Dit is wat fans kunnen verwachten van de persoonlijke documentaire van Alanis Morissette

Inhoudsopgave:

Dit is wat fans kunnen verwachten van de persoonlijke documentaire van Alanis Morissette
Dit is wat fans kunnen verwachten van de persoonlijke documentaire van Alanis Morissette
Anonim

Alanis Morissette werd begin jaren negentig beroemd met haar unieke geluiden, excentrieke looks en dance-popmuziek die onmiskenbaar verslavend was. Haar meer dan levensgrote persoonlijkheid domineerde de luchtgolven, en het kostte de in Canada geboren ster geen tijd om internationale faam te verwerven. De zangeres, songwriter en epische artiest katapulteerde zichzelf naar een superster met hits als All I Really Want, Hand In My Pocket en Ironic, en fans stroomden toe om haar live te zien optreden en lieten nooit een kans onbenut om haar albums en merchandise te bemachtigen.

De nieuwe documentaire van Morissette onthult echter dat ze te midden van al deze glamour en opwindende opkomst naar roem, een aantal zeer donkere tijden heeft doorgemaakt en een trauma heeft meegemaakt dat moeilijk is om over te horen, laat staan om te ondergaan. Deze documentaire was gebaseerd op informatie die ze deelde, aanbood en herbeleefde met haar fans, maar het uiteindelijke product is er een waar ze niet langer achter staat. Alanis weigerde zelfs de film te promoten en kwam niet opdagen bij de geplande vertoning van Jagged op het Toronto International Film Festival. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het bekijken van deze film, dit is wat ze kunnen verwachten…

10 Een heleboel controverse

Het komt niet vaak voor dat de ster en het centrale personage van een documentaire er niet in slaagt om het te promoten en erachter te staan, maar deze film is van begin tot eind gehuld in controverse. Alanis begon met zichzelf in dit project te storten, al haar tijd en energie in te zetten en enkele zeer persoonlijke momenten te onthullen. Ze zegt nu echter dat ze vindt dat de film de waarheid verkeerd voorstelt, en noemt het 'salacious'.

9 Schokkende onthullingen

Degenen die van plan zijn af te stemmen op deze langverwachte documentaire, kunnen een aantal behoorlijk schokkende beschuldigingen verwachten. De film bevat een zeer duistere inhoud, en op een gegeven moment ziet Morissette beschrijven dat ze werd misbruikt en uitgebuit door een aantal mannen terwijl ze minderjarig was. The Washington Post stelt dat ze beweert; "meerdere mannen hadden seks met haar toen ze een 15-jarige popster was in Canada, onder de minimumleeftijd."

8 Homevideo's van Alanis Morissette

Fans krijgen het leven te zien vanuit het perspectief van de jonge Alanis Morissette. De wereld door haar ogen bekijken via homevideo's en mijlpaalmomenten. De fans van Morissette worden door deze inside-look in het persoonlijke leven van de ster gebracht en worden meegezogen om alle gevoelens te voelen terwijl de film naast haar reist om de details van haar opkomst naar roem te onthullen. Nooit eerder vertoonde beelden worden gedeeld, waardoor fans zich gemakkelijk kunnen identificeren met deze film.

7 Expliciete details

Morissette duikt in op enkele expliciete details bij het bespreken van de verschillende aanvallen en de seksuele uitbuiting die ze heeft doorstaan tijdens haar opkomst. Ze schetst de gevallen waarin ze dacht dat ze instemde met seksuele ontmoetingen, terwijl ze zich nu realiseert dat ze werd gedwongen. Ze geeft verder aan dat ze slechts 14 en 15 jaar oud was op het moment dat er misbruik van haar werd gemaakt door een aantal veel oudere mannen.

6 Opgetrokken wenkbrauwen over de muziekindustrie

Deze documentaire roept zeker serieuze vragen op over wat er achter de schermen in de muziekindustrie gebeurt. Morissette beweert dat ze zich voor een aantal mensen openstelde als een persoonlijk pleidooi voor hulp, maar dat de meesten een oogje dichtknijpen of ervoor kozen niet te geloven in wat ze tegen hen zei. Bronnen onthullen dat ze de muziekindustrie afschildert als een industrie met roofdieren die op de loer liggen in de hoeken, samen met de overweldigende druk om alles aan de oppervlakte 'fijn' te laten lijken.

5 Vragen over de identiteit van de misbruikers van Alanis Morissette

Een ding waar fans zich voor moeten schrap zetten bij het bekijken van deze film, is het opduiken van meer vragen. Morissette vertelt over de gruwelijke, beledigende en uitbuitende ontmoetingen die ze heeft meegemaakt als jong meisje dat opgroeide in de muziekindustrie, maar wat ze op geen enkele manier onthult, zijn de identiteiten van de oudere mannen die haar hebben aangevallen. Ze houdt de namen van haar misbruikers de hele film geheim.

4 Details over haar opkomst tot roem

Details over de opkomst van Alanis Morissette worden in de film geschetst, met onderwerpen als de eisen van het touren, de druk die ze ondervond van het management en hogere leidinggevenden, en de talloze ongemakkelijke situaties en woordenwisselingen met mannen die ze was gedwongen te doorstaan. Fans kunnen echt genieten van een kijkje in hoe het leven was in de schoenen van Alanis, en de film trekt je hart aan omdat de emoties op bepaalde momenten hoog oplopen.

3 Het pad effenen voor vrouwelijke artiesten

Alanis Morissette gebruikt deze film om fans eraan te herinneren dat ze een van de eersten van de sterke vrouwen was die opkwam in de muziekscene, in een industrie die voornamelijk gefixeerd was op de krachtige resultaten van mannelijke tegenhangers. Ze prijst zichzelf voor het plaveien van het pad en het openen van de deuren voor toekomstige vrouwelijke megasterren zoals Taylor Swift, Beyonce, en de andere vrouwelijke artiesten die in staat zijn om de vruchten te plukken van de muren die ze voor hen heeft afgebroken.

2 Verklaring voor haar stilte

Deze documentaire gaat over het feit dat veel mensen denken dat dit het moment is waarop ze 'haar stilzwijgen verbreekt' over het misbruik dat ze heeft doorstaan toen ze de top van haar carrière bereikte. In feite herinnert ze fans eraan dat ze probeerde haar stilzwijgen te doorbreken, maar altijd verstikt was. The Washington Post citeert haar als volgt; "Je weet dat veel mensen zeggen 'waarom heeft die vrouw 30 jaar gewacht? En ik ben verdomme uit. Ze wachten geen 30 jaar. Niemand luisterde of hun levensonderhoud werd bedreigd, of hun familie werd bedreigd.” In een aangrijpende onthulling zei ze verder; "Het hele 'waarom wachten vrouwen'-gedoe?" "Vrouwen wachten niet. Onze cultuur luistert niet."

1 Discussies over lichaamsbeeld en eetstoornissen

Morissette gebruikt het platform van deze film ook om de enorme druk te bespreken die op haar werd uitgeoefend om een bepaald, ongezond en zeer onrealistisch lichaamsgewicht te behouden tijdens haar jaren van optreden. Ze geeft aan dat haar jarenlange worsteling met eetstoornissen werd aangewakkerd door de intense druk waarmee ze werd geconfronteerd en beschrijft hoe een bepaalde mannelijke producent de plakjes kaas die in de buurt waren zou tellen om er zeker van te zijn dat ze ze niet at., wat natuurlijk leidde tot een obsessieve focus op haar gewicht en het ontstaan van problemen met eetstoornissen.

Aanbevolen: