Minder bekende feiten over Stan Lee's tijd met DC Comics

Inhoudsopgave:

Minder bekende feiten over Stan Lee's tijd met DC Comics
Minder bekende feiten over Stan Lee's tijd met DC Comics
Anonim

Als er één man is die de wereld van stripboeken personifieerde, dan was het wijlen Stan Lee Geboren als Stanley Leiber in 1922, de enige aspirant-romanschrijver die het zilveren tijdperk van strips met zijn geaarde, meer realistische kijk op superhelden, creëerde Lee (samen met Jack Kirby) enkele van de meest iconische personages om de pagina's van Marvel te sieren

De man die bekend zou worden als het gezicht van Marvel was echter niet altijd exclusief voor het bedrijf. In de vroege jaren 00 dompelde Lee zijn tenen onder in de wateren van DC Comics en vond hij enkele van hun meest iconische personages opnieuw uit met dezelfde griezelige, " geaarde" flair die alleen "The Man" zich kon voorstellen.

7 Het was Stans idee… Soort van

Het begon allemaal met een grap. Tijdens de zomer van 89 waren Stan, samen met Bob Kane, aanwezig bij de première van Batman toen Stan suggereerde joviaal dat Batman beter zou zijn geweest als hij een hand had gehad in de creatie van het personage. Terwijl de grappen tussen de twee komische reuzen voortduurden, hoorde Michael E. Uslan (de producer van Batman) dit gesprek van ongevaarlijke grappen en werd geraakt door het idee dat Lee aan werkte DC's line-up van karakters. Dit idee zou Uslan jaren na de goedaardige grap nog bijblijven.

6 Zijn visie werd met gemengde beoordelingen ontvangen

Toen het idee voor het eerst aan het publiek werd voorgesteld, werd Stans "Just Imagine" universum met verwachting en opwinding ontvangen. Het oude gezicht van Marvel was nu vrij om zijn creatieve spieren (die veel te lang sluimerend waren geweest) te strekken en zijn hand uit te proberen bij enkele van de meest iconische personages in de stripgeschiedenis. Zijn kijk op mensen als Superman, Batman en andere klassieke personages werd echter nogal gemengd ontvangen. Sterker nog, veel fans, critici, vonden Lee's mening ongeïnspireerd en teleurstellend. Uiteindelijk voldeed Lee's visie gewoon niet aan de hype.

5 We hadden Spider-Man kunnen zien bij DC

Toen Marvel het faillissement van Chapter 11 aanvroeg, werd Lee's contract los genoeg om hem ergens anders te laten werken. Toen Lee zich eenmaal naar DC waagde, zei voormalig executive vice-president van Marvel Sherrill Rhoads: " Stan's contract impliceerde dat zijn dienstverband Marvel rechten gaf aan de personages die hij creëerde, dus door het contract te annuleren, was er een juridisch argument dat de personages terugkeerden naar Stan." Deze maas in de wet werd meteen opgemerkt en toen Stan terugkwam bij Marvel, werd zijn contract herzien.

4 Marvel was niet blij

Het spreekt voor zich dat Marvel en Stan Lee een even iconisch paar zijn als pindakaas en jam. Dus toen Lee de heilige zalen van Marvel verliet voor DC, "the House of Ideas" was minder dan enthousiast. Marvel verloor weinig tijd en besloot een gloednieuw contract voor Lee op te stellen. Het nieuwe contract zou ervoor zorgen dat Lee exclusief voor Marvel zou zijn en op zijn beurt zou Marvel hun publieke gezicht terug hebben waar het thuishoorde.

3 Zijn aanwezigheid in de DC-kantoren was vreemd

Het idee dat Stan Lee door de gangen van DC Comics zou lopen, zou net zo onwaarschijnlijk zijn geweest als wijlen Julius schwartz (lange tijdredacteur van DC) op weg naar zijn kantoor op Marvel Dus toen Stan zich in diezelfde positie bevond, was het DC-personeel op zijn zachtst gezegd verrast. Hoewel de zaken normaal verliepen, werd de aanwezigheid van Stan Lee binnen het bedrijf als surrealistisch, zelfs ronduit vreemd ervaren. Voormalig DC Comics editor Joan Hilty werd geciteerd en zei: "Het was eerlijk gezegd een stunt. Er was niets organisch aan Stan Lee verbeelden Aquaman. We vonden het vreemd. Het was een leuk, kort idee, maar ik wist niet precies wat het motief was', vervolgde Hilty, 'ik denk dat je zou kunnen stellen dat het tot gevolg had dat je onbewust tegen de redactie zei: 'Je ideeën zijn niet goed. genoeg. We hebben Stan Lee nodig."

2 Zijn beslissing om zowel het ras als het geslacht van de personages waaraan hij werkte te veranderen, was niet omwille van diversiteit

Fans van DC zijn zeer bekend met het uiterlijk, het gevoel en de algehele dispositie van de vlaggenschippersonages die het pantheon van het bedrijf vormen. Zoals de meeste fans, komt een gevoel van troost samen met de wetenschap dat hun geliefde personages altijd (voor het grootste deel) hetzelfde zullen blijven. Maar toen Stan de leiding van het DC-rooster overnam, waagde hij zich buiten de gevestigde orde en besloot alles over de DC-helden te herzien. Van Batman zijnde Afro-Amerikaanse tot de Flash nu een jonge vrouw, Lee zette het bedrijf op zijn kop met deze radicale veranderingen. Maar deze veranderingen waren niet omwille van diversiteit, maar om net zo anders te zijn dan de norm. Verandering om de verandering was de enige motivatie die nodig was voor de Spider-man schepper.

1 Hij had volledige creatieve controle

Toen Stan werd overgehaald om te werken voor het bedrijf dat jarenlang zijn rivaal was, kreeg hij volledige creatieve vrijheid over de personages die hij opnieuw verbeeldde. De personages zouden bestaan in een "Elseworld" buiten de eigenlijke DC, en elk van de heldendaden van zijn personage zou geen invloed hebben op andere verhaallijnen. Just Imagine … van Stan Lee was echter een verbonden universum op zich, met zijn kleurrijke cast van excentrieke personages die samenkwamen om een wereldwijde dreiging te dwarsbomen.

Aanbevolen: