maar hij leerde me hoe ik een U-bocht moest maken, dus dat was fijn." Blijkbaar stopt Matt Damon's vader-lijn niet alleen omdat de camera's niet draaien of hij niet thuis is bij zijn IRL-dochters!

Aanbevolen: