Tiger King, Joe Exotic's gevangenistijd en rechtbankdetails, uitgelegd

Inhoudsopgave:

Tiger King, Joe Exotic's gevangenistijd en rechtbankdetails, uitgelegd
Tiger King, Joe Exotic's gevangenistijd en rechtbankdetails, uitgelegd
Anonim

Joseph Maldonado-Passage is vooral bekend als Joe Exotic, de ster van de enorme Netflix-hit Tiger King. Hij was een excentriek, dramatisch personage dat controversieel het Greater Wynnewood Exotic Animal Park in Wynnewood, Oklahoma exploiteerde. De serie zelf was een enorme hit en trok een indrukwekkende aanhang van fans, waaronder enkele beroemdheden die gewoon geen genoeg konden krijgen van het drama in de show. Joe Exotic's behandeling van de dieren onder zijn hoede werd echter onmiddellijk onder de loep genomen.

Terwijl de driedelige documentaire zich ontvouwde, werd Joe's minachting voor de grote kattenactivist Carole Baskin duidelijk, en de twee raakten hevig met elkaar in gevecht. Wat begon als simpele rivaliteit, ontwikkelde zich al snel tot ernstige strafrechtelijke vervolging tegen Joe Exotic nadat zijn moord-voor-huur-complot werd onthuld. Sindsdien heeft hij van plaats geruild met de dieren die hij ooit hield en is nu degene die achter de metalen tralies zit en tijd doet voor de misdaden die hij heeft begaan.

10 Joe Exotic's arrestatie

Begin september 2018 werd de dagelijkse routine van Joe Exotic onderbroken toen hij werd overspoeld door de politie en ter plekke werd gearresteerd. Het blijkt dat veel van de gesprekken waarvan Joe dacht dat ze vertrouwelijk waren verlopen, eigenlijk heel openbare chats waren. Er was een onderzoek ingesteld door het Amerikaanse Fish and Wildlife Office of Law Enforcement, de FBI en de US Marshals Service. Het Oklahoma Department of Wildlife Conservation deed ook onderzoek naar de zaak. De aanklachten tegen Joe waren serieus. Hij werd beschuldigd van het inhuren van twee huurmoordenaars om Carole Baskin van het leven te beroven.

9 De veroordeling van de Tiger King

Na de arrestatie van Joe Exotic werd al snel duidelijk dat zijn situatie erbarmelijk was en dat er geen gemakkelijke uitweg uit deze situatie zou zijn. Het bewijsmateriaal nam tegen hem toe en de reality-tv-ster verloor grip bij fans, terwijl hij de realiteit van zijn aanklachten in de rechtszaal onder ogen zag. Ver verwijderd van het comfort van zijn leven als grote kat in de buitenlucht, brokkelden de dingen om hem heen af. In 2019 werd Joe Exotic veroordeeld op 17 federale beschuldigingen van dierenmishandeling en 2 tellingen van poging tot huurmoord met betrekking tot het moordcomplot tegen Carole Baskin. Hij werd veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf.

8 De andere vervelende kosten

Naast de aanklacht voor huurmoord waar Joe Exotic mee te maken kreeg, lag hij ook onder vuur vanwege zijn behandeling van dieren, en de zaak tegen hem begon al snel extra aanklachten te bevatten. Hij werd veroordeeld voor het doden van vijf tijgers en het onrechtmatig verkopen van tijgerwelpen. Hij werd ook schuldig bevonden aan het vervalsen van gegevens over dieren in het wild toen hij ze corrigeerde om onjuiste informatie weer te geven die bedoeld was om zijn onschuld te beschermen.

7 Donald Trump trommelde wat drama op

Toen deze juridische strijd gaande was, Donald Trump regeerde als president van de Verenigde Staten, en trouw aan zijn reputatie, veroorzaakte Trump wat drama door zichzelf in te de verhaallijn van het leven van Joe Exotic.

Hij maakte grapjes over het verlenen van gratie aan Joe Exotic voordat hij zijn rang bij het Oval Office verliet, en dit trok al snel de aandacht van fans die zichzelf 'Team Tiger' noemden, die voor de zaak vochten. Een document van 257 pagina's werd snel samengesteld en voorgelegd aan het Amerikaanse ministerie van Justitie met het formele verzoek om gratie van Trump. De pogingen waren niet succesvol.

6 Joe Exotic probeert geld te verdienen met zijn misdaden

Tijdens zijn gevangenschap deed Joe Exotic zijn best om meer inkomsten voor zichzelf te genereren en slaagde hij erin een uitlaatklep te vinden die hem zowel bezig zou houden als met succes meer geld zou genereren. Joe maakte gebruik van de 30 minuten computertijd die hij elke dag kreeg en stopte met het schrijven van de details die hij aan zijn fans wilde overbrengen. Hij schreef met succes een autobiografie genaamd Tiger King: The Official Tell-All Memoir. De autobiografie werd uitgebracht in november 2021.

5 Cardi B probeerde Joe Exotic uit de gevangenis te krijgen

Joe Exotic begon zich te bedenken dat hij de rest van zijn leven in de gevangenis zou doorbrengen, maar veel fans van over de hele wereld probeerden een manier te vinden om zijn vrijheid te waarborgen. De beweging werd geleid door niemand minder dan hiphopartiest Cardi B Ze was een grote fan van Tiger King en wilde haar steun geven achter de inspanningen van Joe Exotic om uit de gevangenis te worden vrijgelaten. Joe had Cardi B een bericht gestuurd met het verzoek om hulp, en ze greep de gelegenheid aan. Ze probeerde een GoFundMe-pagina te starten om geld te verdienen voor de reality-tv-ster, en de campagne 'Free Joe Exotic' was officieel van start,

4 Joe Exotic handhaaft zijn onschuld, vraagt om gratie

Gedurende de hele beproeving heeft Joseph Maldonado-Passage zijn onschuld volgehouden. Hij houdt vol dat hij erin wordt geluisd en het slachtoffer wordt van misdaden die hij niet heeft begaan en heeft aangegeven dat hij is "opgespoord en verraden" door de mensen om hem heen. Op geen enkel moment heeft hij schuld toegegeven of berouw getoond voor een van zijn daden., ging hij zelfs zo ver dat hij formeel om gratie vroeg. Hij smeekte de rechter om hem zijn vrijheid te verlenen, daarbij verwijzend naar "de mogelijkheid om terug te keren naar het leveren van zinvolle bijdragen aan zijn gemeenschap."

3 Joe Exotic's falende gezondheid en het beroep

Joe Exotic's pleidooi voor gratie uit 2020 bleek niet succesvol en in november 2021 verbaasde hij fans met nog een dappere poging om uit de gevangenis te komen. Deze keer was de herwaardering een geweldige update over zijn huidige gezondheidstoestand.

Zijn advocaat, John M. Phillips onthulde dat Joe was gediagnosticeerd met een ernstige, agressieve vorm van kanker en verzocht formeel om Joe vrij te laten om zijn resterende tijd door te brengen met dierbaren en vrede te sluiten met zijn toestand. Hij hoopte op een meelevende vrijlating uit de gevangenis om zijn laatste dagen thuis door te brengen,

2 Joe Exotic geeft een emotioneel pleidooi

Angst om langzaam en pijnlijk in de gevangenis te sterven, greep Joe Exotic aan, en hij was vastbesloten om alles te doen wat in zijn macht lag om zijn laatste momenten uit zijn gevangeniscel door te brengen. Hij ging naar de media om een emotioneel pleidooi te houden en smeekte iedereen die maar wilde luisteren om hem te helpen vrede te vinden tijdens zijn laatste dagen. In de rechtszaal zag hij er duidelijk verfomfaaid en oud uit en smeekte hij de rechter in tranen om zijn pleidooi voor vrijheid in te willigen. "Laat me alsjeblieft niet sterven in de gevangenis terwijl ik wacht op een kans om vrij te zijn," zei hij, terwijl zijn boodschap aan dovemansoren gericht was.

1 De straf van de Tiger King werd verlaagd

Joe Exotic's juridische team ontdekte onlangs een fout in zijn veroordeling en bracht deze naar voren als grond voor strafvermindering. Het panel van drie rechters kreeg te horen dat de rechtbank twee veroordelingen afzonderlijk ten onrechte heeft beoordeeld bij het berekenen van Joe's gevangenisstraf. De jury was het met hem eens en wilde Joe's straf aanpassen. Dit resulteerde in een korting van één jaar, waardoor hij over 21 jaar vrij kon zijn in plaats van 22.

Aanbevolen: